Restaurant Xaloc, està ubicat al barri marítim de Tarragona, amb una molt bona oferta de peixos, marisc i arrossos. Ben recomanable.

Restaurant Xaloc

Carrer Gravina, 65  Tarragona

Enllaç al seu Facebook

TEL.: 977 24 21 95

Restaurant Xaloc vista

Feia anys que no trepitjava el Serrallo a Tarragona. En tinc records de fa uns 15 anys, en què la cosa no em satisfeia massa. No tot és menjar i l’ambient i l’entorn m’influeixen molt.

Però al post anterior vaig publicar un llistat de llocs que recomanava de la zona sud de Catalunya, de Tarragona cap avall. I per les xarxes vaig rebre interessants suggeriments de llocs on no he estat i per tant no estan al meu llistat.

I com em calia comprar carbó pel kamado a El Vendrell i passàvem per Tarragona, vam pensar que seria el moment de donar una nova oportunitat a la zona del Serrallo, que he de reconèixer em va sorprendre per ben remodelada.

I un dels llocs que m’havien recomanat era restaurant xaloc i cap allà vam anar. Avanço que el lloc ens va agradar molt i tot i alguns inconvenients que enumeraré a la secció «conclusions i reflexions», el balanç final és molt bo.

Voldria aclarir que tot i que tinc fama de descriure situacions negatives que molts escrividors oculten, normalment  amb qui m’acompanya i en petit comitè, en descric més de les que després mostro a la crònica.

I en aquesta ocasió, cada cop que em queixava d’alguna, la Marta que havia tingut parents per la zona em repetia la frase: «recorda que estàs al Serrallo». I això cal relacionar-ho amb algun dels comentaris que faré a la secció final.

Que ofereixen a restaurant xaloc

Ja m’havien avisat, però no em va deixar de sorprendre’m, que no tinguessin carta i que el llistat de plats, fos cantat i sense preus. Sé que això no agrada i de fet a mi tampoc, a no ser que sigui un lloc que ja conec a fons.

Era dia feiner i plujós i ens van començar a cantar els primers. Quan començaven els segons, li vaig dir que parés i que ens deixes decidir els primers, a risc de no recordar-nos de res.

L’oferta és la que esperes allà: peix i arrossos i d’entrada era atractiva.

Que vam escollir

Com primers vam compartir uns calamars a la romana, amb molt bona matèria primera, amb un arrebossat molt correcte, però millorable i també unes gambetes blanques saltejades i molt ben encertades.

Restaurant Xaloc calamar

Restaurant Xaloc gamba Tarragona

I com segon, tot i ser un lloc amb bona oferta d’arrossos, vam optar per un peix. Anava la cosa de rap, lluerna o llobarro i la cocció podia ser A, B o C. I vam triar lluerna i la cocció al forn, tal com ens van recomanar. La lluerna va ser espectacular i dels plats que queden a la memòria.

Vins i postres a restaurant xaloc

Quan ens van dir quin vi triaríem i abans que entonessin el maleït «com els agrada, afruitadet, sec…», que sempre em posa al límit, vaig veure que tenien una carta de vins mig amagada i vaig dir «deixi’m la carta… així faré pràctica de lectura».

I la carta, ja us la podeu imaginar, però alguna cosa hi havia i vam optar per un Ilercavonia d’Altavins. Garnatxa blanca amb una de les millors RQP de la DO Terra Alta.

La carta de les postres, era cantada també i amb molta cosa esperable… gelats, xarrups… i ja vam optar per anar al cafè directament.

Conclusions i reflexions a restaurant xaloc

La primera conclusió, malgrat totes les objeccions i conyes habituals meves, es podria resumir amb un «massa temps sense anar al Serrallo». Ens va agradar i alguna altra experiència hi farem.

La carta cantada, ja imagineu que no em va fer el pes. Però com abans d’anar a un lloc, intento documentar-me, també sabia que no em trobaria amb massa sorpresa. I a més vaig posar el parany de fer el càlcul mental de quan costaria, un cop tastats i vistos els plats. En la meva calculadora mental, va sortir un ventall al voltant dels 110 € #emoció.

El servei era atent i de proximitat. La noia que estava a càrrec de la terrassa, on vam dinar, molt amable i professional. La persona que ens va prendre la comanda, al demanar el peix, vam intentar fer-li entendre, que sempre ens agradaven les coccions, una mica per sota del que ells consideren al punt. Amablement li vaig dir que al 85% de restaurants, no ho aconsegueixo.

I el peix va arribar «al seu punt». Ens hauria agradat una mica menys, però com he dit anteriorment, va ser un plat per a recordar. Hi havia poca gent al restaurant (dia de pluja) i la mateixa persona que ens va prendre la comada, va ser qui va venir a cobrar. No es va interessar pas de com havíem trobat la cocció 😅

I un cop més la Marta em va recordar…. «Estàs al Serrallo». Tot seguit el tiquet de Restaurant Xaloc, que no va sumar massa diferent del que jo havia calculat. Per exemple vaig endevinar els 50€ de la lluerna, però hi faltava l’Iva 😊.

Resum

  • Bon producte i ben tractat
  • Servei proper i professional
  • En conseqüència, una bona opció al barri mariner de Tarragona
  • La carta cantada, pot ser un obstacle per a molta gent
  • Tot i això, el tiquet final, no mostra sorpreses

Per últim, si voleu veure la llista que tinc actualitzada, de llocs costaners, de Tarragona al Delta, feu clic a: