Restaurant La Cooperativa a Porrera és un local amb molt d’encant, al bell mig del poble. Carta atractiva amb alguns plats sorpresa. Servei afable i amb molt bon assortiment de vins, a preu de celler.
Restaurant La Cooperativa
no cal adreça, però si la voleu és: Unió 7, PORRERA
www.restaurantlacooperativa.com/
TEL.: 977 82 83 78
Restaurant La Cooperativa
Restaurant La Cooperativa , és d’aquells llocs que m’agrada anar. I ho faria més sovint, si fos per mi, un “lloc de pas” habitual.
No és el primer cop que publico Restaurant La Cooperativa i és un dels llocs que repeteixo de tant en tant a la meva web. Seria injust limitar-me a novetats, en ocasions sense massa interès i fins i tot efímeres, i oblidar-me dels llocs on realment gaudeixo.
Sense cap mena de dubte, si es trobés ubicat a França, aquest lloc estaria en la Guia Michelin, en la secció Bib Gourmand. Com ja sabeu, són els restaurants amb encant, bona cuina i no gaire cars.
En canvi aquí a Catalunya, la Guia Michelin, està una mica desubicada en aquest apartat. Per exemple al Priorat, hi trobareu un restaurant de Falset, que sense ser dolent, d’encant no en té res. «Encant», no és sinònim d’amplitud, pseudo luxe o trets de disseny industrial 😇. Això que us mostro, si és encant (al meu parer, clar)
La cuina que ofereixen a Restaurant La Cooperativa a Porrera, està basada majoritàriament en producte ecològic i de proximitat, tot i que sense caure en talibanismes.
És difícil de definir el seu estil de cuina, doncs tant pots gaudir de plats amb productes molt de territori, com també pots trobar a la carta, altres plats amb influències més llunyanes. Us deixo la imatge de la carta que oferien el dia que vam anar al Restaurant La Cooperativa.
Que vam demanar al Restaurant La Cooperativa
La nostra tria va ser compartir uns primers. Una sopa d’arrels a l’antiga amb fajol i arròs que va resultar sorprenent i la llengua de vedella sobre llit de patates, que és un plat i que em porta de corcoll en aquest restaurant.
Com segons al Restaurant La Cooperativa, vam optar per un plat de tripa amb cigrons. i una interessant parmigiana de lletons. Ben resolts els dos i original el segon.
L’oferta de vins, és un dels punts forts de Restaurant La Cooperativa.
I si li sumes els coneixements que té el Litus, la seva honestedat i que el preu serà el de botiga, ja pots deixar-li el vi a la seva elecció.
En aquesta ocasió, ens va sorprendre amb un Idus 2016 de Vall LLach. Un clàssic que no està al meu wish list, però reconec que el d’aquesta anyada, és molt recomanable.
Reflexió al voltant del cost dels vins a La Cooperativa de Porrera
Com reflexió pels que em llegiu i sabeu que fora de casa, rarament m’estiro massa en el tema vins. Però quan estic en llocs com La Cooperativa de Porrera, no em fa res demanar un vi de més cost, doncs sé que pago el que val. En aquest cas van ser 35€.
En canvi, m’emprenyaria enormement pagar aquest mateix preu per un vi que el seu cost en botiga, es bellugués al voltant dels 10€. I entenc que un restaurant ha d’aconseguir beneficis i que hi ha una despesa de copes i costos associats. Però potser no cal passar-se en el vi, com passa massa sovint per BCN.
Allà, sota l’excusa de determinades filosofies al voltant del vi, intenten col·locar-te qualsevol parida, comptant en que el client no sap el preu d’aquest vi i per tant acceptarà el que vegi a la carta. Només vull dir amb això, que caldria trobar un equilibri. No demano pas el vi a preu de celler, però tampoc vull que em tripliquin el seu cost …
L’excusa per anar fins a La Cooperativa de Porrera, no és difícil de trobar…. Una vista al Priorat o simplement a Porrera, poden donar lloc a una àpat allà. O fins i tot anar-hi exprés, com és el nostre cas, doncs la comarca, la tenim ben trepitjada.
Les anades al Restaurant La Cooperativa, sempre són una festa. I si li sumes l’afabilitat del Litus i la de la Mia, tot i que ella està al càrrec de la cuina, i se la veu menys, l’èxit està assegurat.
