Petit Pau és restaurant petit molt acollidor i amb poques taules. Amb cuina de nivell i amb un interessant menú degustació. El fet de que la carta sigui molt curta, pot comportar problemes de tria a segons quins comensals
Petit Pau
Vam anar a Petit Pau en els seus principis i ens va agradar força. Després es va posar de moda i era complicat reservar en les franges que jo podia anar. I com soc poc amant de les complicacions, em vaig oblidar del lloc.
I just fa uns dies, endreçant l’estructura de la meva web i eliminant publicacions obsoletes, vaig pensar que era el moment de visitar de nou el lloc.
Ja avanço que el nivell de cuina segueix elevat, però vam trobar alguns inconvenients que no ens van acabar de fer el pes. I com sempre recordo, no deixa de ser una opinió subjectiva, que no vull porti a males interpretacions. I que com sempre, més que voler tocar el voraviu, pretén ser una aportació.
L’oferta a Petit Pau
L’oferta actual, és molt, molt curta i suposo que la seva intenció és prioritzar el menú degustació. Però jutgeu vosaltres mateixos, la carta que hi havia i que he capturat de la web. Està limitada a 7 opcions.
En el meu cas menjo de tot i no tinc problemes amb cap plat. Però si vas amb algú que no és fan de les kokotxes, ni les vieires i que evita en la mida que sigui possible la carn, veus la carta i et ve una suor freda 😅 😅.
El menú degustació, està configurat per alguns d’aquest plats en versió reduïda. Està a 50€ i agradarà o no en funció del que he dit abans.
Entenc que el local és petit, tot i que la cuina no ho és tant. Però crec que podrien oferir alguna cosa més, d’aquelles que són més universals en el sentit que agraden a tothom. I és que ara mateix estic pensant en altres amistats, que si els porto allà, han de fer l’arròs de plat únic 😂I reitero que no ho dic per mi, que excepte ous crus, menjo de tot…
Que vam acabar menjant a Petit Pau
Vam optar per kokotxes amb carxofes i com al menú hi havia l’opció de carxofes al xerès, vam preguntar si era possible com a plat. Van preguntar a la cuina i la van servir sense posar problemes.
Els dos plats estaven a molt bon nivell. El meu que va ser el de les kokotxes, em va agradar fins al punt de voler imitar-lo a casa els propers dies. Vaja que en aquest moment que publico això, serà el dinar d’avui.
Com segons, el lluç amb vinagreta i col (de fet l’única opció de peix de llotja de la carta) i per mi les vieires amb mortadel·la. Una combinació que em va semblar original, pel contrast de sabors i que també em va agradar fins al punt de voler repetir-la a casa.
I com postres, ofereixen el seu carretó, però ja vam demanar directament el mil fulls que estava prou bé.
Pel que fa a vins, sempre han tingut un assortiment molt curt que van variant. I aquest DO Montsant, va ser el que vam demanar.
Conclusions a Petit Pau
De la mateixa manera que quan vaig fer el post anterior, vaig escriure textualment “Sense cap mena de dubte aneu-hi... En sortireu contents i amb la cartera no massa castigada.”. Ara no puc dir el mateix.
La carta és un xic difícil i com s’ha anat cap a productes més prèmium, el cost ja puja més. Però més que apujar preus, diria que el lloc i en concret l’oferta, s’ha empijat una mica 😇.
Però en positiu també he de dir, que els plats que vaig demanar, em van agradar molt. Que no resulti ara que algú interpreti les meves reflexions com una crítica. Ja sabeu que no em dedico als publi-reportatges i per tant, dic el que penso, en positiu i també en negatiu.
Al final del post us mostro una carta de Petit Pau de fa 5 anys, per ajudar a entendre el que vull dir.
Resum del lloc
- Local petit amb poques taules, però molt acollidor
- Cuina de nivell
- Però amb carta massa curta
- Els preus han pujat respecte a la seva imatge inicial de lloc BBB
- Però en cap cas podem dir que la RQP sigui dolenta
- En conseqüència recomanable, sempre que verifiqueu si us agrada la carta
Només per ajudar a entendre les diferencies entre el Petit Pau actual i els seus inicis, us mostro una carta que correspon a l’anterior visita a finals de 2014.
Exemple de carta als seus inicis (finals 2014)
I finalment, si voleu conèixer a qui signa el post o voleu contactar amb ell:
La meva primera foto a instagram va ser en aquest lloc per una celebració d’una filla meva (agost 2016). Era la época que estaba entre els 4 primers del tripadvisor ara esta al 77…amb una llista d’espera important i a mi em pasa com a tu, esperar que quadrin les llunes va ser que no. Vaig menjar molt bé, a mes no se si continua igual, obría només per les nits i amb la poca capacitat del local…….
