Restaurant La Cooperativa a Porrera és un local amb molt d’encant, al bell mig del poble. Carta atractiva amb alguns plats sorpresa. Servei afable i amb molt bon assortiment de vins, a preu pràcticament de celler.
Restaurant La Cooperativa
no cal adreça, però si la voleu és: Unió 7, PORRERA
www.restaurantlacooperativa.com/
TEL.: 977 82 83 78
Restaurant La Cooperativa, és d’aquells llocs que m’agrada anar. I ho faria més sovint, si fos per mi, un “lloc de pas” habitual. Teníem moltes ganes de tornar-hi i a la que hem pogut sortir de comarca, allà hem anat.
No és el primer cop que publico Restaurant La Cooperativa i sempre m’he declarat com un gran fan del lloc.
Sense cap mena de dubte, si es trobés ubicat a França, aquest lloc estaria en la Guia Michelin, en la secció Bib Gourmand. Com ja sabeu, són els restaurants amb encant, bona cuina i no gaire cars.
En canvi aquí a Catalunya, la Guia Michelin, sembla estar una mica desubicada en aquest apartat. Com si haguessin oblidat el significat de la paraula «encant».
La cuina que ofereixen a Restaurant La Cooperativa a Porrera, està basada majoritàriament en producte ecològic i de proximitat, tot i que sense caure en talibanismes.
És difícil de definir el seu estil de cuina, perquè tant pots gaudir de plats amb productes molt de territori, com també pots trobar a la carta, altres plats amb influències més llunyanes. Us deixo la imatge de la carta que oferien el dia que vam anar al Restaurant La Cooperativa.
Que vam demanar al Restaurant La Cooperativa
La nostra tria aquest cop, no va ser compartir primers com fem habitualment. La llengua de vedella sobre llit de patates, és un plat i que em porta de corcoll en aquest restaurant i la volia per mi sol 😅. I la Marta va demanar l’amanida amb carxofes, foie i miso del Delta, que pel que vaig deduir, tampoc volia compartir 😊.
Com segons al Restaurant La Cooperativa, vam optar per un plat de cap i pota amb fesols de ganxet i l’ànec mut a la taronja, que em van recomanar ells mateixos i va resultar espectacular. No sóc un gran fan de l’ànec guisat, però reconec que aquest em va sorprendre molt.


L’oferta de vins, és un dels punts forts de Restaurant La Cooperativa.
I si li sumes els coneixements que té el Litus, la seva honestedat i que el preu serà pràcticament el de botiga, fa que sempre deixem el vi a la seva elecció.
En aquesta ocasió, ens va sorprendre amb el Joaquina. Un vi del celler Vall Llach de la DOQ Priorat, d’un projecte dedicat a les àvies del Priorat, que havien estat també dones veremadores. Elaborat amb escanyavella, una varietat recuperada de la DOQ Priorat i fermentant en àmfores. No l’havíem tastat mai i va resultar molt plaent.
Reflexió al voltant del cost dels vins
Com reflexió pels que em llegiu, sabeu que fora de casa, rarament m’estiro massa en el tema vins. Però quan estic en llocs com el Restaurant La Cooperativa Porrera, no em fa res que m’arribi un vi de més cost, perquè sé que pago el que val.
A BCN, sovint amb l’excusa de determinades «filosofies» al voltant del vi, intenten col·locar-te qualsevol parida, comptant en què el client no sap el preu d’aquest vi i per tant acceptarà el que vegi a la carta. Només vull dir amb això, que caldria trobar un equilibri. No demano pas el vi a preu de celler, però tampoc vull que em tripliquin el seu cost …
L’excusa per anar fins al Restaurant La Cooperativa de Porrera, no és difícil de trobar. Una vista al Priorat o simplement a Porrera, poden donar lloc a una àpat allà. O fins i tot anar-hi exprés, com és el nostre cas, doncs la comarca, la tenim ben trepitjada.
Les anades al Restaurant La Cooperativa, sempre són una festa. I si li sumes l’afabilitat del Litus i la de la Mia, tot i que ella està al càrrec de la cuina, i se la veu menys, l’èxit està assegurat.
