Restaurants Sud de Catalunya, en la versió «ruta interior», pretén mostrar, una serie de llocs, que conec bé i en els que segurament gaudireu. A ben segur no són és únics, però són els que conec.

Sud de Catalunya
Restaurants d’ interior

Can Josep interior

Com em va sorprendre la bona acollida del post que vaig fer amb recomanacions costaneres del sud de Catalunya, em vaig animar a fer una per ruta interior de Reus al Delta.

I com sempre dic, el publico amb totes les bones intencions, però sempre amb la por de ser injust, perquè puc haver-me oblidat de noms importants.

El perfil són llocs relativament senzills i tot i que inicialment vaig obviar algun estrellat del sud, on l’oferta no és el que realment busco per la zona, en revisions posteriors, algun ha entrat.

Per tant la ruta comença a Reus i continua fins l’extrem sud de Catalunya.

Comencem per Valls

Molt a prop de Valls, al coll de l’Illa, trobarem aquest lloc que val molt la pena, dins la lliga de plats clàssics, però amb presentacions i serveis actualitzats. Un lloc molt recomanable.

Restaurants Sud de Catalunya: Reus.

Destacaré 5 llocs que m’agraden i que en un moment o altre he tingut publicats. Començaré amb Ferran Cerro, un lloc amb llum pròpia que brillaria a qualsevol indret. Amb una cuina creativa, però tocant de peus al terra i que per pura lògica, assumirà fites importants. Si en voleu saber més, feu clic a:

Restaurants Sud de Catalunya Ferran Cerro

Molt recomanable també Vítric que he publicat recentment. Si feu clic veureu la crònica,

També destaca a Reus Més que Tapes. Un lloc amb plats cuidats, que no tenia publicar-lo degut a a manca de fotos, però al que hem tornat i he pogut fer crònica. Si feu clic veureu la crònica

I també ben recomanable, amb bon producte, bones elaboracions i amb menú de migdia ben interessant tenim la Giberga. Un nivell més senzill, però molt honest. El podeu veure fent clic a,

Finalment i com quart lloc a Reus, tot i pertànyer al municipi de Castellvell del Camp, i a només 3 kilòmetres del centre d’aquesta ciutat, teniu el Sanromà. Podeu veure la crònica fent clic aquí,

I com darrera incorporació a aquest llistat, teniu Atzucac. Un restaurant que ocupa l’espai on havia estat en els seus inicis Ferran Cerro i que és un altre recomanable a Reus. Si feu clic, veureu la crònica recent.

Continuem la ruta Restaurants Sud de Catalunya, cap a Falset

Falset, és la capital del Priorat i és un lloc ben interessant per aturar-se. I us recomano un lloc per fer un vermut però, on també podreu menjar plats senzills, com taules de formatges, embotits o carpaccios. I si fa bon temps a Calaix de Sastre, podreu gaudir en una taula exterior, presidint la plaça de la Quartera. Si feu clic, veureu el lloc.

Restaurants Sud de Catalunya calaix de sastre

Ja com restaurants més clàssics, us recomano l’Hostal Esport, que tampoc tinc publicat, però si feu link al seu nom, us portarà a la seva web i també el Brichs. Un lloc en principi prometia molt a Falset. Si feu clic a la següent imatge, teniu crònica del dia que vam anar, però tot seguit vull fer unes reflexions.

Tot i que res a dir de la cuina i servei de Brichs, esperàvem més del lloc en el sentit d’aprofitar les habilitats del cuiner procedent de La Miloquera, on els arrossos tenien un paper predominant a la carta. I ens va sorprendre trobar poca rellevància d’aquest producte en la seva oferta. Una mica com si volessin defugir de la imatge de «llocs d’arrossos».

Potser és el famós tema de les expectatives, però també de percebre que volien anar en una altre direcció. I podria comentar més detalls en aquest sentit, que no serien el cas. En positiu dir que a través de les opinions de gent propera, sembla que han redreçat el rumb, tot i que jo no he tornat. En tot cas, crec pot ser una bona opció a Falset.

Segur que penseu que em deixo algun lloc, però la veritat és que no. El que segurament penseu, ja l’he oblidat una mica cansat de la seva cuina estancada i un mal rotllo amb el xef propietari, ja va ser la gota que va fer vessar el got. I és veu que la cosa va a pitjor. Aquí teniu el feed back que em va enviar en privat i no fa massa, un conegut que va anar allà… 😅

I abans de tornar a agafar carretera, en la ruta Restaurants Sud de Catalunya, us recomano una visita a la Vinateria Aguiló, on trobareu la botiga amb  l’assortiment més important de vins del Priorat i Montsant. I amb un assessorament de tota confiança. Si feu clic, anireu a la seva web.

Ens endinsem al Priorat

Si ens endinsem al Priorat, us recomano a Porrera, el Restaurant la Cooperativa. Un lloc que amb una Guia Michelin normal al nostre país, seria un Bib Gourmand sense cap mena de dubte. Si feu clic, veure quina meravella i de fet el recomano especialment.

 

Restaurants Sud de Catalunya La Cooperativa

I ja endinsant-nos una mica més, us puc recomanar Els Brots a Poboleda. Un lloc de molt bon nivell i que us agradarà, tot i que la seva oferta, no coincideix amb el que jo busco per aquestes contrades. Si feu clic a continuació, en sabreu més.

 

I ja no m’allunyo més de Falset i per tant em deixo llocs com Siurana, Cornudella, etc.

Restaurants Sud de Catalunya: De Falset cap al Delta

La següent recomanació, la trobarem agafant la N420 , passant prop de Móra i dirigint-nos a Miravet. Allà trobarem el Molí d’en Xim, que vaig tenir publicat, però el post ja està eliminat. Si feu clic al nom, us he deixat enllaç a la seva pàgina.

Però si en la ruta Restaurants Sud de Catalunya, un cop passat Mora, en lloc d’anar a Miravet, aneu cap a  Benifallet, trobareu el restaurant (i també Hotel) Pepo. Un lloc molt recomanable, que mereix visita i del que teniu més informació fent clic a :

Restaurants Sud de Catalunya Pepo

I com final de ruta i ja tocant Delta, tot i que interior, és interessant l’oferta del restaurant i també hotel Diego, del que podreu saber més fent clic aquí

Restaurants Sud de Catalunya Diego

Queden fora del llistat, Restaurants Sud de Catalunya, llocs com la Terra Alta i Siurana, que no he trepitjat suficient com per atrevir-me a incloure’ls al post. I tot i que els estrellats, queden fora de les meves recomanacions habituals, detallaré un parell ja en l’extrem sud i a prop d’Ulldecona, que he visitat recentment i que ofereixen possibilitats interessants.

L’Antic Molí d’Ulldecona, amb tot un ventall de possibilitats que podeu trobar a la seva web i que tinc descrit tot seguit,

i a menys de 10 km en la mateixa carretera, podem trobar Les Moles, que també puc recomanar sense dubtes. Si feu clic, veureu la crònica,

Finalment, si voleu veure l’altre llista que vaig fer i que també tinc actualitzada, de llocs costaners, de Tarragona al Delta, feu clic a: