Sadoll, és un restaurant aparentment senzill, ubicat a la Part Alta i molt proper a la Catedral. Ofereix un dels menús amb millor RQP, que he tastat mai. Un lloc que us recomano ben convençut si esteu per Tarragona.

Sadoll

Carrer de la Mare de Déu de la Mercè, 1,

web de Sadoll

Tel.: 977 24 44 04

Sadoll entrada

 

Feia temps que seguia l’evolució de Sadoll a través de les xarxes, però de sempre, i encara més després de la pandèmia, intento evitar llocs nous, per por de trobar-me amb sorpreses. En tot cas sabeu també, que de tant en tant experimento, amb més o menys sort.

Divendres passat, teníem pensat anar a dinar a un altre lloc, però vam trucar el mateix matí i estava complet. I vam voler provar l’opció Sadoll, sense tenir referències prèvies i amb totes les pors que això em comporta 😂.

Vam entrar i ens vam trobar un espai d’aspecte modernista, tot i que a més d’un li podria semblar antiquat. Però tot estava al seu punt: taules ben parades amb estovalles i tot 😲, ben espaiades i rebuda cordial.

Sadoll sala

D’entrada ens van oferir un menú que tenia bon aspecte. D’aquells que veus un munt de coses que et venen de gust. I tot i que anàvem pensant en carta, quan en un lloc em posen ells el menú, i aquest em resulta atractiu, entenc que és l’opció que toca.

Per tant, penso que Sadoll, mereix lloc a la Llista de llocs recomanats de Tarragona al Delta, que podeu visualitzar fent clic a l’enllaç anterior. En concret a Tarragona ciutat, acompanyarà com opció més econòmica als meus altres recomanats: AQ, Balandra, Barquet i El Llagut, posats en ordre alfabètic.

Que ofereixen a Sadoll

Fixeu-vos vosaltres mateixos en el menú i la feina era escollir, perquè dels 6 possibles primers, qualsevol hagués anat bé. I el mateix amb els 6 plats principals. I pel que he vist, a la seva web sempre tenen el menú actualitzat.

Que vam demanar

Com primers vam demanar les faves a la catalana i a mi em va fer gràcia veure com seria la seva sopa ramen al seu estil. Les faves estaven espectaculars. Vaig tastar unes poques i vam coincidir en el seu gran nivell i que eren molt tendres. El ramen em va agradar, però no tinc prou comparativa d’aquest plat, per a poder jutjar-lo amb més precisió.

Sadoll aperitiu

I com plats principals, la Marta va demanar el caneló XL de rostit amb beixamel de bolets i per a mi les costelles de porc cuinades a baixa temperatura, amb salsa hoisin, sèsam i ceba confitada. Un plat que s’oferia amb suplement i que va aparèixer en mida XL 😅.

Els dos plats amb gran nivell d’elaboració i més dignes de carta, que no pas d’un menú relativament econòmic. Vam quedar molt sorpresos.

Sadoll caneló XL

Sadoll costellam

Postres i vins a Sadoll

Oferien mitja dotzena de postres i alguns d’ells amb suplement. Sempre he defensat els menús amb plats extres que comportin suplement, si hi ha prou varietat per a escollir. Pel que fa a mi, respectant el règim, vaig prescindir de postres i l’altra tria va ser un tiramisú prou correcte.

I amb un detall d’honestedat: el fet de no demanar postres, fa que no et cobrin el cafè corresponent. I no ho dic pas pel cost del cafè, sinó pel detall que representa.

La carta de vins, és correcta atès que parlem d’un lloc senzill i es pot veure a la seva web. Jo no volia prendre vi i vam deixar-nos servir les copes que incloïa el menú i que eren d’un DO Conca de Barberà molt bàsic, com no podia ser d’altra manera, a causa del seu baix cost global.

Conclusions i reflexions a Sadoll

Sadoll ens va sorprendre molt i no recordo d’àpats recents, un lloc amb una RQP equivalent. No és cap lloc top, però si un lloc a tenir en compte si un vol limitar la seva despesa.

Els seus plats tenien un nivell, que no hagués desentonat en altres restaurants on el tiquet, multiplica per dos i amb escreix el de Sadoll. Vam sortir realment sorpresos del lloc.

I és que reflexionant i fent comparatives amb el bluf, que vaig publicar just fa una setmana, ens fèiem creus d’aquest lloc on a més de les taules espaiades que ja he comentat, aquestes són àmplies i amb estovalles.

També és d’elogiar la web que tenen, ben explicada i dissenyada i amb opció de reserva en línia, cosa que en els temps actuals, em sembla imprescindible. Sempre comento que en cas de dubte entre dos llocs, sempre escolliré aquell que m’ofereix facilitats. De fet sense aquesta opció, no haguéssim aterrat a Sadoll.

I per acabar, vull comentar que ja sabeu que m’agrada sempre mirar els comentaris «pésimo» del Trip Advisor, encara que sigui després d’haver-hi anat. I em va sorprendre que de 235 comentaris, només hi hagués un «pésimo». I era de l’any 2014, on es queixava de «camarera antipàtica» 😂.

Sadoll tiquet

Resum 

  • Restaurant amb una RQP increïble
  • Només obren migdies
  • Servei atén i amable
  • Molt bona cuina
  • Sala confortable
  • En conseqüència un lloc ben recomanable