Amb això dels horaris, no em vaig fixar. Vam anar un dimecres nit.
Els plats em van agradar, però qui m’acompanyava, tot i no ser cap llepafils, semblava que li haguessin endevinat totes les fòbies… kokotxes, vieires, ous…😂.
Però vam trobar solucions i sempre hi havia el backup de l’arròs.
Continua amb horari de nit…ho he mirat a la seva web…un hàndicap per mi en condicions normals.
a mi em passa el mateix… el tinc oblidat allà per un dia que sopi fora, però llavors no hi ha lloc… massa hàndicaps! com al blavis… tot i que amb els plats de carxofes m’has fet venir ganes! 🙂 esther
Doncs, que vols que et digui…
En cinc anys, han pràcticament duplicat preus de plats i vins.
És una cuina ben elaborada, però sembla ser que s’han empijat, bàsicament per què el mercat els ho permet.
És una carta massa curta com per anar amb algú que no és un tot terreny com podem ser nosaltres.
Llistes d’espera? NO, gràcies.
Sento no coincidir en aquesta ocasió, però de debò que no li veig la gràcia per enlloc…
Abraçada!!
Vaja, avui hem canviat els papers de poli bueno – poli malo 😂
Més que duplicar preus, han pujat de nivell. Productes base més cars i plats més «prèmium» Jo vaig gaudir els meus dos plats, però quan vaig veure l’oferta i amb qui anava 😅, la veritat és que em vaig acollonir.
Però la realitat és que tenen gent i en surten contents. Fins i tot algunes de les critiques negatives de Trip (que saps m’agrada llegir per morbo), motiven a anar-hi… I van de que “carta en catalán” o “no nos dejaron esperar dentro”.
Abraçada!
a mi em passa el mateix… el tinc oblidat allà per un dia que sopi fora, però llavors no hi ha lloc… massa hàndicaps! com al blavis… tot i que amb els plats de carxofes m’has fet venir ganes! 🙂 esther
Si, és el que passa. El handicaps aquests desmotiven una mica i d’aquí que hagi tardat tant en tornar.
I si… els plats que vaig demanar (les carxofes amb kokotxes i les vieires) estaven molt bé. Però el jr, no va sortir tant convençut 😂
De fet i mirant la carta, dels 7 plats de la carta, 5 coincidien en coses que no li fan gràcia. Per sort em van servir un plat dels menú, com si fos carta i solucionat.
jaja…. jo tinc aquest risc tb en cartes tan curtes… you know! 😉
Però menys… El jr és molt talibà amb determinats plats. Tu ets més «open mind»
Doncs jo penso que s’han pujat massa i sense justificar. Quan van obrir un plat d’arròs amb llamàntol eren 9,80 i ara un plat de arròs amb galeres són 19. Al 2014 podies sopar per uns 30 €, en dos anys (el meu post és del gener del 2016) ja van pujar els preus de la carta al voltant d’un 60% i ara, per acabar-ho d’arrodonir, redueixen de 14 a 7 plats.
La meva conclusió: menys feina i més caixa. Lícit, no ho discuteixo. Sempre que hi hagi gent que esperi taula i ho pagui seguiran endavant, però jo no estaré en aquest llistat. 🙂
Salut!
Si, tal com tu dius «menys feina, més caixa».
La realitat és que està prou ple i sent dimecres de gener, estaven totes les taules ocupades excepte una,
Si els funciona, doncs de conya..
PS. Les galeres ovades, estan cares com mai ara mateix 😂
Salut!!
Nosaltres ho vam frecuentar bastant farà uns tres o quatre anys, però la darrera visita va ser una mica chasco-carrasco: feia un any que havia marxat el xef i el propi Pau -que abans estava a la sala- es va posar rere els fogons. I ja no era el mateix. El nivell havia baixat considerablement. Qui sap, a lo millor va tenir una mala nit, però si tres plats de quatre (en una carta tant curta) fallen, és que potser alguna cosa no funciona. D’altre banda, els preus eren més elevats que abans. En qualsevol cas, vam decidir tornar uns mesos després i jutjar. Una vegada llegida la teva crònica, m’han entrat ganes de tornar-hi. Abraçada!
Doncs el tal Pau, deu haver aprés a cuinar 😂 Perquè els plats estaven bons, bons…
El tema de «només 7 plats a la carta», a mi m’afecta poc, però tinc més d’una amistat, amb qui no m’atrevira a anar allà .
Si torneu, ja em fas feed back.
Abraçada!!