Sato i Tanaka, és un restaurant japonès, o millor dit, una barra japonesa, tranquil·la i còmoda a l’Eixample dret de Barcelona, que val la pena conèixer i que s’ha convertit en un lloc de referència ben recomanable. 

Sato i Tanaka

Carrer del Bruc, 79

satotanaka.com/

Tel.: 938 09 92 74

Sato i Tanaka entrada

 

Nova visita a aquest local peculiar, convertit ja en una referència a BCN dins l’apartat cuina japonesa.

Es tracta d’un restaurant japonès, amb dues barres, cada una d’elles amb capacitat per a unes 8 persones, amb dos sushi-man. Cada un d’ells està a càrrec d’una de les barres.

El títol d’aquest post i el seu «millor que mai», es deu al fet que de les quatre vegades que he anat, aquesta és la que m’ha agradat més, sense que això desmereixi les anteriors.

Si seguiu els escrits gastronòmics dels de sempre, sembla com si darrerament, Sato i Tanaka hagués perdut «popularitat», pel fet que un dels dos sushi man, ha obert un restaurant pel seu compte, al que tinc previst anar aviat, tot i el seu precari sistema de reserves. No puc parlar encara del nou, però en aquesta darrera visita i com ja he dit, l’he trobat millor que mai.

Que ofereixen a Sato i Tanaka

En principi ofereixen dos menús al migdia i dos al vespre. Els del vespre tenen una mica més de cost que els del migdia, dels que vam escollir l’anomenat «llarg». I com que els meus lectors sou molt intel·ligents, deduireu que l’altre és el «curt». Però també es pot anar a la carta si es vol.

Que ens va arribar a la taula

És complicat descriure i fins i tot enumerar el que va anar arribant, perquè caldria portar llibreta i anar anotant 😅. Només us puc dir que cada aportació tenia la seva gràcia i totes amb bon nivell.

A grans trets, l’oferta a Sato i Tanaka, es tracta d’una seqüència de niguiris i altres variants, que el sushi-man va elaborant davant teu i els va posant  directament al teu plat, a mesura que els elabora. Tot un espectacle que va més enllà, de la ja massa vista seqüència d’anar obrint bosses al buit, tunejar-les amb els continguts dels biberons pròpia d’algunes barres.

Aquí tot el contrari, ja que pots gaudir de l’espectacle de com van elaborant els teus plats i els dels companys de barra.

Us mostro la seqüència de serveis que va anar arribant a Sato i Tanaka . Primer i com aperitiu aquest sashimi de llobarro, que ja va ser una avançada del bon àpat que anàvem a fer.

Sato i Tanaka llobarro

I a partir d’aquí van començar a arribar els següents serveis. Us he fet un mosaic i vull remarcar que em vaig oblidar alguna foto 😢. N’havia a base d’orada, d’anguila, de roger, vieira, llagostí, calamar, etc. Tot un ventall de peixos, que a Sato i Tanaka, posen al nostre abast 😍.

Sato i Tanaka makis

I finalment el servei corresponent a les postres

Sato i Tanaka postres

L’oferta de vins a Sato i Tanaka

Curta però amb vins ben escollits. En aquesta ocasió vam optar per un DO Terra Alta: Garnatxa blanca de Bernavi. Un vi fresc i que passa molt bé, resultant persistent i equilibrat. Tenen també alguna opció a copes.

Sato i Tanaka vins

Conclusions i Reflexions

És un lloc que us recomano, si us agraden les imatges dels plats que mostro. Estan molt ben preparats i algun niguiri és d’aquells que queden a la memòria. Curiosa la caixa on tenen el peix ja a punt. Sembla com un joier, per la cura amb què van manipulant el seu contingut.

Un restaurant, no són només els plats, sinó tot un conjunt de factors: servei, comoditat, soroll, etc. I en aquestes barres, la interacció entre client i el sushi-man, és important. I si al meu caràcter «auster de tracte», li sumes un servei oriental, que en general és de més difícil relació, l’àpat pot resultar molt fred, perquè per altra banda, les barres resten intimitat entre els comensals.

I en aquesta ocasió, a Sato i Tanaka, ens va tocar el nou sushi man, perquè tot i que sóc poc fisonomista, vaig veure que aquest tenia edat superior als dos que recordava d’abans. I a part de la seva espectacular tècnica, tenia un savoir faire envejable, gens impostat i era tot naturalitat. Cada niguiri que ens va arribar amb les explicacions corresponents i el nom català del peix: llobarro, molls, orada. Que més d’un nascut aquí et surt amb la «lubina» i els «salmonetes».

Pel que sé, Sato i Tanaka és del mateix grup que Can Kenj i per tant, hi ha un rodatge i una base sòlida al darrere, Però aquest està clarament un esglaó pel damunt dels altres llocs del grup.

Sato i Tanaka tiquet

RESUM DE Sato i Tanaka

Una barra japonesa, súper ben atesa
Els niguiris a Sato i Tanaka són prèmium
Peix de primer nivell
No és econòmic, però la qualitat i dedicació tenen un cost
Els migdies tenen un menú una mica més econòmic
En conseqüència, un restaurant japonès molt recomanable a BCN