Racó d’en Cesc, és un dels llocs dels que BCN pot sentir-se’n orgullosa,  funcionant  en paral·lel a les mogudes gastronòmiques actuals, però oferint també detalls de modernitat. Cuina de molt nivell, servei molt professional i a un preu més que raonable..  

Racó d’en Cesc

Diputació, 201


www.elracodencesc.com

TEL.: 934 53 23 52

Racó d'en Cesc entrada

 

Racó d’en Cesc és un restaurant dels de renom a Barcelona. En conseqüència, sempre surt a totes les “llistes” imaginables de restaurants recomanables, sent un lloc del que saps en sortiràs sempre satisfet. Amb molt bon nivell de cuina i servei, però que en canvi està allunyat de les mogudes gastronòmiques, que remouen BCN.

Sé que els que em llegiu habitualment, pesareu que ja he parlat d’aquest lloc en més d’una ocasió, però perquè m’he de reprimir de parlar de llocs, dels que en soc clients si a cada nova visita em sorprenen?.

I ara que feia alguns mesos que no anava a Racó d’en Cesc,  just quan estàs allà, t’adones de que encara queden llocs amb les taules ben parades, separades suficientment unes de les altres i amb un servei rodat, professional i amable.

I amb uns preus, del mateix ordre de magnitud que els d’altres llocs que no assoleixen cap dels punts bàsics que he enumerat abans. I surts d’aquells pensant lo gilipolles que has estat anant a llocs #holachicos_style, però que el bon rollo, no es manté a l’hora de presentar el tiquet. Llocs dels que surts pensant  “ … no ha estat malament, són prou originals…”, però que quan compares punt a punt, t’adones de que has fas el babau. Ja sigui menjant en una barra  o perquè has acabat cridant per a poder conversar. O perquè t’ha calgut  escoltar la conversa de la taula que està a 20cm de la meva.

Que ofereix Racó d’en Cesc

Disposen d’una carta no massa llarga amb uns 10 primers i uns 10 plats principals, als que cal afegir sempre algun suggeriments del dia.

I també un menú degustació, que és el que veureu tot seguir, doncs el vam demanar.

Interessant un menú maridat amb cerveses, mot recomanable pels amants d’aquesta beguda. I molt ben pensat.

Que vam demanar en aquesta ocasió

Racó d'en Cesc menú

Com he dit abans vam optar pel menú degustació. A voltes la mandra d’escollir, hi porta. Estava configurat per un aperitiu inicial amb calamarsons.

racodencesc aperitiu

I ja va començar el amb el tàrtar de tonyina amb gelat de pa amb tomàquet que ens va so prendre per abundant al tractar-se d’un menú degustació. Amb la tonyina ben tallada a daus.

racodencesc tartar

Tot seguit els garganelli amb llagostins i trompetes de la mort, que vam pensar que seria un plat per a complementar el menú i que va resultar molt destacable.

Com plat de peix va arribar al corball amb pil-pil de bolets i algues. Excel·lent i amb la cocció al meu gust, cosa que no sol passar.

Racó d'en Cesc corball

I el magret de gla, amb risotto d’ordi, amb bolets i mostassa, amb aquesta divertida variant del risotto.

racodencesc magret

Com a postres del menú, va arribar aquesta mousse de mandarina, amb cor de melmelada de mandarina i base de galeta. Unes postres molt al meu gust, pels tocs cítrics i la baixa dolçor.

Els vins a Racó d’en Cesc (i també les cerveses)

La carta de vins de Racó d’en Cesc, és realment completa, amb diferents denominacions d’origen que permeten triar de gust i amb bona representació de vins de proximitat. Però sempre deixo el vi a mans de l’Edgar, el seu sommelier.

I això només ho faig quan confio plenament amb els coneixements i amb el tracte personal. De BCN i que ara em passin pel cap, només ho faig aquí, a Monocrom, a Topik, a Hisop i fins ara a Alkimia, tot i que amb el recent canvi de sommelier, no crec que ho faci a la propera visita.

Ens va arribar un sumoll, que va acompanyar bé el sopar i que amb la seva baixa graduació, va facilitar la meva tornada a Cambrils, que aquell vespre no em quedava a BCN.

racodencesc gaintus

 

CONCLUSIONS / reflexions de Racó d’en Cesc

Com ja he dit abans, Racó d’en Cesc, és un restaurant dels que BCN, pot sentir-se orgullosa. El local no ofereix modernor, tot i que si molta dignitat. Però a canvi ofereix un nivell de cuina i un tracte, un esglaó pel damunt de la mitjana. Sinó no hi heu estat mai, ja tardeu 😏

El Racó d’en Cesc, porta trenta anys obert, compta amb el xef Toni Romero al capdavant de la cuina. A més d’un servei de sommelier molt acurat a càrrec de Edgar Rodriguez, fins el punt que, a més dels típics maridatges amb vins, ofereixen un menú específic, harmonitzat amb cerveses artesanes de qualitat.

En el meu cas, portava anys sense anar a Racó d’en Cesc. I he tornat a anar-hi amb relativa freqüència a partir d’un curs de maridatge amb cerveses que impartia l’Edgar. No em va poder convèncer del tema cerveses,  però em va sorprendre amb maridatges impossibles. I a més raonats amb base científica. I a l’assabentar-me que estava allà, va ser el motiu de tornar-hi i ben agraït que n’estic.

I quan recomanes Racó d’en Cesc i expliques, les seves virtuts, sempre trobes qui et replica… “Ohhh… però deu ser car!“. Doncs no ho és i si entrem en temes de RQP global, fins i tot obtindrien nota destacada.

A més, disposen de sales privades amb diferents capacitats que permeten trobades de feina o familiars.

 

I Racó d’en Cesc, és un dels 50 restaurants de la nostra Guia 3(o+)aTaula

La podeu descarregar en PDF,  fent clic a:

 

racodencesc tiquet

Racó d'en Cesc preu

 

RESUM 

  • Restaurant amb cuina de molt bon nivell
  • Servei àgil i professional
  • Carta de vins de molt bon nivell
  • Amb sommelier professional i sense fantasmades
  • I pels fans de la cervesa, els seus maridatges amb cerveses artesanes, són modèlics
  • En conseqüència, molt recomanable

I si voleu el punt de vista global de Racó d’en Cesc , segons 3(o+)aTaula, feu clic a

Veureu les fotos de tots els plats,  el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a:

Racó d'en Cesc tresataula