Racó d’en Cesc, és un dels llocs dels que BCN pot sentir-se’n orgullosa, funcionant en paral·lel a les mogudes gastronòmiques actuals, però oferint també detalls de modernitat. Cuina de molt nivell, servei molt professional i a un preu més que raonable..
Racó d’en Cesc és un restaurant dels de renom a Barcelona. En conseqüència, sempre surt a totes les “llistes” imaginables de restaurants recomanables, sent un lloc del que saps en sortiràs sempre satisfet. Amb molt bon nivell de cuina i servei, però que en canvi està allunyat de les mogudes gastronòmiques, que remouen BCN.
Sé que els que em llegiu habitualment, pesareu que ja he parlat d’aquest lloc en més d’una ocasió, però perquè m’he de reprimir de parlar de llocs, dels que en soc clients si a cada nova visita em sorprenen?.
I ara que feia alguns mesos que no anava a Racó d’en Cesc, just quan estàs allà, t’adones de que encara queden llocs amb les taules ben parades, separades suficientment unes de les altres i amb un servei rodat, professional i amable.
I amb uns preus, del mateix ordre de magnitud que els d’altres llocs que no assoleixen cap dels punts bàsics que he enumerat abans. I surts d’aquells pensant lo gilipolles que has estat anant a llocs #holachicos_style, però que el bon rollo, no es manté a l’hora de presentar el tiquet. Llocs dels que surts pensant “ … no ha estat malament, són prou originals…”, però que quan compares punt a punt, t’adones de que has fas el babau. Ja sigui menjant en una barra o perquè has acabat cridant per a poder conversar. O perquè t’ha calgut escoltar la conversa de la taula que està a 20cm de la meva.
Que ofereix Racó d’en Cesc
Disposen d’una carta no massa llarga amb uns 10 primers i uns 10 plats principals, als que cal afegir sempre algun suggeriments del dia.
I també un menú degustació, que és el que veureu tot seguir, doncs el vam demanar.
Interessant un menú maridat amb cerveses, mot recomanable pels amants d’aquesta beguda. I molt ben pensat.
Que vam demanar en aquesta ocasió
Com he dit abans vam optar pel menú degustació. A voltes la mandra d’escollir, hi porta. Estava configurat per un aperitiu inicial amb calamarsons.
I ja va començar el amb el tàrtar de tonyina amb gelat de pa amb tomàquet que ens va so prendre per abundant al tractar-se d’un menú degustació. Amb la tonyina ben tallada a daus.
Tot seguit els garganelli amb llagostins i trompetes de la mort, que vam pensar que seria un plat per a complementar el menú i que va resultar molt destacable.
Com plat de peix va arribar al corball amb pil-pil de bolets i algues. Excel·lent i amb la cocció al meu gust, cosa que no sol passar.
I el magret de gla, amb risotto d’ordi, amb bolets i mostassa, amb aquesta divertida variant del risotto.
Com a postres del menú, va arribar aquesta mousse de mandarina, amb cor de melmelada de mandarina i base de galeta. Unes postres molt al meu gust, pels tocs cítrics i la baixa dolçor.
Els vins a Racó d’en Cesc (i també les cerveses)
La carta de vins de Racó d’en Cesc, és realment completa, amb diferents denominacions d’origen que permeten triar de gust i amb bona representació de vins de proximitat. Però sempre deixo el vi a mans de l’Edgar, el seu sommelier.
I això només ho faig quan confio plenament amb els coneixements i amb el tracte personal. De BCN i que ara em passin pel cap, només ho faig aquí, a Monocrom, a Topik, a Hisop i fins ara a Alkimia, tot i que amb el recent canvi de sommelier, no crec que ho faci a la propera visita.
Ens va arribar un sumoll, que va acompanyar bé el sopar i que amb la seva baixa graduació, va facilitar la meva tornada a Cambrils, que aquell vespre no em quedava a BCN.
CONCLUSIONS / reflexions de Racó d’en Cesc
Com ja he dit abans, Racó d’en Cesc, és un restaurant dels que BCN, pot sentir-se orgullosa. El local no ofereix modernor, tot i que si molta dignitat. Però a canvi ofereix un nivell de cuina i un tracte, un esglaó pel damunt de la mitjana. Sinó no hi heu estat mai, ja tardeu 😏
El Racó d’en Cesc, porta trenta anys obert, compta amb el xef Toni Romero al capdavant de la cuina. A més d’un servei de sommelier molt acurat a càrrec de Edgar Rodriguez, fins el punt que, a més dels típics maridatges amb vins, ofereixen un menú específic, harmonitzat amb cerveses artesanes de qualitat.
En el meu cas, portava anys sense anar a Racó d’en Cesc. I he tornat a anar-hi amb relativa freqüència a partir d’un curs de maridatge amb cerveses que impartia l’Edgar. No em va poder convèncer del tema cerveses, però em va sorprendre amb maridatges impossibles. I a més raonats amb base científica. I a l’assabentar-me que estava allà, va ser el motiu de tornar-hi i ben agraït que n’estic.
I quan recomanes Racó d’en Cesc i expliques, les seves virtuts, sempre trobes qui et replica… “Ohhh… però deu ser car!“. Doncs no ho és i si entrem en temes de RQP global, fins i tot obtindrien nota destacada.
A més, disposen de sales privades amb diferents capacitats que permeten trobades de feina o familiars.
