Saroa a Lleida, és un bon restaurant gastronòmic, de cuina tradicional, però també moderna i que per la seva oferta, podria lluir en qualsevol altre lloc. Sala confortable, bona atenció i bon producte que arriba a la taula.

Saroa

Torres de Sanui,12, Lleida

Web del lloc

TEL.: 973 09 17 01

Saroa entrada

Personalment, tinc la zona de Lleida una mica abandonada i crec que no soc jo sol. I ja fa uns mesos vaig decidir que calia posar-hi remei.

Tinc bons amics allà i rebo feedbacks positius de llocs que semblen interessants.

I just l’altre dia tornant de Tudela i d’assaborir les verdures del Remigio, vam fer reserva a Saroa.

Saroa és un projecte que es va iniciar el juliol de 2020 i sense tardar massa, ha rebut diferents reconeixents i ben guanyats. I ho dic, perquè en contrast a BCN, on més d’un reconeixement, funciona a cop de talonari o prové de tenir bones relacions amb determinats personatges.

Que oferix la cuina de Saroa

Disposen d’una bona oferta de carta i també d’un parell de menús degustació, que podeu veure a la seva web. Com sempre m’agrada donar idea del nivell del lloc, mostrant un fragment de la carta actual.

Saroa carta

Que vam demanar

Com aperitius a Saroa,ens van portar,

Saroa aperitius

Vam decidir anar a la carta i tampoc volíem estripar massa. Recordo que veníem d’una intensa sortida gastronòmica a Tudela, on vam fer nit.

Per tant, la tria va ser dos primers a compatir: Caragols de Ponts guisats amb cansalada de Porc de Solsona i farigola i també el plat de rossinyols, que ens el van oferir canviant els rossinyols per rovellons. En conseqüència, el nom del plat seria: Rovellons saltejats amb cansalada ibèrica.

Però també vam demanar aquest pa que va resultar espectacular. En rares ocasions parlo del pa, perquè en dia d’avui, en el ventall de llocs que em bellugo, sol ser més que correcte. Però aquest pa artesanal del forn rústic d’Aitona, era com per a fer-hi un àpat sencer en companyia de l’oli que veieu.

Saroa pa

Atenció a les dues fotos següents, que corresponen a 1/2 ració, perquè al dir que les compartiríem, les van portar dividides. Tot un detall ?.

Saroa caragols

Saroa rovellons

I ja com a plats principals, els lletons de vedella de Cal Massot a la brasa amb escabetx de pastanaga i cabdell brasejat i per a mi, les espatlletes de conill a la brasa amb salsa hoisin, romesco i bolets a la vinagreta.

Tots els plats molt ben elaborats i amb potència de gust. Segurament culpa de la nostra tria, pel fet de demanar més d’un plat que contenia cansalada, va provocar més pesadesa de digestió, que si haguéssim demanat verdures a la brasa ?.

Vins i postres a Saroa

La carta de vins, que també teniu a la web, és molt completa i amb vins de proximitat, així com DO’s espanyoles i també oferta internacional.

Vam limitar-nos a vi a copes dels que ens van oferir 3 possibilitats, però oberts a obrir alguna cosa més si ens venia de gust. Vam optar per dues copes d’una garnatxa de la DO Costers del Segre: Troballa del celler Mas Blanch i Jové.

L’oferta de postres no és àmplia, però si de molt nivell. Ja a la web del restaurant, llueixen d’una persona especialitzada en aquest apartat. Vam compartir una Rosta de Santa Teresa caramel·litzada amb gelat d’ametlla torrada, que va resultar molt encertada.

Els cafès van venir acompanyats per,

Conclusions i Reflexions

Personalment, em cal explorar millor la zona de Lleida. Però tinc bons contactes que m’ajudaran en la cerca dels millors llocs. O al menys dels llocs que estan en el meu target de gustos: ni massa rústics, ni massa luxe per luxe.

Saroa, em va semblar un lloc molt a la meva mida. Bona cuina, bon producte i un servei amable i discret. I la seva sala amb taules àmplies, còmodes i ben separades, convida a un àpat relaxat.

Saroa avaluació

Saroa tiquet

Resum a Saroa

  • Ubicat al centre de Lleida
  • Molt bon nivell de cuina
  • Producte de qualitat
  • Servei amable i professional
  • En conseqüència un lloc ben recomanable.