Racó d’en Cesc, és un lloc del qual BCN pot sentir-se’n orgullosa,  funcionant  en paral·lel a les mogudes gastronòmiques actuals, però oferint també detalls de modernitat. Cuina de bon nivell, servei molt professional i a un preu més que raonable. 

Racó d’en Cesc

Diputació, 201


www.elracodencesc.com

TEL.: 934 53 23 52

Racó d'en Cesc entrada

 

Racó d’en Cesc és un restaurant de prou renom a Barcelona. En conseqüència, sempre surt a totes les “llistes” imaginables de restaurants recomanables, sent un lloc del qual saps en sortiràs sempre satisfet. Amb molt bon nivell de cuina i servei, però que en canvi està allunyat de les mogudes gastronòmiques, que remouen BCN.

En tot cas no és el lloc adequat per tots aquells que primen la «modernor» i les «sorpreses gastronòmiques» 😏. Ni pels que competeixen «per ser el primer a anar a …».

És un dels restaurants més confortables de BCN, amb taules àmplies i espaiades (ara encara més, a causa de la Covid),  amb les taules ben parades i amb un servei rodat, professional i amable.

I amb uns preus, del mateix ordre de magnitud que els d’altres llocs que no assoleixen cap dels punts bàsics que he enumerat abans. I surts d’ells pensant com de carallot has estat anant a llocs estil #holachicos, on l’aparent bon rollo, desapareix quan veus el total del tiquet.

Llocs dels quals surts pensant “no ha estat malament, són prou originals”, però que quan compares punt a punt, t’adones que has fet el babau. Sigui menjant en una barra o perquè has acabat cridant per a poder conversar. O perquè t’ha calgut escoltar la conversa de la taula que està a 20 cm de la teva.

Que ofereix Racó d’en Cesc

Disposen d’una carta no massa llarga amb uns 10 primers i uns 10 plats principals, als que cal afegir sempre algun suggeriments del dia.

I també ofereixen un menú degustació, que resulta prou interessant i que en algunes de les anteriors visites ens va encantar. Però actualment prefereixo escollir jo els plats, per ajustar-me al màxim a la dieta de pèrdua de pes que segueixo.

Que vam demanar en aquesta ocasió

Com primers vam compartir un saltejat de cigrons amb llagostins (em permeto als migdies, aportació de carbohidrats) i un assortiment de bolets, que va aparèixer com suggeriment. Realment vam ben gaudir d’aquests plats.

Racó den Cesc cigrons

Racó den Cesc bolets

Com a plats principals, vam demanar el bacallà i per a mi el corball al forn amb verduretes. Ben resolts, però com sempre dic (i perdoneu que em repeteixi), amb excés de cocció. I ja sé que les coccions que m’agraden, estan per sota les marcades com «segures». Però a mi m’agraden les coccions de peix amb interiors per sota dels 55 ºC.

I la pregunta que us podeu fer, és perquè demano peix? És senzillament perquè s’adapta millor a la meva dieta actual. Sense ella, ja us dic que carn als restaurants i el peix a casa a Cambrils, on el puc cuinar al meu punt.

Com a postres, va arribar aquest coulant de xocolata, que no vaig tastar. Però vaig escoltar els elogis que li dedicaven. I els cafès, van arribar ben acompanyats.

Racó den Cesc coulant

Els vins a Racó d’en Cesc (i també les cerveses)

La carta de vins de Racó d’en Cesc, és realment completa, amb diferents denominacions d’origen que permeten triar de gust i amb bona representació de vins de proximitat. Però sempre deixo el vi en mans de l’Edgar, el seu sommelier.

I això només ho faig quan confio plenament amb els coneixements i amb el tracte personal. Però aquesta vegada -i tornant a la dieta- no vaig prendre vi, mentre que qui m’acompanyava va demanar-ne una copa. I li van servir un conegut DO Montsant.

CONCLUSIONS / reflexions de Racó d’en Cesc

Com ja he dit abans, Racó d’en Cesc, és un restaurant dels que BCN, pot sentir-se orgullosa. El local no ofereix modernor, tot i que si molta dignitat. Si no hi heu estat mai, ja tardeu 😏

El Racó d’en Cesc, fa més de trenta anys que obert i compta amb el xef Toni Romero, actualment al capdavant de la cuina. A més d’un servei de sommelier molt acurat a càrrec d’Edgar Rodríguez.

En el meu cas, feia anys que no anava a Racó d’en Cesc. I he tornat a anar-hi amb relativa freqüència a partir d’un curs de maridatge amb cerveses que impartia l’Edgar. No em va poder convèncer del tema, però em va sorprendre amb maridatges impossibles. I a més raonats amb base científica. I en assabentar-me que estava allà, va ser el motiu de tornar-hi i ben agraït que n’estic.

Per tant, cal tenir en compte,  la seva oferta de cerveses artesanes de qualitat. I crec que continuen oferint un menú degustació amb maridatge d’aquesta beguda.

I quan recomanes Racó d’en Cesc i expliques, les seves virtuts, sempre trobes qui et replica… “Ohhh… però deu ser car!“. Doncs no ho és i si entrem en temes de RQP global, fins i tot obtindrien nota destacada.

A més, disposen de sales privades amb diferents capacitats que permeten trobades de feina o familiars. Vam anar-hi el passat dilluns migdia i per ser un lloc sense menú, estava prou ple i algunes taules es van remuntar de manera natural.

Racó den Cesc tiquet

RESUM 

  • Restaurant amb cuina de molt bon nivell
  • Servei àgil i professional
  • Taules grans i ben espaiades entre elles
  • Carta de vins de molt bon nivell
  • Amb sommelier professional i sense fantasmades
  • I pels fans de la cervesa, els seus maridatges amb cerveses artesanes, són modèlics
  • En conseqüència, molt recomanable