RESUM del Restaurant La Cooperativa
- Un local amb encant i molt acollidor, al bell mig de Porrera
- Carta molt atractiva amb alguns plats sorpresa
- Servei més que afable i molt eficient
- Plats que venen de gust
- Oferta de vins molt atractiva, per no dir top
- I amb preus més que raonables
- En conseqüència, és el lloc que us recomanaré en primer lloc, si em demaneu pel Priorat
Finalment, si feu clic al següent enllaç, trobarem més restaurants de la zona sud de Catalunya
No acabo de pillar el secret del preu del vi. Perquè a internet está entre 31 i 36 € i aquí preu fra. està a 35€…..ja explicaràs la teva teoria
I jo no acabo de pillar el que no pilles… 🙂
No m’he entretingut a buscar «ofertones» per Internet i de fet ho he dit per intuïció. I basant-me en el munt de cops que he anat. Ara a partir del teu comentari, he fet unes de cerques:
Per ordre que he trobat:
Decantalo 34,60
Vinisimus 39,80
Bodeboca 39,50
Makro…. No he buscat ni crec que en tinguin 😂
En fi, que no dubto que hagis trobat un «oferton», però ja veus el panorama.
I fins i tot si fos a 31€, un increment de 12%, em semblaria insignificant…
Entés ara?
A veure si m,explico millor, un vi val 35€ a la botiga, internet, on vulguis. Com es que val 35€ al restaurant… això és el que volia dir, llavors preguntava quina teoria tenías, perque ells no aplican cap marge pel servei. Si haguéssin cobrat 40€ ja no hagués preguntat
Es que no tinc cap teoria. Deu ser una opció de cada restaurant.
Deuen pensar que ells ja guanyen en el menjar o que això fa que tinguin més clients. I algun marge, encara que petit els queda, com el que tenen les botigues.
Això ho haurien d’explicar els del restaurant 😂
Jo ja saps que pregunto poc, per no dir gens.
Un lloc que sempre surts content. Al principi només el trobava correcte, ara m’encanta.
Cuina agradable sense floritures.
El servei del mateix, és molt especial, la pena és quan hi van grups que els hi puja el vi.
Molt recomendable, és cert.
Una abraçada
No he coincidit mai amb un grup d’aquests en aquest lloc, però sé de que parles i com molesten.
I ja et dic que en altres llocs al Priorat, ho he patit, doncs van a dinar sortint d’un tast i ja no hi ha qui els aturi 😂😂
A la Cooperativa, també t’he de dir que sempre vaig en dies de poc moviment. Aquesta visita era de finals de desembre, passat Nadal i no hi havia cap grup.
Una abraçada!
Ricard, totalment d’acord en tema vi. M’encanta la Cope i sí hauria de ser a la guia, però a la de ya! el menjar és boníssim i el lloc és exactament amb encant. ni més ni menys. i ja ni t’epxlico el tracte. que és fantàstic. és cert que jo fa anys hi havia anat algun cap de setmana i dissabte vespre em va tocar algun grup post tast (nosaltres mateixos… jajaja), però tampoc va ser terrible, però molt millor un dia dinant entre setmana, esclar… com a tot arreu, de fet!
“Sense ser dolent” jahaha, fas peneta.
A tu un dia uns hakers et pillaran en plena masturbació, llegint el meu bloc… Et pillaràn l’IP i et mostraran a les xarxes 😂😂😂
Per avui ja no et permeto més bula
I ara rentat les mans 😂😂
aii ejus….. quant de voyeur tens per aquí! 😉 #elshidonesmorbo
Molt 😂😂
Es que l’anònim aquest, ha de ser dropu, per llegir els textos en detall, escrits per algú que no li fa el pes. I a més posar comentaris amb el risc de que sinó m’agraden, amb un simple clic els puc eliminar.
Li deu agradar el Celler de l’Aspic i per això es pica…
En principi el vi no hauria de pujar gaire, no hi ha gaire transport i no crec que hagi gaire intermediaris. Una altra cosa és quan arriba el cap de setmana i els turistes, si apuja el preu (que no ho sé, només pel que has dit Josep Carles) tampoc els clients ho deuen notar gaire i com diu el Ricard, com van de tast, ja tot sembla bé.
Haurem d’esperar a jubilar-nos i anar entre setmana :-DDDDD
La cuina de xup-xup, espectacular pel que veig.
Salut!
Pepa, en el preu del vi, poca incidència té el transport.
És més el risc de vins retornats, copes trencades o gastades (tenen un cicle de vida) i el cost d’un stock immobilitzat. I lo de variar preus, és impensable. Crec que no has entés el que deia el Josep Carles. Ell lamentava que en ocasions en tot el Priorat, hi han grups de visitants, que amb l’alcohol, fan més soroll del que caldria.
