Sato i Tanaka, és una restaurant japonès, o millor dit, una barra japonesa, tranquil·la i còmoda a l’Eixample dret de Barcelona, que val la pena conéixer. En poc temps s’ha convertit en un lloc de referència. 

Sato i Tanaka

Carrer del Bruc, 79

satotanaka.com/

Tel.: 938 09 92 74

Sato i Tanaka entrada

 

Sato i Tanaka

Nova visita a aquest local peculiar, que en poc temps s’ha convertit en una referència a BCN dins l’apartat cuina japonesa a BCN.

És tracta d’un restaurant japonès, amb dues barres, cada una d’elles amb capacitat per a unes 8 persones, amb dos sushi-man. Cada un d’ells està a càrrec d’una de les barres. Podeu veure un d’ells en acció…

Sato i Tanaka sushi-man

L’ oferta a Sato i Tanaka, està basada en dos menús, tot i que també ofereixen l’opció carta. Vam escollir un dels menús -el primer- sense massa convenciments de si ens agradaria més un o l’altre. Però igual que en una visita anterior, en restaurant japonès, el resultat va ser del tot satisfactori.

Sato i Tanaka carta

És una mica difícil relatar els plats, que en grans trets, són una seqüència de niguiris, que el sushi-man va elaborant davant teu i els va posant  directament al teu plat, a mida que els elabora.

I sabeu que soc poc fan de les barres, però  amb Sato i Tanaka,  faria una excepció doncs l’espectacle va més enllà, de la ja massa vista seqüència d’anar obrint bosses al buit, tunejar-les amb els continguts dels biberons de cuina i donar algun acabat per fer una mica de teiatru.

Que vam menjar a Sato i Tanaka

Us mostro la seqüència de serveis que va anar arribant. Primer els 2 aperitius…

Sato i Tanaka aperitius

Passem als sashimis (2 tipus)

Sato i Tanaka sashimi

Tot seguit el tempura (3 tipus)

Sato i Tanaka tempura

I ja entrem a la seqüencia de 12 niguiris de Sato i Tanaka…

Sato i Tanaka niguiri 1

Sato i Tanaka niguiri 2

 

Sato i Tanaka niguiri 3

Sato i Tanaka niguiri 4

Sato i Tanaka niguiri 5

Sato i Tanaka niguiri 6

Sato i Tanaka niguiri 7

Sato i Tanaka niguiri 8

Sato i Tanaka niguiri 9

Sato i Tanaka niguiri 10

Sato i Tanaka niguiri 11

Per acabar amb una sopa de miso amb cloïsses , de la que no tenim foto i les postres

Sato i Tanaka postres

UNA ANÈCDOTA a Sato i Tanaka

El servei, tot i les distàncies culturals, és molt amable i intenta complaure al públic. Només comentar que va passar una curiosa anècdota, que a la que em van veure utilitzant els típics bastonets, va arribar corrents una de les noies que fan feines auxiliars, i em va portar aquest estrany estri 🙂

restaurant japonès forquilla

Bromes a banda, no és el primer cop que em passa. Entre que no em deuen veure masses jovenet i que sóc esquerrà, però agafant els bastonets a la mà dreta, pensen que tinc dificultats.

Dec tenir un estil peculiar, però us asseguro que em defenso bé. I fins i tot a casa quan fem take away de restaurant japonès, sempre menjo amb els bastonets. I no pas per esnobisme, sinó perquè ho trobo més bo.

L’oferta de vins a Sato i Tanaka

Molt superior a la mitjana que ens tenen habituats molts llocs amb l’etiqueta restaurant japonès. Oferta curta però ben escollida. Vam optar per una coneguda garnatxa de la gent de Vins del Tros, de la DO Terra Alta

restaurant japonès vi

CONCLUSIONS DE Sato i Tanaka

És un lloc que us recomano, si us agraden les imatges dels plats que mostro. Estan molt ben preparats i algun niguiri és d’aquells que queden a la memòria. Curiósa a caixa on tenen el peix ja a punt. Sembla com un joier, per la cura amb que van manipulant el seu contingut.

Pel que he experimentat, és un lloc que millor reservar amb més d’un dia. El dia que vam anar, va ser el tercer intent de reserva, ja que en les altres dues ocasions, no hi havia lloc. I mai he provat en dies punta.

Pel que sé, és del mateix grup que Can Kenj i per tant, hi ha un rodatge al darrera, Però al meu punt de vista, aquest està clarament un esglaó pel damunt dels altres llocs del grup.

Per últim, aprofito per posar una imatge de l’anterior post, com mostra de conjunt dels niguiris,

Sato i Tanaka-niguiris

RESUM DE Sato i Tanaka

Una barra japonesa, súper ben atesa
Els niguiris són prèmium
Peix de primer nivell
No és econòmic, però la qualitat i dedicació tenen un cost
Els migdies tenen un menú una mica més econòmic
En conseqüència, un restaurant japonès molt recomanable a BCN

Com vam veure Sato i Tanaka, en la darrera visita amb els companys de 3(o+)aTaula

Si voleu veure les fotos de tots els plats, així com el tiquet i el punt de vista, global, feu clic al següent link: