Qui Sóc, és la pàgina en la que pretenc explicar perquè escric i quins criteris valoro.

El meu nom és Ricard i la gastronomia, de sempre ha estat una de les meves aficions. Res a veure amb la meva vida professional: Físic de formació i havent treballat en el camp de la informàtica.

Vaig crear aquest bloc a principi del 2009. Amb la intenció de donar «servei» als coneguts que em demanaven “on anar a sopar a BCN”.

Actualment el bloc és una realització conjunta amb Marta Meseguer, que fa les tasques tècniques de maquetació i optimització SEO.

Qui Sóc

Vaig a restaurants, de fa quasi 40 anys, un mínim de dos cops per setmana. Sempre acompanyat i sovint amb l’Esther i el Jordi, companys de 3(o+)aTaula. Llavors publiquem a www.tresomesataula.cat.

Faig les fotos de manera discreta, sense demanar permís i pagant el compte. Si després em ve de gust, escric el post. Mai ens presentem, ni sota l’excusa de demanar fer fotos. Tampoc intimem, massa, el que fa que en general ignorem detalls com poden ser el nom del xef, el seu currículum i si la seva avia sabia de cuinar o no… 🙂

Després d’explicar Qui Sóc, enumero els punts que valoro

Qui Sóc valoració 1

Qui Sóc valoració 2

No critico massa les elaboracions dels plats. Potser perquè vinc de formacions acadèmiques complexes, sempre penso que el qui està a la cuina en sap més que jo. He realitzat cursets de cuina, però el meu nivell és el que és. Evidentment si em donen un plat cremat o en mal estat, ho diré, però molts detalls discutibles, no els comentaré, al ser criteri del xef. En tot cas si penso que un plat té excés d’algun determinat component que no és del meu gust, no el demanaré si torno.

D’alguns restaurants que publico, en sóc client . En conseqüència, no puc evitar que em coneguin i reconec que en aquests cassos la meva opinió pot ser més esbiaixada.

La majoria són de BCN ciutat, però en tinc bastants de la zona Cambrils i rodalies. Perquè aquest és el meu habitat natural. Visc actualment a Cambrils i dedico dos dies per setmana a BCN.

Quan decideixo «rajar» …

Sempre escric el que penso i en el cas de males experiències, puc publicar-les sense manies. Si vaig a un lloc anònim i el resultat és un desastre, és més que probable que m’oblidi d’ells, però en canvi no tinc massa pietat d’explicar misèries viscudes, en llocs en que just poques setmanes abans,  han muntat tota una campanya, amb les lamentables cròniques venudes. Llavors és quan no tinc cap mena de pietat. I és quan em guanyo les ires dels del restaurant, dels de l’agència que ho ha organitzat i dels titelles que han jugat el joc.

Finalment espero que tot i el rotllo,  continueu visitant restaurantscat.cat

Per acabar, si penseu que «Qui Sóc», s’ha deixat coses, agrairé comentaris, en el formulari o al meu correu:

ricard ‘arroba’ restaurantscat.cat

    * camp requerit