Sol Blanc, és un restaurant a Pals, amb cuina de molt nivell i arrossos destacables. Interior molt confortable, disposant també d’una terrassa, allunyada dels sorolls, amb ambient tranquil i relaxant.

Sol Blanc

Barri Molinet, 14. Pals (Girona)

http://www.restaurantsolblanc.com/

TEL.: 972 66 73 65

Sol Blanc exterior

Aprofitant una breu sortida a la Costa Brava, vam fer un parell de restaurants i un d’ells el Sol Blanc, al que no anàvem d’abans de la pandèmia.

Vam estar allotjats a Palamós i el dia anterior, divendres, vam anar a Toc al Mar, que fent clic teniu l’enllaç a la crònica i dissabte migdia vam dinar a Sol Blanc.

Està ubicat molt a prop de Pals, en una espectacular masia, a uns 200 metres de la carretera que va a Torroella de Montgrí. La seva carta és prou interessant i actualment més sofisticada, però sense deixar a banda, els seus sensacionals arrossos.

I sense cap mena de dubte a la llista 3(o+)aTaulaa

Amb els companys de 3(o+)aTaula, a més de la nostra coneguda llista de llocs recomanats a BCN, vam crear fa uns mesos, un annex de restaurants que coneixem i ens agraden en determinades comarques. Pel que fa a la zona de Girona-Costa Brava, ells van portar la veu cantant en tenir forts lligams al territori.

Jo em vaig limitar, a més de maquetar 😏, a aportar els que coneixia. I un d’ells és Sol Blanc, que també coneixen i recomanen els meus companys. Per això el trobareu a la Llista de llocs recomanats amb prefix telefònic 972… (la paraula província, ens fa una certa angúnia 😂). Si feu clic a la imatge, els podeu veure.

Quina és l’oferta a Sol Blanc

Vam observar una carta més sofisticada que el darrer cop, amb plats més complexos i en conseqüència amb preus més elevats. I no ho dic pas en sentit crític, perquè cada restaurant té la llibertat de posicionar-se en funció del seu públic i la seva ubicació. Aquí en podeu veure un fragment.

També oferien un menú de temporada, que tenint en compte no era massa llarg i ens agrada tot, va ser l’opció escollida. De fet, tenia coses que ens venien molt de gust.

Sol Blanc menu

Que va arribar a la taula

En primer lloc aquests entreteniments.

Tot seguit el plat anomenat ceviche, que de fet era un escabetx de peix llimona. Realment molt bo.

Sol Blanc ceviche

Tot seguit la pasta fresca amb múrgoles, també a gran nivell. La foto no li fa els honors, però estic salivant de recordar-la.

Sol Blanc murgoles

I ja va arribar l’arròs que com ja he dit és un dels plats estrella a Sol Blanc. Aquest de sepionets, alls tendres i lluerna. El mostro tal com va arribar i també al plat.

Sol Blanc arros

Realment una passada de bo. I rarament demanem arrossos als restaurants, per risc de decepció. Ho vam decidir en veure que ens passava massa sovint.Perquè a Cal_Malcarat, juguem a primera amb arrossos elaborats comme i faut i n’estem ben convençuts 😏.

Però ens passa com el Barça actual, que a primera divisió domina, però a la que surt a Europa, els baixen els fums. I aquest arròs a Sol Blanc, així com l’anterior a Toc al Mar, va ser per a nosaltres, com jugar a Europa 🫢.

Postres i vins a Sol Blanc

La carta de vins és prou àmplia i disposen de bona oferta de vins a copes. Vam escollir un DO Empordà, el Camí de Cormes, en concret el blanc. Coneixem el negre del mateix celler i aquest blanc, no ens va acabar de fer el pes. No sempre encertem.

Sol Blanc camí de Cormes

I la secció de postres, no hi vam parar atenció. En demanar el menú, ja incloïa un xarrup Coronel, que feia molts anys que no prenia, així com un brioix calent amb gelat de xocolata, molt satisfactori.

Sol blanc postres

Conclusions i reflexions

Sol Blanc, és totalment recomanable, en un entorn envejable. La seva terrassa a l’aire lliure, és un lloc de referència, tant per sopars com per a copes posteriors. I l’amplitud de l’espai i la distància a la carretera, ho converteix en un lloc tranquil i relaxant.

Els preus no són econòmics, tot i que són justificables per la qualitat del producte, el servei i un gran confort a les sales. En tot cas, tenen els seus preus a la web i qui entra, ja sap on va.

La seva cuina està un esglaó per damunt de la mitjana, amb plats que queden a la memòria.

Sol Blanc tiquet

RESUM de Sol Blanc

  • Val la pena la cuina d’aquest restaurant a Pals
  • Imprescindibles pels seus arrossos
  • Sol Blanc disposa d’una terrassa envejable quan el temps ho permet
  • Suficientment allunyat de la carretera com per ser un lloc tranquil i relaxant
  • En conseqüència, un lloc ben recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.