Shunka és un dels restaurants japonesos top a Barcelona. En un ambient aparentment senzill de taverna japonesa, però amb productes de primer nivell. Un imprescindible si us agrada aquest tipus de cuina.

Shunka

Sagristans, 5
web bàsica
TEL.: 934 124 991

Shunka entrada

 

Feia poc més de dos anys que no publicava Shunka tot i que hi he anat en més d’una ocasió, sense publicar (segons amb qui vas, fa tall fer fotos pel post 😅).

I quan fa pocs dies amb motiu del canvi d’any, vaig publicar el llistat dels meus Recomanats pel 2020, em vaig adonar i vaig pensar que calia posar fil a l’agulla per poder tenir una publicació actualitzada del lloc.

El darrer cop que el vaig publicar, va ser amb motiu d’una trobada amb els companys de 3(+)aTaula. I aprofito per a recordar, que el tenim com un inamovible en la Guia conjunta del grup. Precisament fa pocs dies, hem publicat la versió Hivern_2020, que us podeu baixar lliurement fent clic a,

I tot i que actualment el Koy Shunka està vist per tothom, com un referent, no oblidem que l’origen de tot, és el Shunka , que segueix mantenint el seu aspecte interior i exterior de senzilla taverna japonesa. Però que a la que travesses la porta, ja t’adones per l’ambient que es respira  i per l’equip de cuina que actua darrera la barra, que estàs en un lloc top.

Shunka interior

Sempre que vaig a Shunka, triaria sense dubtar el menú degustació, com vam fer en la darrera visita amb 3(o+)aTaula, però en en ocasions  i en funció de qui t’acompanya i les seves «intoleràncies», no és possible. Aquest va ser el cas en aquesta ocasió i per tant, vam demanar carta.

Que ofereix la carta del Shunka

La carta de Shunka és molt extensa i dividida en seccions. A la de especialitats, oferien niguiris amb diferents productes i servits per unitats. Tenim també una secció d’entrants, alguns arrossos i les tempures. I evidentment la secció de sashimis, sushi i makis.

Aquí mostro una imatge d’aquesta darrera secció,

Shunka carta

Que vam demanar

Vam començar amb uns seitons amb salsa de soja (IWASHI TATAKI) i una tempura de calamar (IKA TEMPURA). Cal dir que la tempura era excel·lent.

Tot seguit un plat d’aquells per fer fons d’estòmac: L’arròs de pollastre a la brasa amb salsa teriyaki (YAKITORI DON) i de la secció sushi, el que venia anomenat com recomanació del xef (TOKUSEN ZUSHI), que consistia en 5 niguiris i dos shunka maki)

Finalment i com ja teníem decidit no anar a postres, va anar a la secció d’especialitats, que era més de caprici: Un parell de niguiris d’anguila i un parell de tonyina “toro”. Que ens van deixar molt bon  gust de boca com final d’àpat 😋. Aquests ja eren niguiris prèmium!.

Shunka niguiri anguila

Shunka niguiri toro

Els vins i les postres

La carta de vins, sense ser cap cosa de l’altre món, permet prou d’opcions. En aquesta ocasió vam demanar un blanc, el DO Montant de Coca i Fitó, que acompanyava bé els plats que vam escollir.

I poc puc dir de la carta de postres, doncs en aquesta ocasió, no la vam ni mirar. Vam preferir el parell de niguiris de tonyina que ja heu vist 😅.

Conclusions / Reflexions a Shunka

Passen els anys i Shunka continua en plena forma. Aquesta és la conclusió que en treus cada cop que vas allà. Potser com que actualment hi ha oferta de qualitat a BCN (i alguns llocs derivats directament de Shunka), fa que el lloc sigui menys referent que no pas fa uns anys.

Però cada cop que hi vas, t’adones de que continua en primera línia i bona prova d’això, és que en un dimecres nit de gener, el lloc estava ben ple. I aquest gener ha estat bastant nefast per la restauració a BCN.

Vam ser instal·lats en una discreta taula lluny de la barra i s’ha de dir que molt ben atesos. Amb professionalitat i simpatia, tot i la distància que marquen les diferències culturals i de costums.

I el compte va ser prou moderat, sense buscar-ho explícitament. Però és d’aquells llocs en que si comences a animar-te per pura gul·la, pots acabar amb un tiquet ben inflat, doncs oferta i temptacions, no falten.

Shunka tiquet

Si voleu veure el punt de vista global de 3(o+)aTaula, de la nostra darrera visita, fa un parell d’anys, feu clic a,

Per últim, si voleu veure quins altres llocs tinc publicats per la zona, feu clic a,