Sato i Tanaka, és un restaurant japonès, o millor dit, una barra japonesa, tranquil·la i còmoda a l’Eixample dret de Barcelona, que val la pena conèixer i que s’ha convertit en un lloc de referència ben recomanable.
Nova visita a aquest local peculiar, convertit ja en una referència a BCN dins l’apartat cuina japonesa.
Es tracta d’un restaurant japonès, amb dues barres, cada una d’elles amb capacitat per a unes 8 persones, amb dos sushi-man. Cada un d’ells està a càrrec d’una de les barres.
El títol d’aquest post i el seu «millor que mai», es deu al fet que de les quatre vegades que he anat, aquesta és la que m’ha agradat més, sense que això desmereixi les anteriors.
Si seguiu els escrits gastronòmics dels de sempre, sembla com si darrerament, Sato i Tanaka hagués perdut «popularitat», pel fet que un dels dos sushi man, ha obert un restaurant pel seu compte, al que tinc previst anar aviat, tot i el seu precari sistema de reserves. No puc parlar encara del nou, però en aquesta darrera visita i com ja he dit, l’he trobat millor que mai.
Que ofereixen a Sato i Tanaka
En principi ofereixen dos menús al migdia i dos al vespre. Els del vespre tenen una mica més de cost que els del migdia, dels que vam escollir l’anomenat «llarg». I com que els meus lectors sou molt intel·ligents, deduireu que l’altre és el «curt». Però també es pot anar a la carta si es vol.
Que ens va arribar a la taula
És complicat descriure i fins i tot enumerar el que va anar arribant, perquè caldria portar llibreta i anar anotant ?. Només us puc dir que cada aportació tenia la seva gràcia i totes amb bon nivell.
A grans trets, l’oferta a Sato i Tanaka, es tracta d’una seqüència de niguiris i altres variants, que el sushi-man va elaborant davant teu i els va posant directament al teu plat, a mesura que els elabora. Tot un espectacle que va més enllà, de la ja massa vista seqüència d’anar obrint bosses al buit, tunejar-les amb els continguts dels biberons pròpia d’algunes barres.
Aquí tot el contrari, ja que pots gaudir de l’espectacle de com van elaborant els teus plats i els dels companys de barra.
Us mostro la seqüència de serveis que va anar arribant a Sato i Tanaka . Primer i com aperitiu aquest sashimi de llobarro, que ja va ser una avançada del bon àpat que anàvem a fer.
I a partir d’aquí van començar a arribar els següents serveis. Us he fet un mosaic i vull remarcar que em vaig oblidar alguna foto ?. N’havia a base d’orada, d’anguila, de roger, vieira, llagostí, calamar, etc. Tot un ventall de peixos, que a Sato i Tanaka, posen al nostre abast ?.
I finalment el servei corresponent a les postres
L’oferta de vins a Sato i Tanaka
Curta però amb vins ben escollits. En aquesta ocasió vam optar per un DO Terra Alta: Garnatxa blanca de Bernavi. Un vi fresc i que passa molt bé, resultant persistent i equilibrat. Tenen també alguna opció a copes.
Conclusions i Reflexions
És un lloc que us recomano, si us agraden les imatges dels plats que mostro. Estan molt ben preparats i algun niguiri és d’aquells que queden a la memòria. Curiosa la caixa on tenen el peix ja a punt. Sembla com un joier, per la cura amb què van manipulant el seu contingut.
Un restaurant, no són només els plats, sinó tot un conjunt de factors: servei, comoditat, soroll, etc. I en aquestes barres, la interacció entre client i el sushi-man, és important. I si al meu caràcter «auster de tracte», li sumes un servei oriental, que en general és de més difícil relació, l’àpat pot resultar molt fred, perquè per altra banda, les barres resten intimitat entre els comensals.
