Restaurants Sud de Catalunya, en la versió «ruta interior», pretén mostrar, una serie de llocs, que conec bé i en els que segurament gaudireu. A ben segur no són és únics, però són els que conec..

Sud de Catalunya
Restaurants d’ interior

Can Josep interior

Em va sorprendre l’acollida del post anterior amb recomanacions costaneres. I em va sorprendre, perquè a ben segur en hi han d’altres també bons que desconec. Tenia por de ser injust.

I com que en un Twit, vaig prometre que a no ser que em «matxaquessiu», en faria un de ruta per l’interior, aquí el teniu. I remarcant de nou, que puc haver-me oblidat de noms. He intentat descriure llocs relativament senzills i he obviat algun estrellat del sud, on l’oferta no és el que realment busco per la zona.

A partir de Tarragona, començarem per Reus. I Déu ni do l’oferta de llocs que té…

Restaurants Sud de Catalunya: Reus.

Destacaré 4 llocs que m’agraden i que en un moment o altre he tingut publicats. Començaré amb Ferran Cerro, un lloc amb llum pròpia que brillaria a qualsevol indret. Amb una cuina creativa, però tocant de peus al terra. Si en voleu saber més, feu clic a:

També destaca a Reus Més que Tapes. Un lloc amb plats cuidats, en que el darrer cop que vaig anar, no vaig publicar-lo degut a oblidar-me de fer fotos. Però si feu clic a Més_que_Tapes , us porta al seu Facebook.

I ja com llocs més senzills, tot i que ben recomanables i amb menús de migdia ben interessants, tenim la Giberga, que tenia publicat, però elimino els posts quan ja el pas del temps els desactualitzat. Si en voleu saber, feu clic a Giberga i anireu a la seva pàgina Facebook.

I per acabar una institució a Reus, presidint la Plaça Mercadal. Em refereixo a Casa Coder, que malgrat el seu aire vintage, ofereix a més de carta, un menú de migdies, que ben podria ser una carta. Ho podreu veure fent clic a:

Continuem la ruta Restaurants Sud de Catalunya, cap a Falset

Falset, és la capital del Priorat i és un lloc ben interessant per aturar-se. I us recomano un lloc per fer un vermut però, on també podreu menjar plats senzills, com taules de formatges, embotits o carpaccios. I si fa bon temps a Calaix de Sastre, podreu gaudir en una taula exterior, presidint la plaça de la Quartera. Si feu clic, veureu el lloc.

Restaurants Sud de Catalunya calaix de sastre

Ja com restaurants més clàssics, us recomano l’Hostal Esport, que tampoc tinc publicat, però si feu link al seu nom, us portarà a la seva web i també el Brichs, de recent apertura amb el cuiner provinent de la Miloquera a Marça. Un lloc que promet molt i que Falset necessitava. El publicaré en breu, però espero a fer una segona visita. De moment, aquí podeu accedir a la seva web: Brichs

Segur que penseu que em deixo algun lloc, però la veritat és que no. El que segurament penseu, ja l’he oblidat una mica cansat de la seva cuina estancada i un mal rotllo amb el xef propietari, ja va ser la gota que va fer vessar el got. I és veu que la cosa va a pitjor. Aquí teniu el feed back que em va enviar en privat, just fa una setmana, un conegut (anònim), que va anar allà…

I abans de tornar a agafar carretera, en la ruta Restaurants Sud de Catalunya, us recomano una visita a la vinateria Aguiló, on trobareu la botiga amb  l’assortiment més important de vins del Priorat i Montsant. I amb un assessorament de tota confiança. El mateix que raja unes línies més amunt del Celler, em va agraïr vins Aguiló. Si feu clic, anireu a la seva web.

Ens endinsem al Priorat

Si ens endinsem al Priorat, us recomano a Porrera, el Restaurant la Cooperativa. Un lloc que amb una Guia Michelin normal al nostre país, seria un Bib Gourmand sense cap mena de dubte. Si feu clic, veure quina meravella i de fet el recomano especialment.

 

Restaurants Sud de Catalunya La Cooperativa

I ja endinsant-nos una mica més, us puc recomanar Els Brots a Poboleda. Un lloc de molt bon nivell i que us agradarà, tot i que la seva oferta, no coincideix amb el que jo busco per aquestes contrades. Si feu clic a continuació, en sabreu més.

 

I ja no m’allunyo més de Falset i per tant em deixo llocs com Siurana, Cornudella, etc.

Restaurants Sud de Catalunya: De Falset cap al Delta

La següent recomanació, la trobarem agafant la N420 , passant prop de Móra i dirigint-nos a Miravet. Allà trobarem el Molí d’en Xim, que vaig tenir publicat, però el post ja està eliminat. Si feu clic al nom, us he deixat enllaç a la seva pàgina.

Però si en la ruta Restaurants Sud de Catalunya, un cop passat Mora, en lloc d’anar a Miravet, aneu cap a  Benifallet, trobareu el restaurant (i també Hotel) Pepo. Un lloc molt recomanable, que mereix visita i del que teniu més informació fent clic a :

Restaurants Sud de Catalunya Pepo

I com final de ruta i ja tocant Delta, tot i que interior, és interessant l’oferta del restaurant i també hotel Diego, del que podreu saber més fent clic aquí

Restaurants Sud de Catalunya Diego

Queden fora del llistat, Restaurants Sud de Catalunya, llocs com la Terra Alta i Siurana, que no he trepitjat suficient com per atrevir-me a incloure’ls al post.

Finalment, si voleu veure l’altre llista que vaig fer de llocs costaners, de Tarragona al Delta, feu clic a: