Restaurants Moscou. Un resum d’alguns restaurants de Moscou, que em van impressionar i que em permeto recomanar si algun dia aneu per allà  

Restaurants Moscou

4 restaurants interessants

Restaurants Moscou plaça roja

Vaig estar convidat a través d’una empresa russa, dedicada a la promoció del país,  a una visita a Crimea amb 3 nits a Moscou, on em van descobrir restaurants molt interessants i que descriure tot seguit.

Personalment el viatge ha superat de llarg les expectatives que tenia, basades en una estada anterior a Rússia de fa uns 15 anys, en la qual havia visitat Moscou i Sant Petersburg.

En aquests 15 anys el país ha canviat en positiu i ha aconseguit un gran nivell. Pel que fa a Moscou, tenia un record d’una ciutat monumental, però també una mica trista, mentre que actualment és una ciutat modernitzada, lluminosa i que s’ha convertit en un destí desitjat.

També ha variat la percepció que és rebut al visitant. El tracte distant que recordo de l’anterior visita, ara ha evolucionat una acollida amable i sempre acompanyada d’un somriure. En poques paraules, una ciutat on et sents ben rebut.

En aquest post, comentaré l’experiència a Moscou, mentre que en un anterior ho he fet de Crimea, on ens vam desplaçar 5 dies amb anada i tornada des de Moscou. Si feu clic a la següent imatge, veureu  restaurants i cellers productors de vins, molt interessants en aquesta península.

 

Quatre restaurants destacables a Moscou

Evidentment Moscou és una capital amb moltíssims restaurants i de tots nivells. I tinc clar que no disposo de la perspectiva global per poder recomanar. Però he quedat gratament sorprès amb alguns projectes que m’han donat a conèixer i que tot seguit descriuré.

Turandot

Tverskoy Blvd, 26, стр.3

Moscow,

www.turandot-palace.ru

Restaurants Moscou Turandot

Em va impressionar l’aspecte majestuós de l’restaurant Turandot, amb una cuina de fusió molt destacable i amb unes instal·lacions que per si soles, ja mereixen una visita. Els detalls de la decoració, el converteixen en un lloc especial, amb el valor afegit de moments de música en viu.

Però no només l’ambientació destaca d’aquest restaurant, sinó que a més ofereix diferents tipus de cuina, diferenciades en el seu estil i a més elaborades en 3 cuines físicament independents: europea, japonesa i xinesa.

Un lloc realment imprescindible, per a una vetllada amb amics o per celebrar qualsevol esdeveniment, amb la seguretat de rebre a més, una excel·lent atenció.

El seu xef és, Dmitry Eremeev, nascut a Bakú al 1975 i amb més de 20 anys d’experiència en diferents projectes. Sota la seva direcció, treballen 70 persones i ell cuina diàriament juntament amb el personal, posant especial atenció en la creació de nous plats i el control de qualitat. Realitza freqüentment viatges a altres països per estudiar ingredients, tècniques i analitzar tendències gastronòmiques.

Restaurants Moscou xef Turandot

I una petita mostra dels seus plats.

 

Ja amb un estil molt diferent i com a projectes d’avantguarda, marcant noves tendències, vam visitar dos restaurants que compartien estil i filosofia. Es tracta Severyane i Gorynich.

Severyane

Bol’shaya Nikitskaya Ulitsa, 12
Moscow,

Facebbok de Severyane

Restaurants Moscou Severyane

Mentre el primer ofereix una imatge més informal tipus bistrot, el segon mostra elegància, en una sala molt àmplia i panoràmica, que li confereix un aire totalment cosmopolita.

El primer ofereix una cuina basada en el foc, prescindint de l’electricitat i de gas per a les coccions. Disposen d’una espectacular zona Josper i un parell de forns de llenya, que jugant amb tipus de fusta, busquen tocs fumats sorprenents.

A destacar la seva carn, els seus pollastres ecològics, així com el peix, que ens van sorprendre amb un turbot exquisit. Les coccions a carbó o llenya, tenen una dificultat afegida, a causa de al control de foc i sorprenentment, tot va arribar a el punt de cocció que havíem demanat.

 

 

Gorynich

Rozhdestvensky Blvd, дом 1
Moscow,

gorynich.com

Restaurants Moscou Gorynick

Gorynich disposa d’una oferta de plats més àmplia, amb un ventall d’entrants molt interessants i unes carns amb diferents graus de maduració, molt ben seleccionades. Ells mateixos llueixen al seu web, l’etiqueta «Barbacoa, fleca i bar».

I també una cuina basada en el foc. El conjunt està a càrrec de l’equip format per Boris Zarkov, Ilya Tutenkov i Vladimir Mukhin.

Amb pa artesanal de la seva pròpia fleca, pizza napolitana, carns de la seva pròpia criança. En tots dos llocs elaboren els pans de manera artesanal i en Gorynich disposen d’un ampli obrador a la vista el públic, on la creació dels diferents pans, és tot un espectacle.

A partir dels seus coneixements de com treballar la farina, elaboren pizzes en un forn realment espectacular.  Però la seva oferta és àmplia com podeu comprovar en les següents imatges on podeu veure alguns dels plats que vam tastat, dels que destaquen el cranc reial, les seves carns, pizzes i cocktails.

Però Gorynich també destaca per les seves àmplies instal·lacions, amb taules amb vistes a l’exterior amb vistes als antics bulevards de Moscou a través de les grans finestres panoràmiques. La cuina és oberta i permet veure el treball en directe. El seu aire cosmopolita, juntament amb la seva oferta gastronòmica, el converteix en un altre lloc imprescindible en la llista Restaurants Moscou.

 

Kazbek

1905 year St, 2, Moscow

www.mykazbek.ru/en

També hem visitat altres restaurants, de cuina més regional. A destacar Kazbek, de cuina georgiana, amb un interessant assortiment de carns a la graella. El menjar és especialment bo, amb gran varietat d’entrants i carns variades a la graella. I a destacar els postres “Kazbek” molt interessants.

Un lloc amb unes bones instal·lacions, una ambientació càlida i amable, que predisposa a passar una gran vetllada. Els àpats excel·lents i l’atenció també, així com un servei amable,  lluint vestits típics de la regió d’origen. A destacar també la seva agradable terrassa, que no vam poder gaudir per coincidir amb un dia de pluja. I sense cap mena de dubte a la llista de restaurants recomanables a Moscou

Aquí teniu una mostra dels plats que vam tastar, on a més de les carns podeu trobar mostres de cuina georgiana i unes excel·lents postres. Un lloc a destacar en el post Restaurants Moscou.

El restaurant està a càrrec del xef Mamiya Jojua, una llegenda Tbilisi i que va arribar a Moscou al setembre de 2016, per dirigir un nou projecte d’Andrei Dellos, de cuina georgiana, el restaurant Kazbek.

Resum / Conclusions d’experiència a Moscou

Seria imprudent treure conclusions a partir de les visites a uns pocs restaurants, però fent una extrapolació dels que hem conegut, s’intueix que Moscou té una oferta molt interessant.

De sobres és conegut, la seva oferta restaurants grans i luxosos, però ens va sorprendre trobar llocs moderns, marcant tendència i a el mateix temps amb ambient desenfadat i preus bastant raonables. I això és un factor més d’atracció que ajuda a fomentar el desig de visitar aquesta gran capital.