I en aquesta ocasió, a Sato i Tanaka, ens va tocar el nou sushi man, perquè tot i que sóc poc fisonomista, vaig veure que aquest tenia edat superior als dos que recordava d’abans. I a part de la seva espectacular tècnica, tenia un savoir faire envejable, gens impostat i era tot naturalitat. Cada niguiri que ens va arribar amb les explicacions corresponents i el nom català del peix: llobarro, molls, orada. Que més d’un nascut aquí et surt amb la «lubina» i els «salmonetes».
Pel que sé, Sato i Tanaka és del mateix grup que Can Kenj i per tant, hi ha un rodatge i una base sòlida al darrere, Però aquest està clarament un esglaó pel damunt dels altres llocs del grup.
RESUM DE Sato i Tanaka
Una barra japonesa, súper ben atesa
Els niguiris a Sato i Tanaka són prèmium
Peix de primer nivell
No és econòmic, però la qualitat i dedicació tenen un cost
Els migdies tenen un menú una mica més econòmic
En conseqüència, un restaurant japonès molt recomanable a BCN
On ha anar l’anterior sushiman?
Gràcies
Ha obert una petita barra pel seu compte que es dit Sensato a Barcelona. Ha jugat amb el seu nom Sato
Salutacions,
És una aposta segura, mai n’he sortit defraudat.
Salut!
La veritat és que si. Sempre surts d’allà posant bona nota.
Salut!!
La relació qualitat-preu és òptima. Jo, aquest menú no el vaig trobar car.
Amb moltes ganes de repetir, a veure si puc escapar-me sense la meva filla, que sempre ha d’afegir alguna peça més hahahaha.
Al Sensato trigaré en anar-hi, un menú per 75 € (que no dubto segur que espectacular) i haver de estar pendent de trucar al primer dilluns del mes per agafar taula no ho posa fàcil. Quan tinguin el tema reserves més accessible m’ho plantejaré.
Salut!
Si, jo he fet una prova de reserva a Sensato. Però si no funciona ja passo.
Són jocs que em cansen una mica. Es tracta de generar interès inicialment, aconseguir omplir (de fet 8 places tampoc és massa complicat) i llavors convertir-se en objecte de desig.
I mentre ho puguin mantenir, de conya.
De fet fan 7 serveis setmanals, que a 8 persones, són 56 serveis. Han de carregar molt els preus, perquè es puguin mantenir, pagar lloguer, impostos, etc.
En fi… he provat reserva. Si surt bé ok i sinó passo del tema, que sóc poc de mites i reptes.
Salut!!
Quan entres dins del seu cercle es molt fàcil trobar taula al menys per mi. Uns petits matisos ara només admet 6 comensals, el preu és ara de 78€. ( Només te menú llarg) El menú és força semblant al seu anterior lloc de treball per no dir igual, el mateix passa amb la carta de vins, molt igual també, llavors si ho sumem tot pagar el doble pel mateix….no té massa sentit, encara que jo vaig sovint, abans recomanaria Soluna que té un menú llarg a 68€ i diría que està un punt per sobre dels altres dos
Jo com a bon cap «quadrat», sempre he defugit dels «cercles» ??
Tinc controlat el lloc i reserva feta per un dia de finals d’octubre (feta simplement amb un puto whatsapp ??) . Tampoc hi vaig amb masses expectatives, doncs tinc molt clar que els 6 que estem allà ens cal pagar les despeses (sou, local, impostos) i en conseqüència dels 78 €, pocs van a producte. No hi han «duros» a quatre pessetes.
Suposo que el publicaré, que en ocasions algun d’aquests llocs de desig, deixo de publicar-los, per no semblar anar gaire, al revés del món.
Salutacions,
Prenc nota del reportatge, he acabat aquí buscant el restaurant japonés Minamo, que no se si han obert el sato i tanaka on es situaba el restaurant minamo, almenys recordo que si no era la mateixa ubicació era molt propera, ja que veig que estan molt posats , no se si em saben dir que ha estat del restaurant Minamo. Gracies
Bon dia.
Crec recordar que Minamo estava proper però a l’altre costat del carrer.
Crec que no ha resistit la pandèmia i està tancat.
Salutacions,