Prodigi, és un restaurant molt prometedor i que ha començat amb molt bon peu. Els seus plats estan un esglaó per damunt de la mitjana, la sala és agradable i el servei molt voluntariós.

Prodigi

carrer Girona 145

Web del restaurant

TEL.: 936 79 15 92

Prodigi entrada

Com diu el títol, Prodigi ha començat amb molt bon peu. De fet, em vaig assabentar de la seva existència arran d’un tuit de l’Oriol Ivern, xef i propietari del restaurant Hisop. L’Oriol és un model de senyoriu dins del sector i que ell cridés a anar-hi, una mostra més del que dic.

Perquè el xef de Prodigi, havia treballat amb ell com segon de cuina i el restaurant que ha obert, no està lluny d’Hisop. Mentre d’altres s’estarien estirant llurs grenyes, ell els ajuda publicitant-lo.

El primer cop que vaig mirar la seva web, em va fer la sensació que els plats pecaven de massa sofisticació i no el vaig posar pas a la llista de pendents. Però al cap de pocs dies va anar-hi l’Esther de 3(o+)aTaula i ja em va dir que m’agradaria. I he rebut més feed backs en aquest sentit.

Realment ha estat així i és un dels llocs que mereixeria estar a la nostra llista de recomanats. Un bon candidat a la pròxima edició. Pels que no la coneixeu, és una llista dels llocs que recomanem i en la majoria d’ocasions, sense que el restaurant se’n assabenti. La podeu veure fent clic aquí,

Que ofereix la carta de Prodigi

Em va fer la sensació, que el lloc està molt adreçat a servir el seu menú degustació que mostro tot seguit. Però anàvem més de cara a escollir carta. En el meu cas continuo amb la dieta i evito carns vermelles i postres. I qui m’acompanyava just sortia d’una grip intestinal .

Prodigi menu

I, per tant, vam anar directament als plats de la carta que també us mostro tot seguit. Una oferta molt temptadora, en la que moltes coses vénen de gust.

Que vam demanar

Vaig deixar que qui m’acompanyava escollis els seus, per triar jo altres diferents. I just va triar els que jo hagués escollit 😂. Però cap problema per a mi que soc tot terreny.

Tot i anar a carta, ens van arribar els aperitius del menú: parfait de pollastre, mostassa i trompetes de la mort i petxina del pelegrí a la brasa amb ponzu, emulsió ibèrica i caviar de llima.

I aquests aperitius just després del petit tast de dos olis, del que em va alegrar trobar l’extra verge de Mestral de la Cooperativa de Cambrils.

Com a plats principals van arribar la carxofa amb, tòfona negra, suc de pollastre i maionesa de raifort i per a mi el verat, verjus, crema de castanyes i xiitake. Els dos plats molt ben reeixits i mostrant ja el gran nivell de cuina del lloc.

Prodigi verat

Com a comentari, ens va sorprendre la generositat de la tòfona, en relació amb la relativa escassetat del verat. I més tenint en compte que tot i ser un peix que ofereix moltes possibilitats, el seu preu és molt baix.

I ja com a plats principals a Prodigi, i aquí mostrant la cuina tota la seva brillantor, el turbot a la brasa amb vinagreta d’avellanes i serfull, fonoll i maionesa de Katsuobushi, que va ser la meva elecció i els molls a la brasa amb mole, col kale, alvocat i el seu suc.

Prodigi turbot Prodigi molls

Com podeu imaginar, he fet cut&paste dels noms de la seva carta per a poder replicar tots els detalls dels components 😅.

Vins i Postres a Prodigi

Tot i limitar-nos a una copa de vi, pels motius que he comentat abans, la carta de vins és d’elogiar. La podeu veure a la seva web, sent majoria els vins de proximitat. També al restaurant, es pot donar un cop d’ull a l’assortiment, a les vitrines d’exposició.

Entrant un parell de passes al portal que mostro al principi, ja es veu la vitrina a ambdós costats. M’hagués agradat fer la fotografia, però em tallava una mica que em veiessin des de l’interior a l’estil «aZcolti, els vinc a fer un reportatge 😂».

I pel que fa a les postres que no vam demanar, a la carta de Prodigi podeu veure l’oferta. Tenien bona pinta, però no va ser possible. I sense oblidar-se dels petits fours.

prodigi petits fours

Reflexions i conclusions

Sense cap mena de dubte, el lloc val la pena i té un futur molt clar a BCN. Ha començat sense fer massa soroll, però la veu ha corregut ràpidament. I com sempre faig amb aquestes novetats, busco el seu Instagram per veure qui ha passat «recentment» per allà.

Aquest detall que comento, dóna molta informació. I em vaig alegrar de veure que de moment el subsector d’Instagram» que podem qualificar com «xusma», no havia aterrat allà. Potser un sol cas sospitós i  així i tot,  res a veure amb les inauguracions – presentacions, de molts llocs avui en dia, en què apareix tota la fauna.

I com a mostra de l’èxit de Prodigi, comentar que el passat dijous vespre, el local estava pràcticament ple, cosa que em va alegrar.

Per acabar i sense voler que se m’interpreti malament, comentar el contrast entre la cuina, amb plats al nivell d’un restaurant estrellat i el servei que és més terrenal.

El servei és voluntariós, mostra bones formes i es preocupa pels clients amb amabilitat. Però ningú neix ensenyat i els cal rodatge, per assolir el nivell que mereix per la cuina. Segur que amb uns mesos més, guanyaran en seguretat i estaran a l’altura.

No és fàcil avui en dia, el tracte amb els clients i menys amb el sector que no «saben estar» en un restaurant. Amb les meves comunicacions en privat amb més d’un restaurador, la queixa en aquest àmbit, és creixent.

i aquí teniu el tiquet de Prodigi, que pot fer sensació d’econòmic, atès el nivell. Però compte que no hi ha postres i només una copa de vi.

Resum a Prodigi

  • Cuina de gran nivell
  • Bona selecció de vins
  • Local confortable i agradable
  • Servei amable i voluntariós
  • Preus raonables, atès la qualitat global