Restaurants recomanats Barcelona 2020, és una llista feta a partir de les meves visites anònimes. No hi han interessos ocults i pretén la màxima honestedat. Tampoc es contradiu amb la Guia 3(o+)aTaula. Allà anem per consens i aquí hi han els meus preferits.

Restaurants recomanats Barcelona

Els meus gustos personals

Restaurants recomanats Barcelona, em serveix com resum del 2019 doncs sempre al mes de desembre, publico un post, amb el meu resum de l’any.

I amb el desig de que us serveixi com ajuda pel 2020. 

Podria semblar  que «competeixi» amb la Guia de 50 llocs que fem amb els de 3(o+)aTaula. Però no deixa de ser, llevat d’alguna excepció, un subconjunt, que mostra els meus «més» preferits. Aquells que en aquests moments, tinc fortes ganes de tornar.

Aprofito per a dir, que  voleu veure i descarregar la Guia  3(o+)aTaula, us poso un link a la versió actual «Guia TARDOR 2019»

Criteris pels que un lloc apareix a Restaurants Recomanats Barcelona

A més de valoracions més o menys objectives, hi han llocs als que sempre tinc ganes de tornar. En general són llocs de «classe mitjana», relativament còmodes i on poder desenvolupar una conversa i sentir-me a gust, que per mi és tant o més important que el que m’arribi al plat.

Els llocs amb cost superior als 100€ per cap, estan exclosos. Simplement em fan mandra. En ocasions vaig a algun, però bàsicament per poder estar al dia.

Distribuiré els llocs per zones, coincidint amb les que tinc dividida BCN en la meva web. I per cada zona, els posaré en ordre alfabètic i en cap cas per ordre de preferència.

Algunes de les zones que tinc al bloc, s’han quedat orfes. En concret Gracia i Sants les Corts. Tenen llocs que m’agraden, però no estan en la llista immediata de desitjos. Us mostro una TAULA RESUM, on si feu clic al nom del restaurant, ja us porta al petit resum i a l’enllaç al post corresponent.

El 80% dels links, us porten a cròniques escrites durant el 2019.

Eixample Esquerra Melo Jia
Racó d’en Cesc
Sense Pressa
Slow & Low
Topik
Eixample dret Bardeni
Can Saia
Sato Tanaka
Sun taka
Born / BarcelonetaGravin
La Estrella
Sant AntoniAlkostat
Raval / GòticA Restaurant (Hotel Neri)
Bacaro
Ca L’Isidre
Fonda Espanya
La Cuina del DO
Shunka
Sarrià Sant GervasiCoure
Hisop
Monocrom
Un Altra Storia
Via Veneto
Altres BarrisAgreste (Mala Hierba)
La Perla
Martinez Terraza
Xemei

Esquerra Eixample. Restaurants Recomanats Barcelona

Melo Jia

Melo Jia, és segurament un dels llocs més senzills que trobareu en aquesta llista i l’únic de cuina xinesa. Però amb la seva senzillesa i bon tracte i el fet d’estar en zona prèmium de l’eixample, el fan especialment atractiu i amb plats molt ben resolts. Si feu clic, veureu la publicació que tinc del lloc.

Sense pressa

Un imprescindible a «Restaurants recomanats Barcelona». Un d’aquests llocs que funcionen en paral·lel a les modes de la restauració a BCN. Petit, clàssic, amb producte de primer nivell i sempre que he anat amb ocupació plena. Si feu clic veureu la darrera publicació que he fet.

Restaurants Recomanats Barcelona Sense Pressa

Slow & Low

Un lloc amb gran creativitat i oferint plats amb influències de cuines de diferents cuines del món. Treballen amb menús ja establerts i pot ser un handicap per gent amb gustos limitats. Fent clic, veureu la darrera experiència.

Restaurants Recomanats Barcelona slow & low

Topik

Un dels meus top a la llista «Restaurants recomanats Barcelona». Ja sé que pot ser subjectiu, però és dels llocs on menjo més a gust de BCN, per la seva creativitat i respecte al producte. Us poso link a la darrera publicació.

Restaurants Recomanats Barcelona Topik

Dreta Eixample.  Restaurants Recomanats Barcelona 

Bardeni

També un dels meus top, sigui top 5 o top 10. Les seves carns m’encanten i també el seu estil, tracte, així com la coherència amb els seus principis.

Restaurants Recomanats Barcelona Bardeni

Can Saia

Can Saia, és un lloc no massa conegut, amb aspecte exterior senzill. Amb molt bon nivell de cuina i gran cura pel producte. I amb un menú de migdies, molt interessant.

Racó d’en Cesc

Un dels llocs que mai fallen i que funciona com un rellotge sense inmutar-se per les tendències, però evolucionant també amb el temps. També imprescindible a «Restaurants recomanats Barcelona».

Restaurants Recomanats Barcelona Racó d'en Cesc

Sato i Tanaka

Una barra japonesa, amb producte de qualitat i en la que dos sushi-mans, van fen-te els niguiris a la teva vista i que arriben d’un a un al plat.

Sun Taka

També en aquesta zona, trobem Sun Taka, és un restaurant japonès a BCN al carrer Bruc, que ja porta l’etiqueta de recomanable, sense cap mena de dubte. En un espai molt senzill, però amb excel·lent producte. Un lloc a tenir en compte i que curiosament no tenim a la Guia conjunta.

Born / Barceloneta.  Restaurants

Gravin

Gravin és un italià clàssic a BCN, amb molt bones pastes i bon servei. Potser queda una mica difuminat pel fet d’estar al Born amb tota la moguda que té lloc a la zona, però és ben recomanable. També un altre lloc que no està a la Guia conjunta 3(o+)aTaula. 

