Restaurant La Cooperativa a Porrera és un local amb molt d’encant, al bell mig del poble. Carta atractiva amb alguns plats sorpresa. Servei afable i amb molt bon assortiment de vins, a preu de celler. 

Restaurant La Cooperativa

no cal adreça, però si la voleu és: Unió 7, PORRERA
www.restaurantlacooperativa.com/
TEL.: 977 82 83 78

Restaurant La Cooperativa exterior

Restaurant La Cooperativa

Restaurant La Cooperativa , és d’aquells llocs que m’agrada anar. I ho faria més sovint, si fos per mi, un “lloc de pas” habitual.

No és el primer cop que publico Restaurant La Cooperativa  i és un dels llocs que repeteixo de tant en tant a la meva web. Seria injust limitar-me a novetats, en ocasions sense massa interès i fins i tot efímeres, i oblidar-me dels llocs on realment gaudeixo.

Sense cap mena de dubte, si es trobés ubicat a França, aquest lloc estaria en la Guia Michelin, en la secció Bib Gourmand. Com ja sabeu, són els restaurants amb encant, bona cuina i no gaire cars.

En canvi aquí a Catalunya, la Guia Michelin, està una mica desubicada en aquest apartat. Per exemple al Priorat, hi  trobareu un restaurant de Falset, que sense ser dolent, d’encant no en té res. «Encant», no és sinònim d’amplitud, pseudo luxe o trets de disseny industrial  😇. Això que us mostro, si és encant (al meu parer, clar)

Restaurant La Cooperativa detall

Restaurant La Cooperativa interior

La cuina que ofereixen a Restaurant La Cooperativa a Porrera, està basada majoritàriament en producte ecològic i de proximitat, tot i que sense caure en talibanismes.

És difícil de definir el seu estil de cuina, doncs tant pots gaudir de plats amb productes molt de territori, com també pots trobar a la carta, altres plats amb influències més llunyanes. Us deixo la imatge de la carta que oferien el dia que vam anar al Restaurant La Cooperativa.

Restaurant La Cooperativa carta

Que vam demanar al Restaurant La Cooperativa

La nostra tria va ser compartir uns primers. Una sopa d’arrels a l’antiga amb fajol i arròs que va resultar sorprenent i la llengua de vedella sobre llit de patates, que és un plat i que em porta de corcoll en aquest restaurant.

Restaurant La Cooperativa sopa

Com segons al Restaurant La Cooperativa, vam optar per un plat de tripa  amb cigrons. i una interessant parmigiana de lletons. Ben resolts els dos i original el segon.

 

L’oferta de vins,  és un dels punts forts de Restaurant La Cooperativa.

I si li sumes els coneixements que té el Litus, la seva honestedat i que el preu serà el de botiga, ja pots deixar-li el vi a la seva elecció.

En aquesta ocasió, ens va sorprendre amb un Idus 2016 de Vall LLach. Un clàssic que no està al meu wish list, però reconec que el d’aquesta anyada, és molt recomanable.

Reflexió al voltant del cost dels vins a La Cooperativa de Porrera

Com reflexió pels que em llegiu i sabeu que fora de casa, rarament m’estiro massa en el tema vins. Però  quan estic en llocs com La Cooperativa de Porrera, no em fa res demanar un vi de més cost, doncs sé que pago el que val. En aquest cas van ser 35€.

En canvi, m’emprenyaria enormement pagar aquest mateix preu per un vi que el seu cost en botiga, es bellugués al voltant dels 10€. I entenc que un restaurant ha d’aconseguir beneficis i que hi ha una despesa de copes i costos associats. Però potser no cal passar-se en el vi, com passa massa sovint per BCN.

Allà,  sota l’excusa de determinades filosofies al voltant del vi, intenten col·locar-te qualsevol parida, comptant en que el client no sap el preu d’aquest vi i per tant acceptarà el que vegi a la carta. Només vull dir amb això, que caldria trobar un equilibri. No demano pas el vi a preu de celler, però tampoc vull que em tripliquin el seu cost …

L’excusa per anar fins a La Cooperativa de Porrera, no és difícil de trobar…. Una vista al Priorat o simplement a Porrera, poden donar lloc a una àpat allà. O fins i tot anar-hi exprés, com és el nostre cas, doncs la comarca, la tenim ben trepitjada.

Les anades al Restaurant La Cooperativa, sempre són una festa. I si li sumes  l’afabilitat del Litus i la de la Mia, tot i que ella està al càrrec de la cuina, i se la veu menys, l’èxit està assegurat.

RESUM del Restaurant La Cooperativa

  • Un local amb encant i molt acollidor, al bell mig de Porrera
  • Carta molt atractiva amb alguns plats sorpresa
  • Servei més que afable i molt eficient
  • Plats que venen de gust
  • Oferta de vins molt atractiva, per no dir top
  • I amb preus més que raonables
  • En conseqüència, és el  lloc que us recomanaré en primer lloc, si em demaneu pel Priorat

Finalment, si feu clic al següent enllaç, trobarem més restaurants de la zona sud de Catalunya