Shunka és un dels restaurants japonesos top a Barcelona. En un ambient aparentment senzill de taverna japonesa, però amb productes de primer nivell. Recomanable si us agrada aquest tipus de cuina.

Shunka

Sagristans, 5
web bàsica
TEL.: 934 124 991

Shunka entrada

 

Shunka és un d’aquells llocs, que saps que hi és, però que acaba quedant pendent setmana darrera setmana.

I com darrer restaurant a BCN, abans d’acabar 2022, em va semblar adient tornar-hi.

Els darrers temps he anat a altres restaurants de cuina  japonesa a BCN. Llocs més petits i íntims, que sembla siguin tendència. I realment he estat en llocs que valen la pena.

Tinc bons records de Soluna, Sensato, Sato i Tanaka, així com algun altre que no he arribat a publicar. Són llocs més íntims i amb menys «soroll» que el Shunka de tota la vida. A l’apartat «Conclusions i Reflexions», ampliaré una mica.

En tot cas, Shunka continua present a la llista que fem amb els companys de 3(o+)aTaula, que podeu veure fent clic a la següent imatge.

Que ofereix la carta del Shunka

La carta de Shunka és molt extensa i dividida en seccions. A la de especialitats, oferien niguiris amb diferents productes i servits per unitats. Tenim també una secció d’entrants, alguns arrossos i les tempures. I evidentment la secció de sashimis, sushi i makis.

Que vam demanar

A Shunka, pel que fa a mi, triaria el menú degustació, com vam fer en la darrera visita amb 3(o+)aTaula, però en a vegades i en funció de qui t’acompanya i les seves «intoleràncies», no és possible. Aquest va ser el cas en aquesta ocasió i, per tant, vam demanar a la carta.

De fet, no vaig demanar jo els plats i vaig deixar la tria a qui m’acompanyava. I això va anar arribant: una tempura de calamar. I també un parell de broquetes yakitori. La tempura ben elaborada i correctes els yakitoris de pollastre.

Sunka tempura

Sunka broquetes

Tot seguit un assortiment de sushi «segons recomanació del xef» i un arròs amb verdures, llagostins i dashi. L’assortiment de bon nivell i l’arròs, que pel que vaig veure al tiquet, era un dels plats «senzills» de la carta, el vam gaudir molt.

Shunka sushi

Per la meva part hauria preferit demanat alguns niguiris, del seu assortiment, en lloc de postres. Però com ja he dit abans, jo no escollia i vam passar a les postres.

Els vins i les postres

La carta de vins de Shunka, sense ser cap cosa de l’altre món, permet prou d’opcions. En aquesta ocasió vam demanar un Bruberry, de la  DO Montant. Darrerament, em limito a copes, però vaig pensar que si volíem repeticions, seria complicat amb la sala plena a vessar. I l’ampolla ho facilitava i tampoc obliguen a acabar-la 😂.

Com postres van arribar aquestes dues opcions.

Shunka trufes

Conclusions / Reflexions a Shunka

Passen els anys i Shunka continua en forma. Aquesta és la conclusió que en treus cada cop que vas allà. Potser com que actualment hi ha oferta de qualitat a BCN (i alguns llocs derivats directament de Shunka), fa que el lloc sigui menys referent que no pas fa uns anys.

Però cada cop que hi vas, t’adones que continua en bona línia i bona prova d’això, és que el lloc estava ben ple.

Potser degut a les dates prenadalenques, hi predominava un públic d’aquell d’«anar al Mercat de Santa Llúcia i aprofitem per a sopar en un japo bo que ens han dit hi ha allà al darrere» 😂. Jo confesso, i ja em coneixeu que tinc pocs pèls a la llengua, que l’ambient de les taules veïnes, em condiciona molt.

I ja m’agradaria poder superar-ho, però reconec que m’afecten les percepcions. I si aquest fos l’ambient habitual, tot i que els plats i serveis van ser satisfactoris, ja l’esborro de la llista 😢. Però també puc entendres la situació, i en tot cas burro jo d’anar-hi en aquelles dades, atès el bullici de la zona.

S’ha de dir, que tot i l’aglomeració, vam estar molt ben atesos. Amb professionalitat i simpatia, tot i la distància que marquen les diferències culturals i de costums.

I el compte va ser prou moderat, sense buscar-ho explícitament. Però és d’aquells llocs que si comences a animar-te per pura gola, pots acabar amb un tiquet ben inflat, doncs oferta i temptacions, no falten.

Shunka tiquet

Shunka avaluacio

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Per últim, si voleu veure quins altres llocs tinc publicats per la zona, feu clic a,