Deia quan “els puja el vi”, no pas que els “apugés” el vi… 😂😂
Salut!
Ays!!! que encara tinc problemes amb l’idioma!!!! Gràcies per l’aclariment.
🙂
Sorry.
😂😂
El restaurant La Cooperativa de Porrera, té un encant i un saber fer, per part del Litus i la Mia, del que haurien d’aprendre molts restauradors.
Es menja molt ´bé, es beu millor i et fan sentir com a casa….
Molt fan… es nota???
Si, si… es nota 🙂
Un gran lloc
Un àpat ben lleuger i #postnadal pel que veig… :-)))
M’hauria agradat tornar fa un parell de setmanes, però estaven de vacances com em vas dir.
El tema del preu dels vins d’allà, és ben curiós en alguns dels restaurants que he pogut visitar per la zona. Fins i tot al teu apreciat Celler de l’Aspic (almenys els dos cops que vaig anar fa uns quants anys) els preus dels priorats eren fins i tot inferiors als de la Vilaviniteca.
Abraçada!
Curiós el tema de vins a la comarca i en aquest sentit benvingut.
En aquest mateix sentit, un dia estava en un celler per comprar oli i vi. I em vaig mig emprenyar perquè no m’atenien per culpa de tot el xou que muntaven un autocar de jubilats. Fins que amb la meva ma esquerra habitual, vaig dir a la persona de la agrobotiga “escolti… jo vins a comprar, em pot atendre?.
Total que compro l’oli i el vi i em passo després per l’Aguiló per comprar un altre vi que volia i em trobo el mateix que acabava de comprar «directe al celler», una mica més econòmic…
Coses del Priorat
Abraçada!!
I ara ja mirant una mica les darreres novetats, m’has fet ganes de tornar a la Cooperativa.
És un lloc que també ens encanta.
Abraçada!!
CarlesP
Darrerament Carles, fas masses campanes.
Et trobem a faltar per aquí i lògic que trobis a faltar la Cooperativa
Abraçada!
A veure, si mireu la web del restaurant, ja diuen que venen el preu del vi amb sol un increment de 5€ sobre el preu de bodega, sol 5€!!!!
Si mireu la carta de vins veureu els seus preus i si sou mínimament coneixedors del tema o una simple recerca , veureu que es així.
He estat 3 vegades a la Coperativa i estic d’acord amb el post, un lloc amb anima, agradable i amb un tracte i carta acertat. La carta de vins es magnífica i els preus sorprenents.
No ho sabia Víctor que ho posés a la web 😅
És un lloc que tot tampoc és que hi vagi tant sovint com m’agradaria, però Déu ni do, els cops que he estat. I ja fa anys que no miro la carta de vins, doncs sempre vaig amb la confiança de que em triïn el vi. Dels pocs llocs que dic “tu mateix” al Litus i on ni amb cal fer la broma de “i sense cremar-me la visa 😅”.
Conec bé els vins de la zona i recordo que en alguna ocasió, fins i tot l’he trobat més econòmic que el preu de botiga.
Vaja, que estem d’acord en que és un lloc amb molt d’encant.
Salutacions,
De tot una mica , els primers no ens van agradar , “gazpacho de remolacha # , no se per que diuen gazpacho a una crema freda , poc aconseguida , amanida de salmo marinat , tampoc del nostre gust , segons picanto bo i conill tambe bo , el vi 2 roses molt bo . , tornarem per donar una segona oportunitat
Vaja… Jo de primers allà vaig fix cap a l llengua de vedella 😅. Però això no agrada a tothom i crec que no sempre en tenen.
El conill el fan molt bo i la versió de «confitat», em van explicar com fer-la i la tinc adaptada a casa.
El vi 2 roses, ens encanta i ara mateix en tinc un parell d’ampolles a la nevereta de vins,
A veure si a la 2a oportunitat us agrada més!
Salutacions i gràcies pel feed baxk!
El lloc m’ha semblat encantador de veritat, a més a més net i polit i un tracte excel·lent. M’he agenollat davant la carta de vins i m’he deixat aconsellar. Una carta amb plats de menuts costa de trobar i la llengua amanida amb patata ha estat un encert. Bon ambient al poble un migdia en temps de verema.
Gràcies, Ricard, per la ressenya.
Em fa content de que ho veiem igual. La carta de vins que de fet sempre em limito a mirar-la i ja deixo que el Litus em trii ell el vi, el plat de llengua que l’he demanat un munt de cops…. tot m¡agrada…
I de Porrera, res a dir que no sigui un encant de poble.
Salutacions i gràcies pel feed baack