Restaurant La Cooperativa a Porrera és un local amb molt d’encant, al bell mig del poble. Carta atractiva amb alguns plats sorpresa. Servei afable i amb molt bon assortiment de vins, a preu pràcticament de celler. 

Restaurant La Cooperativa

no cal adreça, però si la voleu és: Unió 7, PORRERA
www.restaurantlacooperativa.com/
TEL.: 977 82 83 78

Restaurant La Cooperativa exterior

 

Restaurant La Cooperativa, és d’aquells llocs que m’agrada anar. I ho faria més sovint, si fos per mi, un “lloc de pas” habitual. Teníem moltes ganes de tornar-hi i a la que hem pogut sortir de comarca, allà hem anat.

No és el primer cop que publico Restaurant La Cooperativa i sempre m’he declarat com un gran fan del lloc.

Sense cap mena de dubte, si es trobés ubicat a França, aquest lloc estaria en la Guia Michelin, en la secció Bib Gourmand. Com ja sabeu, són els restaurants amb encant, bona cuina i no gaire cars.

En canvi aquí a Catalunya, la Guia Michelin, sembla estar una mica desubicada en aquest apartat. Com si haguessin oblidat el significat de la paraula «encant».

 

Restaurant La Cooperativa interior

La cuina que ofereixen a Restaurant La Cooperativa a Porrera, està basada majoritàriament en producte ecològic i de proximitat, tot i que sense caure en talibanismes.

És difícil de definir el seu estil de cuina, perquè tant pots gaudir de plats amb productes molt de territori, com també pots trobar a la carta, altres plats amb influències més llunyanes. Us deixo la imatge de la carta que oferien el dia que vam anar al Restaurant La Cooperativa.

Restaurant La Cooperativa carta

 

Que vam demanar al Restaurant La Cooperativa

La nostra tria aquest cop, no va ser compartir primers com fem habitualment. La llengua de vedella sobre llit de patates, és un plat i que em porta de corcoll en aquest restaurant i la volia per mi sol ?. I la Marta va demanar l’amanida amb carxofes, foie i miso del Delta, que pel que vaig deduir, tampoc volia compartir ?.

Restaurant La Cooperativa llengua vedella

Com segons al Restaurant La Cooperativa, vam optar per un plat de cap i pota amb fesols de ganxet i  l’ànec mut a la taronja, que em van recomanar ells mateixos i va resultar espectacular. No sóc un gran fan de l’ànec guisat, però reconec que aquest em va sorprendre molt.

L’oferta de vins,  és un dels punts forts de Restaurant La Cooperativa.

I si li sumes els coneixements que té el Litus, la seva honestedat i que el preu serà pràcticament el de botiga, fa que sempre deixem el vi a la seva elecció.

 

La Cooperativa la Joaquima

En aquesta ocasió, ens va sorprendre amb el Joaquina.  Un vi del celler Vall Llach de la DOQ Priorat, d’un projecte dedicat a les àvies del Priorat, que havien estat també dones veremadores. Elaborat amb escanyavella, una varietat recuperada de la DOQ Priorat i fermentant en àmfores. No l’havíem tastat mai i va resultar molt plaent.

Reflexió al voltant del cost dels vins

Com reflexió pels que em llegiu, sabeu que fora de casa, rarament m’estiro massa en el tema vins. Però  quan estic en llocs com el Restaurant La Cooperativa Porrera, no em fa res que m’arribi un vi de més cost, perquè sé que pago el que val.

A BCN,  sovint amb l’excusa de determinades «filosofies» al voltant del vi, intenten col·locar-te qualsevol parida, comptant en què el client no sap el preu d’aquest vi i per tant acceptarà el que vegi a la carta. Només vull dir amb això, que caldria trobar un equilibri. No demano pas el vi a preu de celler, però tampoc vull que em tripliquin el seu cost …

 

L’excusa per anar fins al Restaurant La Cooperativa de Porrera, no és difícil de trobar. Una vista al Priorat o simplement a Porrera, poden donar lloc a una àpat allà. O fins i tot anar-hi exprés, com és el nostre cas, doncs la comarca, la tenim ben trepitjada.

Les anades al Restaurant La Cooperativa, sempre són una festa. I si li sumes  l’afabilitat del Litus i la de la Mia, tot i que ella està al càrrec de la cuina, i se la veu menys, l’èxit està assegurat.

Restaurant La Cooperativa tiquet

RESUM del Restaurant La Cooperativa

  • Un local amb encant i molt acollidor, al bell mig de Porrera
  • Carta molt atractiva amb alguns plats sorpresa
  • Servei més que afable i molt eficient, amb plats que venen de gust
  • Oferta de vins molt atractiva, per no dir top
  • I amb preus més que raonables
  • En conseqüència, és el  lloc que us recomanaré en primer lloc, si em demaneu pel Priorat

Finalment, si feu clic al següent enllaç, trobarem més restaurants de la zona sud de Catalunya