I Racó d’en Cesc, és un dels 50 restaurants de la nostra Guia 3(o+)aTaula
La podeu descarregar en PDF, fent clic a:
RESUM
- Restaurant amb cuina de molt bon nivell
- Servei àgil i professional
- Carta de vins de molt bon nivell
- Amb sommelier professional i sense fantasmades
- I pels fans de la cervesa, els seus maridatges amb cerveses artesanes, són modèlics
- En conseqüència, molt recomanable
I si voleu el punt de vista global de Racó d’en Cesc , segons 3(o+)aTaula, feu clic a
Veureu les fotos de tots els plats, el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a:
Tota la raó. Si compares el compte amb el del llocs on has de cridar i buscar on deixar la forquilla no hi ha color. A més a més, és una errada que es pensi que la cuina presentada en aquest tipus de sala hagi de ser “viejuna”. Es pot dinar una cuina actual en llocs amb bona parament de taula i bona atenció, clar que pot ser no siguin de postureu :-DDD
Salut!
Totalment d’acord.
Res de “viejuna” té la cuina… És un lloc en que sempre que hi anem, surto reflexionant del tema.
Salut!!
Cigrons + calamarcets farcits: aposta guanyadora!! Molt bona pinta, Ricard.
Veig que al copiar els missatges antics, la meva respo no s’ha copiat…. Aquest plugin falla
Amb moltes ganes d’una propera visita… 🙂
Al seu dia em va encantar, i sembla que no canviarà mail ni baixarà el nivell de cuina i de servei.
Quina pinta els calamars! Si els veu qui sabem, anirà a arrasar la cuina
Abraçada!!
Recorda que hi vaig anar el mateix dia que havíem dinat amb tu per la zona Franca #tuyameentiendes
I quan fas la comparativa GLOBAL dels dos llocs, dius #joder
Segurament els plats del lloc de #banlieu, tenen un plus addicional…. però quan fas una valoració global, et preguntes, que collons feia al migdia… 🙂
Abraçada!
El conec de fa anys i de varies vegades.. ..
Estic d’acord
En aquest lloc sol haver unanimitat…. 🙂
Un molt bon lloc.
Gràcies per passar Amadeu!
Hola Ricard, jo soc dels que no he ana´t,
el tinc a la lista de pendents igual que altres com Gorria, Manairó , Caelis,
son llocs que segur m’agradarán peró cada cop prefereixo anar a llocs ja coneguts,
i sempre hi ha el “gusanillo” d’alguna novetat que altre, en fí…., ho seguire’m intentant.
El meu títol també era com molt cridaner 😅
Una mica per cridar l’atenció.
Però hi han més llocs que possibilitats
Gràcies per passar.
Bon dia Toni. Jo no el tinc com a pendent perque he anat algun que altre cop. Possiblement es el primer cop que estic en desacord amb les teves apreciacions Ricard, està bé pero si no vas tampoc passa rès ( ho sento Ricard) abans Hisop, Manairo, AlKostat, Ca l’Isidre, L’Estrella inclus diria Tres Macarrons, El Gorria al ser tant classic no fa falta anomenar-lo el conec tant que el dia 1/01 em desperto allà. Salut
Tampoc passa res en que no estiguis d’acord amb les meves apreciacions…😂😂😂
Cada un tenim les nostres preferències, el nostre target d’amistats i entorn i això comporta diferents gustos. I també cada depen de cada circumstància.
Et posaré un exemple fàcil i no entraré en més debat al voltant del tema. L’exemple fàcil:
Imagina que vull fer un sopar tranquil i/o íntim amb algú amb qui m’interessa una conversa de veritat (i no parlo d’aquelles converses de a veure «qui la té més grossa», de les que defujo sempre i fins i tot evito qui les sol tenir). Llavors triaria abans aquest, que no pas Alkostat o l’Estrella i et dic aquest dos per ser llocs que estan al meu top… El primer el dedicaria per a un sopar de capritxets i el segon per un dia que em vingués de gust escoltar (repetit a cada taula) el discurs del Jordi…
Reitero que només és un exemple i certament esbiaixat . I que no entraré en debat lloc a lloc i menys aquí.
I una cosa… m’agrada Gorria, però pensar en despertar-me allà el dia 01/01, em trauria la son dies abans 😂😂
Jo només parlava de menjar si sumem totes dues coses, jo particularment Hofmann i en un altre nivell Via Vèneto. Salut i Bones Festes 🌲☃️🍾🍾🍾
I per llocs més económics en dies de resaca tenim per allà el Casa Jaime i el PepaPla, per exemple…
No sé jo si el primer dia de l’any és un bon dia per gaudir amb tots els sentits d’un bon dinar :-PPPPP
Salut!
Just… llocs més econòmics i prou bons per la zona….
En tot el salt de darrer dia a primer dia, mai he estat massa de celebrar-lo. I en tot cas mai en un restaurant…. 😂
Com bé saps, el meu baix grau de sociabilitat, m’impedeix aquestes coses… I al mateix temps em serveix per evitar capullos 😂
Salut i aprofito per desitjar-te bon any!!
Pepa ningú ha parlat de ressaca, ja tenim uns edat, però per fer 5 cèntims soparé un filet de vedella Wellington i el 1 començaré quasi segur amb unes pochas o unes alubias rojas.
Ho deixem aquí que el Ricard s’enfada si marxem del fil. Molt bones festes
Bones festes Tomàs.
Per això, a més edat, més factura paguem quan anem de farra :-DDDD
Molta enveja em fas amb aquest menú 🙂
Bon any nou!!
Sense dubte! un dels millors restaurants relació qualitat preu de Barcelona. N’estic encantat. Hi he anat 3 vegades i cada cop que hi vaig, surto pensant que repetiré.
En 2 ocasions que hi vaig anar amb la meva dona, ens van posar en una saleta petita només per nosaltres i vam estar de fàbula. Els cambrers super atents, taules espaioses, menjar molt treballat, tot estava sublim.
Molt més que recomanable.
Aquí si que coincidim 100×100 i és dels llocs als que tinc ganes de tornar, a la que jo retorni a BCN.