Pho Hanoi, com podeu imaginar pel nom, és un lloc de cuina vietnamita. Sense tractar-se de cap cosa de l’altre món, vam gaudir dels plats i de l’ambient i allunyat de l’estereotip turístic que podria ser un lloc com aquest. Curiós de provar.

Pho Hanoi

Diputació, 218

Web del lloc

Tel.: 930 10 10 92

Pho Hanoi-entrada

No publico tots els restaurants que vaig, però aquest ens va fer gràcia pel fet que comento tot seguit i aquí el teniu. Tampoc visito quasi mai, restaurants de cuina exòtica, perquè els de cuina japonesa, són tan freqüents al nostre país, que ja no es poden considerar exòtics, com tampoc els de cuina xinesa.

De fet, mai m’hauria passat pel cap, entrar en un restaurant de cuina vietnamita com Pho Hanoi a Barcelona, sense haver rebut una recomanació fiable. Em bellugo per Instagram i a banda de seguir #chico_anuncios i gent que publica receptes com si no hi hagués un demà, també segueixo gent que va a restaurants de manera «normal».

De fet, de tota la tribu de gent que ens seguim per allà, i que van a restaurants, només hi ha un petit percentatge fiable i un d’ells és un tal @the_hungry_pulpo, que tot i aquest nick ?, visita llocs de fiar i de nivell. Si mirem les seves darreres publicacions, de llocs de BCN, tenim: Rias de Galicia, Via Veneto, Granja Elena, Gresca…

I un dia, en mig d’aquestes publicacions, va aparèixer Pho Hanoi i a més el deixava bé. I em va picar la curiositat. Vaig deixar passar el desembre per por a trobar-me en «sopars de Nadal» i dimecres passat ens vam decidir.

Que ofereixen a Pho Hanoi

La primera sorpresa és que si entres a la seva web, la carta és en anglès. Ja sé que a tots els «si no tenen carta en català, no hi anirem» ja acabeu aquí de llegir. Però com a consol, penseu que seria molt pitjor en vietnamita ?.

Tampoc em preocupava, perquè vaig apuntar-me els plats que va publicar el «hungry_pulpo» i vaig pensar demanar els mateixos.

Però en arribar allà, tot i les primeres salutacions en anglès, la carta tenia traducció al castellà. I tampoc vaig poder demanar els plats del «hungry_pulpo», perquè anava amb el meu fill, molt més rodat per sud-est asiàtic i me’ls va canviar ??‍♂️.

Aquí teniu alguna de les porcions de la carta que mostren a Pho Hanoi.

Pho Hanoi carta 01

Pho Hanoi carta entrants

Que vam demanar 

Per començar, ens vam restringir a la secció de la carta, que descriuen com plats típics i en veure un que ja mostraven que era per a compartir, vam escollir-lo. Es tractava del BÂNH XÈO, amb un cruixent de farina d’arròs i farcit de gambes i porc… Pels vegans, tenen l’opció, tofu.

Pho Hanoi banh xeo

I estava realment molt bo! Suposo que era la novetat, però ens va encantar. Me l’hauria menjat jo sol, sense compartir.

I ja com plats principals, per a mi el BÚN HÀI SÀN, una sopa de fideus amb gambes, calamars, cloïsses, tomàquet, pasta de tom yum i cibulet.

Pho Hanoi bun hai san

I el BÚN BÓ HUE, consistent en una sopa de fideus d’arròs amb vedella, porc, salsitxes vietnamites i cibulet amb un potent brou amb pasta de gambes ?

Bons també i d’aquells que penses, si això ho tingués a prop de casa, més d’un take away faria.

Vins i postres a Pho Hanoi

La carta de vins, tal com passava fa anys a molts orientals, nefasta ?. Fins al punt que em vaig demanar una cervesa Coronas ??‍♂️.

I pel que fa a les postres, sense mirar la carta, ens van cantar un parell o tres i vam escollir plàtan fregit acompanyat de gelat. Vaig tastar el plàtan i sempre resulta bo així fregit.

Pho Hanoi postres

Reflexions i conclusions

Pel que fa al conjunt, no és dels llocs que em provoquen ànsia de tornar, però he de dir que Pho Hanoi, està prou bé i vam gaudir dels plats.

El local és senzill però correcte. La sala dels fons és acollidora, però ens vam quedar a l’entrada a prop de la barra. Més que res perquè es veia plena i teníem por de soroll, que després vaig observar que no n’hi havia.

El servei també bé, tendint més a l’anglès que a les llengües més properes. De fet, vaig anar a la barra a pagar i com soc poc de parlar, vaig gesticular la mà, amb el moviment característic de demanar el compte i ja la conversa va continuar amb anglès ??‍♂️, cosa que em va comportar l’amonestació per part meu fill, que parlant ell un anglès quasi de nadiu, no li agrada que l’atenguin en anglès a BCN ?.

I els plats, realment bons com ja he comentat i m’agradaria tastar-ne més. Llàstima que em cau lluny.

I un cop més parlaré del públic, tot i que algú i segons el context del lloc, no m’acabi d’entendre i em digui classista als comentaris. Quan vam arribar (20:15) ja estava ple i en sortir igual, però les taules s’havien remuntat. Públic agradable, silenciós, sense fer el pena de compartir misèries i amb molta parla forana. Suposo que estrangers residents a BCN i més d’un amb trets orientals.

Pho Hanoi tiquet

Pho Hanoi avaluacio

RESUM  de Pho Hanoi

  • Bons plats d’aquest tipus de cuina
  • Servei atent i ràpid
  • Local senzill i confortable
  • Recomanable si voleu tastar cuina vietnamita

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.