Resum restaurants 2022, és un llistat dels llocs de BCN, que m’han agradat aquest 2022 i en conseqüència un llistat dels que recomano pel 2023.  I aprofito per desitjar-vos una gran entrada d’Any.

Resum restaurants 2022 i recomanats pel 2023

Resum restaurants 2022

Quan s’acaba l’any, sempre m’agrada fer un balanç dels llocs que ens han agradat i que en conseqüència recomano.

Evidentment, el llistat, és totalment subjectiu i d’acord amb els meus gustos, que us recordaré un cop més. Bàsicament perquè si no coincidim en aquest punt, difícil serà que el resum 2022 us pugui ser d’utilitat. Anem-hi!

Us recordo els punts que valoro

1- Veig els restaurants com un punt de trobada social i per a compartir. Respecto als qui els agrada anar sols i concentrar-se en el restaurant, però no és el meu cas. Per descomptat que hi vull menjar bé i que el servei estigui al nivell.

2- Soc difícil de «sorprendre» i poc amant del «más dificil todavia». Ni em motiven les fites, tipus menjar la primera garoina de temporada, o la primera rabassola de primavera, per mencionar dos exemples.

3- Busco la comoditat, que bàsicament vol dir que l’espai no sigui escàs o que el soroll no domini la sala.

4- I, encara que sigui contradient a l’aspirant a geni d’aquí el Baix Camp, valoro molt la relació qualitat-preu. Que de fet és important per la gent que realment anem a restaurants i paguem el tiquet.

Dit aquest preàmbul, que m’evitarà segurament alguna explicació, recordar-vos que amb els companys de 3(o+)aTaula, tenim també un llistat de llocs recomanats a BCN i en algunes comarques més. Les dues llistes poden diferir, perquè una cosa és el consens de grup i l’altre els gustos personals. Si voleu visualitzar la del grup, només cal que feu clic a la següent imatge.

Resum restaurants 2022 3aTaula

M’han quedat llocs pendents?

Sí, i més d’un als que per diferents circumstàncies no he pogut anar aquest 2022 i als que tinc intenció de no deixar passar gaires setmanes sense tornar. De fet, faig dos restaurants per setmana, dels que en general, només publico un, i molts són de l’àrea Tarragona que tampoc mostro en aquest post resum.

Aquí teniu els que m’encanten i lamento no haver pogut anar aquest 2022. Prometo posar-hi remei aviat.

Resum restaurants 2022 (limitat a llocs de BCN ciutat)

El descric en ordre cronològic de publicació i amb un petit resum de 2/3 línies. Poso a cada un, la seva imatge a la meva web, que si feu clic, us portarà al post que vaig escriure en el seu moment.

1-La Estrella al barri del Born

Vam anar-hi al mes de gener. Un restaurant que funciona al marge de les modes i pel que el temps no sembla passar. Molt bon producte i elaboracions, així com un servei peculiar i irrepetible.

2-Prodigi una novetat a Resum restaurants 2022

El vaig publicar el febrer i va ser una de les descobertes de l’any. Era al principi del seu funcionament i tot i que la cuina va resultar impecable, el servei estava en rodatge. Però ens va agradar, com per passar directament a Resum restaurants 2022.

3-Can Saia

Un lloc no gaire conegut, però que ofereixen molt bon producte i sempre surts d’allà amb gran satisfacció.

4-Melo Jia

És un restaurant de cuina xinesa a la meva mida. Cèntric, discret, europeïtzat, però al mateix temps autèntic. I amb molt bons plats, que fa que tingui lloc al Resum restaurants 2022.

5-Coure. També a Resum restaurants 2022

Un clàssic a BCN, que sempre en sortiràs satisfet. Gran cuina en un local que no li fa els suficients honors. Però el que està clar és que és un lloc a tenir sempre en compte.

6-Alkostat

Poc puc dir de Alkostat, que no sigui que sempre el tinc al pòdium. Un lloc imprescindible.

7-Agreste

Un dels llocs més sorprenents de BCN. Té la «sort» d’estar en una ubicació de difícil accés, perquè si no seria impossible trobar lloc. I amb lloc destacat a Resum restaurants 2022.

8-Teòric una altre novetat a Resum restaurants 2022

Una altra aposta segura. Potser és un hàndicap per a molta gent, el fet de funcionar amb menú tancat, però és lloc per a gaudir.

9-Nairod

Cuina de primer nivell a Nairod. Un lloc que té un munt de fans i de gent amb criteri. Mereix de llarg estar al Resum restaurants 2022.

10-Monocrom

Cal sempre tenir en compte Monocrom, amb la seva excel·lent cuina i la seva gran selecció de vins, que el fan un paradís per tots els fans dels vins naturals.

11-Soluna. També al Resum restaurants 2022

Un restaurant japonès dels meus preferits a BCN. Funciona amb discreció i no té l’empenta mediàtica d’altres. Però mereix de sobres, estar en el Resum restaurants 2022.

12-Punta Anguila

Ubicat en una zona sense la mateixa densitat en restaurants com pugui ser l’eixample, però amb gran producte i elaboracions. Per trobar-hi un «però», la seva acústica no és òptima i en funció de quines taules hi sopen, pot ser sorollós.

13-Taberna Noroeste a Resum restaurants 2022

Gran cuina en aquest lloc, però també amb el hàndicap de funcionar a menú tancat i en horaris predeterminats. Però si podeu superar això, és un lloc amb gran cuina, on gaudir. Mereix de llarg estar al Resum restaurants 2022.

14-Xemei

És un dels meus italians preferits de BCN i està merescudament a la llista Resum restaurants 2022. Un italià a visitar, ja que a més del seu bon producte ofereix una ambientació ben peculiar.

15-Contracorrent Bar, també a Resum restaurants 2022

Aquest restaurant que s’autoanomena bar, és una de les opcions més senzilles pel que fa a local, dels d’aquesta llista. Però per les seves elaboracions  i tracte, ha merescut entrar-hi.

16-Topik

Un altre que està sempre al meu pòdium i és ben curiós com pot tenir fans convençuts com jo mateix, però també haters que maleeixen el lloc.  Suposo que la personalitat de l’Adelf, el seu anar de cara, així com la bona relació qualitat-preu, fa que més d’un no acabi d’entendre aquest restaurant.

17-Capet

Una molt bona opció, amb gran cuina, de la que es parla menys del que mereixerien. També amb lloc ben merescut a la llista Resum restaurants 2022.