RESUM del Restaurant La Cooperativa
- Un local amb encant i molt acollidor, al bell mig de Porrera
- Carta molt atractiva amb alguns plats sorpresa
- Servei més que afable i molt eficient, amb plats que venen de gust
- Oferta de vins molt atractiva, per no dir top
- I amb preus més que raonables
- En conseqüència, és el lloc que us recomanaré en primer lloc, si em demaneu pel Priorat
Finalment, si feu clic al següent enllaç, trobarem més restaurants de la zona sud de Catalunya
Qualsevol plat de la carta ve de gust. Des de Tarragona és una passejada per respirar aire i fer un bon dinar.
Aquest el tinc en compte per quan hi torni a terres del Sud 😉
Jo segur que hauria escollit l’ànec a ulls clucs. 🙂
Salut!
L’ànec va ser espectacular. Potser tinc algun trauma infantil, degut a la fixació que tenia la meva mare en cuinar ànec mut quan eren festes, que fa que mai sigui la meva primera opció.
Però de la Cooperativa, sempre trec idees i just passat setmana santa, encarrego un ànec al meu proveïdor Higinio de Madrid, que em fa arribar a la porta de casa, aus provinents de França (visca la petjada de carboni!! 😂) i provem amb una «pata barbarie»..
Salut!!
Ay!! #marededeusenyor Que no t’agraden els ànecs de proximitat??? !!!
Tu saps que tinc clara preferència per la proximitat, però mentre m’ha tocat estar engabiat a Cambrils, he après moltes coses…. Per exemple, tu vas a una botiga i els demanes alguna cosa «no habitual» i ja et surten amb el:
«que diu que vol?» (dit amb cara fàstic)
i la meva adrenalina em puja i contesto…
«li torno a repetir poc a poc del principi?»
I ja és trenca el bon rotllo 😂😂😂
Pel tema aus pijas, fas prova amb Avinova (BCN) i et pretenen cobrar una ports, de 30 € 😓
I per això acabo comprant aus pijas a https://higiniogomez.com/tienda-online/ (10 € de ports i tracte encantador) i fins i tot les espècies també a Madrid….. Aquí demanes Sal Salish o sal nitro i et miren com si fossis un alien…
Fa un any, només coneixia una cosa bona de Madrid (tu😂) i ara, coquelets, pintades, patas i espècies…
Salut!!
hahahahaha Moltes gràcies per la part que em toca.
Segur que hi trobes més coses bones de mi Madriz del alma. 🙂
hahaha….. tens madrilenyitis! fantàstica la cope!!!! quines ganes de tornar-hi!
Jo fins i tot a Madrid, tinc ganes de tornar 😂
Bons records d’aquest lloc.
Amb ganes de tornar-hi. A veure si no ens tornen a tancar passat Setmana Santa
Una abraçada!!
Esperem que no ens tanquin…. o millor dit… que no calgui tancar.
Abraçada Carles!!!
Sempre ens surts content!! Val la pena poguer tastar alguns vins de preu i, si no te l’acabes, te l’emportes. No tardaré gaire en anar-hi doncs és molt agradable i recomenable, quan vinc a prop de la natal per feina, escapar-me a Porrera.
La Cuina senzilla però intensa, ben elaborada i sempre hi ha alguna cosa que et sorprén.
Una sort que ens poguem moure una mica més.
Salutacions i una abraçada!!
Tal com dius, sempre surts content d’allà. Els vins, els plats sorpresa i el tracte.
Esperen continuar amb llibertat de traspassar comarques.
Una abraçada!!
Justament hi vem dinar el passat divendres, per primer cop.
Amanida de carxofes, llengua, ragú i un conill confitat per llepar-se els dits, tot excelent!
I el fantàstic servei del vi, tant per preu com per coneixement. Vem triar el Terra de Cuques de Terroir al Límit. Comparteixo al 100% la reflexió sobre el cost dels vins.
En surts més content i relaxat que a l’arribar!
Ja serà un fixe quan tornem pel Priorat, gràcies per aquestes recomanacions!
Content de que ho veiem igual.
I m’agrada i em fa reflexionar, la teva frase «En surts més content i relaxat que a l’arribar!». Tens tota la raó.
Salutacions!!
Com ara no puc desplaçar-me entre setmana amb la parella (i els caps de setmana ni em plantejo sortir), esperaré a més endavant que es pugui agafar uns dies i fer una ruta de restaurants per tota Catalunya. I aquest és un dels que si o si, cauran.
Abraçada!!
Tens raó En cap de setmana, no m’hi atreviria i menys ara que tothom està excited per poder sortir.
És un lloc especial del que quan surts, dius «cal venir més sovint»
Abraçada!!