Pulpería Can Lampazas. Un restaurant gallec en que trobareu excel·lent pop a feira i altres plats típics de Galícia. Amb local ampli i còmode.

Pulpería Can Lampazas

Av. del Paraŀlel, 159
www.pulperiacanlampazas.com
TEL.: 938 53 89 79

Pulpería Can Lampazas entrada

Pulpería Can Lampazas

Can Lampazas és un restaurant a BCN, amb menys d’un any d’història. està ubicat en el Paral·lel, no lluny de de la zona Tickets.

Conec bé l’oferta de llocs gallecs i en concret la de pop, doncs recentment he fet un reportatge, que m’ha comportat trepitjar molts dels llocs que tenen fama de servir aquest producte i encara m’ha quedat més clar que és un lloc singular.

Pel que fa a l’oferta de cuina gallega, Barcelona té tot un ventall de llocs. Alguns amb producte excel·lent, però certament incòmodes i sorollosos. També en té d’altres més luxosos, en que l’entorn ja t’obliga a demanar coses que acaben fent pujar el compte final.

Can Lampazas, va néixer omplint un buit que el fa especialment atractiu. Per una part el local és bonic i molt gran , amb taules còmodes, adequadament separades, servei ben format, cuina oberta i molt àmplia. Però al mateix temps té una oferta, que no t’obliga a buidar la Visa. Han aconseguit crear una taverna o casa de menjar gallega a Barcelona, en un espai ampli i còmode que permeti gaudir dels seus productes en un entorn distès i agradable.

Pulpería Can Lampazas interior

 

Que ofereix Pulpería Can Lampazas …

De fet, es defineix com a pulpería, que ja és tota una declaració d’intencions. A Can Lampazas ens garanteixen pop portat directament des de Galícia i cuinat en grans olles de coure a l’estil tradicional, que serveixen en diferents acabats: a feira, a la brasa o en estofat. Aquest és el seu producte estrella i en garanteixen una preparació clàssica, posant especial cura en què el pop passi del caldeiro al plat sense reescalfaments que perjudiquin la seva textura.

A l’entrada trobem tota una renglera d’olles de coure amb els seus cremadors de gas, que ja ens indiquen que estem en un lloc on el pop serà protagonista. Tot seguit accedim a una àmplia sala i, al fons, a una imponent cuina oberta en què s’elaboren les altres menges.

Pulpería Can Lampazas olles

 

Que vam demanar a Pulpería Can Lampazas …

No és pas la meva primera visita a Can Lampazas. I he anat veient que permet anar a fer un àpat a diferents nivells de despesa. En el nostre cas, sempre s’ha iniciat amb el seu imprescindible pop a feira. I es pot continuar en plan informal amb plats senzills com poden ser el lacón gallec, els pebrotets de Padró., També l es graellades de verdures del temps o plats tot terreny com uns pollastres de ració o un senzill conill, fets a la brasa. O fins i tot  passar a un nivell superior amb les seves carns gallegues o peixos salvatges a la brasa.

En aquesta darrera visita, a més del pop a feira, del que cal destacar l’excel·lent punt de cocció, que brinda una textura agradable i en absolut gomosa. Vam compartir també unes delicioses zamburinyes i unes molt bones croquetes de pernil.

Pulpería Can Lampazas pop
Pulpería Can Lampazas vieiras
Pulpería Can Lampazas croquetes

I ja com plat principal, un llobarro de bona mida, fet en graella, sobre brases de carbó vegetal. Que quan es fa amb peix fresc i punt de cocció ajustat, no pot fallar. El van portar sencer, però no vaig fer la foto fins que va arribar la meva porció al plat.

Pulpería Can Lampazas llobarro

 

Postres i vins a Pulpería Can Lampazas …

En l’apartat de postres, que és bastant clàssic. Però destaca la larpeira, un pastís artesà que serveixen acompanyat de nata i que recordem molt agradable tant per la seva textura esponjosa com pel seu afinat punt de dolçor, d’anteriors vistes. Però en aquesta darrera ocasió, vam optar per passar al cafè directament.

La carta de vins és una mica curta, però vam prendre xampany, el Charles Heidsieck, que en tenen a la carta, però que en aquesta ocasió, va aportar l’amic que m’acompanyava, que és el mateix, amb el que vam “patir” l’expulsió de Fermí Puig 🙂 🙂 .

Pulpería Can Lampazas charles Heidsiek

Pulpería Can Lampazas, és un nou projecte a Barcelona, que passat l’estiu, s’ampliarà amb un altre local a la part alta de BCN. Neix amb la intenció de guanyar-se un públic que busca una cuina gallega clàssica, però amb tocs de modernitat. El marc és força agradable i tot i que d’entrada, té un look més aviat modern, compta amb alguns tocs que recorden la Galícia tradicional. La pedra que recobreix bona part dels murs, els detalls de coure i algunes fustes envellides, en són mostra.

Aquest cop no puc mostrar tiquet a Pulpería Can Lampazas. Va ser una invitació del meu amic que també va aportar el xampany, Charles Heidsiek. El preu mitjà, és una mica difícil de calcular, degut al ventall de productes i preus.

Pulpería Can Lampazas preu

 

RESUM Pulpería Can Lampazas

  • Excel·lent pop a feira i altres plats típics de Galícia
  • Local ampli i còmode
  • Servei professional, agradable i proper
  • Bona RQP