Restaurants BCN 2020 Gravin

La Estrella

També La Estrella al Born, és un dels restaurants imprescindibles a BCN i desconegut per molta gent. Una autèntica joia al costat de l’estació de França.

 

Restaurants recomanats Barcelona: Poble sec / Sant Antoni

Alkostat

Un altres dels llocs en que aniria cada setmana. La seva combinació de nivell de cuina i un cert aire d’informalitat, fa que estigui en el meu top.

Restaurants recomanats Barcelona: Raval-Gòtic

A restaurant a l’Hotel Neri

D’aquest lloc m’agrada la seva cuina, però també l’embolcall. La sala és àmplia i és un lloc en que em sento a gust.

Bacaro

Un italià del que sempre en surto satisfet . Allà trobo plats de molt bon nivell i un estil informal, que m’agrada.

Restaurants BCN 2020 Bacaro

Ca L’Isidre

Ca L’Isidre és un clàssic a Barcelona i un d’aquells llocs dels que la ciutat, caldria n’estés orgullosa. Un lloc de tall clàssic amb gran cuina i millor tracte.

Fonda Espanya

Fonda Espanya, és un restaurant, que té com valor afegit, l’estar ubicat en un espectacular edifici modernista, que per ell mateix, ja mereixeria una visita. Si li afegim que la cuina ofereix molt bon nivell, ja passa a la categoria de recomanables.

Restaurants BCN 2020 Fonda Espanya

La Cuina del DO 

La Cuina del DO ofereix molt bon nivell i és un lloc a tenir en compte. El restaurant que comparteix carta amb la terrassa, és una molt bona opció, a preu  molt correcte. Pertany al luxós hotel del mateix nom.

Shunka

Per últim en aquesta zona, tenim un clàssic japonés.  Cuina japonesa sense fissures i amb gran producte.

Restaurants recomanats Barcelona: Sarrià Sant Gervasi 

Coure

Un restaurant amb gran cuina, que en un local més adequat, brillaria molt més.

Hisop

Un altre dels meus top a BCN. Estrellat Michelin, però sense ínfules ni comèdies. Cuina de grandíssim nivell. També dels meus tops a la llista «Restaurants recomanats Barcelona».

Monocrom wine-bar

El nom ja conté wine –bar, per indicar que cuiden molt el tema vins. Però ha anat evolucionant cap a una cuina de molt bon nivell. Molta professionalitat i amabilitat en el tracte.

Restaurants BCN 2020 Monocrom

Un’altra Storia

Un’ altra storia, està ubicat en un carrer de no massa pas, en un local lluminós i elegant, si ho comparem amb altres italians top a BCN. Els plats de pasta, estan molt aconseguits, però tota la carta en general, és recomanable.  

Via veneto

Finalment un lloc que per luxós, podríeu pensar que queda fora d’aquesta llista. Però el seu savoir faire, el funcionar com una maquina súper engreixada i la seva bona cuina, fa que estigui en el meu top, per a ocasions especials.

Segurament és el de més cost de la llista «Restaurants recomanats Barcelona», però tampoc tant com pugui semblar si es controla una mica a l’hora de demanar.

Restaurants Recomanats Barcelona Via Veneto

Restaurants Recomanats Barcelona, a altres barris

La Perla

El primer d’aquesta zona, és un lloc curiós, amb una plats de “sempre”, en un local senzill on la cuina pren tot el protagonisme. Només obren en migdies i en dies festius, l’ambient pot ser complicat, d’acord amb algun feed back que he rebut. Jo mai vaig als restaurants en dies festius.

Restaurants Recomanats Barcelona La Perla

Agreste (abans Mala Hierba)

Un lloc relativament nou (a diferència dels altres del llistat) amb una gran voluntat d’agradar i amb creacions sorprenents. La sola pega pot ser la seva ubicació amb zero pàrquings per la zona. Però val molt la pena.

Restaurants BCN 2020 Agreste

Martinez Terraza

A dalt de Montjuich i tot que pugui semblar un lloc per turistes o per impressionar a algú amb les vistes, la realitat és que la cuina i el servei, són de primer nivell. Imprescindible a la llista «Restaurants recomanats Barcelona» i més si voleu impressionar visitants.

Restaurants Recomanats Barcelona Terraza Martinez

Xemei

Per últim i no lluny de La Perla, tenim aquest altre italià que no decep a ningú. Cuina veneciana en un local senzill però amb encant. 

Restaurants BCN 2020 Xemei

 

Conclusions de «Restaurants Recomanats Barcelona»

Potser trobareu el recull de restaurants, poc «gastronòmic». Però he de dir que a partir d’uns mínims lògics, tampoc em sorprenen en masses llocs. 

I per aquest motiu, la llista és la que és. I segurament hi trobareu a faltar llocs que són objecte de desig de molta gent, però que a mi no em diuen massa cosa.

Tampoc trobareu llocs d’anar a «ver i ser visto» ni per impressionar a ningú. I quasi cap d’aquells que plat a plat, et pretén explicar les meravelles que han fet perquè t’arribi aquell mos al plat i com si això fos poc, un cop engolit, has de donar opinió.

Espero que us sigui d’utilitat i quan m’envieu privats, preguntant llocs, us passaré aquest link. I per favor, no em pregunteu impossibles ?. Ni conec restaurants massa adequats «para grupos», ni us puc recomanar on menjar un bon arròs per la Barceloneta, un diumenge de bon temps i encara menys so m’ho demaneu cap a les 12:30 del mateix diumenge ?.

També dir que alguns dels restaurants als que us enllaço, trobareu més informació a la web conjunta  3(0+)aTaula

Finalment desitjar-vos….

Que tingueu un gran 2020!!