Qui Soc, és la pàgina en la qual pretenc explicar el perquè escric i quins criteris valoro.

El meu nom és Ricard i la gastronomia, de sempre ha estat una de les meves aficions. Res a veure amb la meva vida professional: Físic de formació i havent treballat en el món de la informàtica i haver dedicat part de la meva vida laboral a la formació.

Vaig crear aquest bloc a principi del 2009. Amb la intenció de donar «servei» als coneguts que em demanaven “on anar a sopar a BCN”.

Qui Sóc

Vaig a restaurants, de fa uns 40 anys, un mínim de dos cops per setmana. Sempre acompanyat i sovint amb l’Esther i el Jordi, companys de 3(o+)aTaula amb els que publiquem el nostre llistat recomanat de restaurants, que podeu descarregar a Llista de Restaurants Recomanats 2023.

Faig les fotos de manera discreta, sense demanar permís i pagant el compte. Si després em ve de gust, escric el post. Mai ens presentem, ni amb l’excusa de demanar fer fotos. Tampoc intimem, massa, el que fa que en general ignorem detalls com poden ser el nom del xef, el seu currículum i si la seva àvia sabia de cuinar o no… ?.

La meva resposta a les «invitacions» que em fan alguns restaurants

Fa uns anys ja em negava directament i si es tractava d’invitacions «pedants», a sobre em burlava per les xarxes. Però en algun diàleg com el que mostro tot seguit, em van tocar la fibra. Aquí teniu una mostra d’un rebut a Instagram en privat.

Aquest diàleg o semblant, l’he tingut en més d’una ocasió, quan em toquen la fibra amb un «no tenim cap oportunitat?». I si són educats, darrerament els dono l’opció «vinc i si ho considero oportú publicaré, però dient de manera clara, que he vingut per invitació»

I ara per ara, sempre SENSE RESPOSTA ??. Si algun dia algú accepta, prou que ho veureu quan en lloc del tiquet, posi que he anat a partir d’una invitació. I consti que no és un tema que m’interessi, però tampoc m’agraden a la vida real, els camins sense sortida.

Mostro els punts que valoro d’un restaurant

Qui Sóc valoració 1

Qui Sóc valoració 2

No critico massa les elaboracions dels plats. Potser perquè vinc de formacions acadèmiques complexes, sempre penso que el qui està a la cuina en sap més que jo.  Evidentment, si em donen un plat cremat o en mal estat, ho diré, però molts detalls discutibles, no els comentaré, en ser criteri del xef.

D’alguns restaurants que publico, en soc client. En conseqüència, no puc evitar que em coneguin i reconec que en aquests casos la meva opinió pot ser més esbiaixada.

La majoria són de BCN ciutat, però en tinc bastants de la zona Sud de Cataalunya, perquè aquest és el meu habitat natural, al viure actualment a Cambrils.

Perquè molt de tant en tant decideixo «rajar» 

Sempre escric el que penso i en el cas de males experiències, puc publicar-les sense manies. Si vaig a un lloc anònim i el resultat és un desastre, és més que probable que m’oblidi d’ells, però, en canvi, no tinc massa pietat d’explicar misèries viscudes, en llocs en què just poques setmanes abans, han muntat tota una campanya, amb les lamentables cròniques venudes.

Llavors és quan no tinc cap mena de pietat. I és quan em guanyo les ires dels del restaurant, dels de l’agència que ho ha organitzat i dels titelles que han jugat el joc.

També s’ha de dir, que a partir del tema Covid, vaig a menys novetats, intentant assegurar la vetllada en llocs amb garanties i, per tant, sembla que hagi deixat de «rajar».

Finalment espero que tot i el rotllo,  continueu visitant restaurantscat.cat