Shunka és un dels restaurants japonesos històrics a Barcelona. En un ambient aparentment senzill de taverna japonesa, però amb productes de primer nivell. Recomanable si us agrada aquest tipus de cuina.
Shunka
Sagristans, 5
web bàsica
TEL.: 934 124 991
Shunka és un d’aquells llocs, que saps que hi és, però que acaba quedant pendent setmana darrera setmana. I ara feia pràcticament dos anys que no hi anàvem.
Els darrers temps he anat a altres restaurants de cuina japonesa a BCN. Llocs més petits i íntims, que sembla siguin tendència. I realment he estat en llocs que valen la pena.
Tinc bons records de Soluna, Sensato, Sato i Tanaka, així com algun altre que no he arribat a publicar. Són llocs més íntims i amb menys «soroll» que el Shunka de tota la vida. A l’apartat «Conclusions i Reflexions», ampliaré una mica.
Que ofereix la carta del Shunka
La carta de Shunka és molt extensa i dividida en seccions. A la d’especialitats, oferien niguiris amb diferents productes i servits per unitats. Tenim també una secció d’entrants, alguns arrossos i les tempures. I evidentment la secció de sashimis, sushi i makis.
La carta, tot i l’aspecte una mica «poligoner» de la carta plastificada, ofereix temptacions. Però més adients si les prens en una barra, que no pas servides a taula.
Que vam demanar
Aquest cop no vaig demanar jo i em vaig deixar portar per qui m’acompanyava i va anar arribant tots aquests plats.
En primer cop aquests Iwashi tataki, a base de seitons i que va resultar sorprenentment bo.
Tot seguit i per omplir una mica l’estòmac, yakimeshi, que seria l’equivalent japonès de l’arròs fregit saltat amb diversos ingredients com verdures i peix.
I a continuació el Nasu Dengaku, consistent en albergínies rostides cobertes amb una salsa de miso i després, amb un gratinar breument per caramel·litzar la salsa. Un plat que sempre m’ha agradat i que hem intentat replicar a casa, sense gaire èxit.
Alguna cosa de sushi havia que caure i va ser el Chef Tokusen Sushi, que va resultar ben satisfactori.
I com darrer plat el Tori no Tatsutaage, consistent en trossos de pollastre marinats amb salsa de soja, mirin i gingebre i després fregits. Va resultar saborós per dins i amb una agradable textura cruixent a l’exterior.
Per la meva part hauria preferit demanar alguns niguiris, del seu assortiment, en lloc de postres. Però com ja he dit abans, jo no escollia i vam passar a les postres.
Els vins i les postres
La carta de vins de Shunka, sense ser cap cosa de l’altre món, permet prou d’opcions. En aquesta ocasió vam demanar 2 copes de Gramona Imperial i 2 de Prohom de la DO Terra Alta.
Pel que fa a les postres, el gelat de te verd i les trufes també de te verd.
Conclusions / Reflexions a Shunka
Passen els anys i Shunka continua en forma. Aquesta és la conclusió que en treus cada cop que vas allà. Potser com que actualment hi ha oferta de qualitat a BCN (i alguns llocs derivats directament o indirectament de Shunka), fa que el lloc sigui menys referent que no pas fa uns anys.
Però es manté en la seva línia de taverna japonesa, de la que no s’ha bellugat. Potser el canvi més rellevant en els anys que porta, és el públic. Fa anys el recordo més elitista, mentre que ara s’ha popularitzat molt més, tot i que en la zona de barra, sembla no hagi variat l’estil de públic.
I pel que sé, de sempre ha estat complicat aconseguir lloc en barra. Fa anys, i gràcies a uns amics comuns, hi havíem estat en més d’una ocasió, però ara els darrers cops, ja anem a galeres directament 😂😂, on segurament fa més mandra demanar els niguiris més delicatessen i acabes escollint altres alternatives.
Però cada cop que hi vas, t’adones que continua en bona línia i bona prova d’això, és que el lloc estava ben ple i amb rotació de taules. O les altres taules mengen poc o mengen més despresa, cosa que dubto. Però vam entrar dels primers i més d’una taula dels voltants va ser remuntada.
Però s’ha de dir, que tot i la «massificació», sempre hem estat molt ben atesos a Shunka. Amb professionalitat i simpatia, tot i la distància que marquen les diferències culturals i de costums.
I el compte va ser prou moderat, sense buscar-ho explícitament. Però és d’aquells llocs que si comences a animar-te i en funció del que esculls, pots acabar amb un tiquet més inflat, doncs oferta i temptacions, no falten.
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Per últim, si voleu veure quins altres llocs tinc publicats per la zona, feu clic a,
Magnífica ressenya del restaurant Shunka, del què em confesso client assidu, sobretot per posar en valor qualitat i diversitat d’oferta (no només sushi) i tracte amable i atent. M’atreveixo tan sol a recomanar, si us agraden, les kokotxes de lluç arrebossades, el carpaccio de toro (ventresca de tonyina deliciosa) amb fulla de wasabi I especialment els niguiris d’anguila (en teniu imatge al plat de tokunsen sushi) i el de sardina amb tomàquet i oli. Molt recomanable tot plegat.
Gaudiu -se!.
Gràcies per les teves paraules.
Els plats que enumeres, em semblen temptadors, però com ja has vist no triava jo aquest dia 😅. Vaja que els podria demanar tots.
Salutacions!
Molt bona ressenya i molt bon restaurant. Amb tu el vaig descobrir i és un molt bon restaurant. Cal reservar amb temps i això fa que no sempre s’hi pugui anar. Però a mi m’agrada molt!
Gràcies!
Núria Aymerich
Tens raó. Fa temps que el coneixem i sempre és aposta segura. Però el tema reserves, és ara més fàcil al poder fer-les per web.
I quan quedo els dimecres, normalment reservo amb alguns dies de temps a tots els llocs.
i Gràcies per lo de bona ressenya 😊
Està molt bé tenir plats que no siguin sushi i gaudir de altres plats de la cuina japonesa.
Bon lloc per poder fer un tast d’aquests exemples.
Salut!
Tenen una carta d’aquelles que no t’acabes les opcions, tot i que si la mires bé, veus que molts plats són variacions d’altres amb la mateixa basa. I ho dic en positiu eh?.
I com hi ha molt de públic i rotació, s’ho poden permetre.
Salut!
Bon dia,
Feia molts anys que no anava al Shunka i la teva ressenya m’ha animat a fer-ho.
Erem 4 per celebrar un aniversari i hem fet el Menú degustació. Sublim. He pogut probar les recomanacions d’en Miquel S. com les kokotxes de lluç arrebossades, la ventresca de tonyina i especialment els niguiris de sardina amb tomàquet i oli entre molts altres. L’ostra boníssima i la sorpresa final en forma de gambes grans fetes a la sal molt bones tot i que segueixo preferint-les fetes a la planxa banda i banda.
Tot plegat, mol bé.
Espero tornar-hi aviat.
Bon dia!
M’alegra que la ressenya et vagi animar i que a més la visita va ser positiva.
Yo també pel meu gust, hagues fet el menú degustació, però en moltes ocasions, la companyia et fa modificar la tria.
Salutacions!