Soluna, és un restaurant japonès a BCN, dels que podem qualificar de top, sense por a equivocar-nos. Molt bon producte i amb servei ben amable i atent, que quan surts ja penses, que cal tornar.

Soluna

Carrer de Casanova, 157

Web del restaurant

Tel.: 930 10 01 39

Soluna entrada

Del primer cop que vaig anar, vaig veure que es convertiria en un lloc al qual cal tornar amb regularitat. I quan en el meu cas parlo de regularitat, em refereixo a un cop l’any, perquè ara a punt d’acabar 2023, m’adono dels llocs als que encara no he pogut anar i em venien de gust.

Però he volgut acabar 2023 amb un bon repertori i sabia que Soluna no ens fallaria. Des del passat setembre en què vaig tenir la mala idea de trepitjar Isabella’s al carrer de Ganduxer, la meva ruta per BCN, ha estat un encert continuat: Imprevisto ➡️ Mantis ➡️ Mae ➡️ Bacaro ➡️ Bardeni ➡️ Soluna ➡️ i Alkostat, encara pendent de publicar.

També he publicat 8 restaurants de fora de Barcelona, tots exitosos amb Lera com a lloc estrella. I això em fa adonar, de fet un molt bon amic m’hi va fer caure, que ja no estic publicant restaurants majoritàriament de BCN, tal com feia fins fa no massa.

Soluna està ubicat en una sala ben agradable i amb una barra just entrant, lloc ideal per a tots aquells que els agrada veure les elaboracions i també, donar-se a conèixer ?. I al fons del local, més taules i en una d’aquestes ens vam instal·lar.

De Soluna em va agradar molt la variació del seu menú. No va ser una seqüència de niguiris a tort i a dret, com passa en algun dels que semblen estar de moda,  sinó que hi havia més variació. De fet, el tenim a la nostra llista de llocs recomanats a BCN, que podeu veure fent clic aquí.

Que oferix la carta de Soluna

Més que carta, hi ha l’oferta de menús on  entenc que la primera opció deu ser que pots adaptar el menú als teus gustos, mentre que en la segona el menú és al seu aire. Nosaltres vam escollir aquesta segona, anomenada «menú Soluna»-

Soluna menu

I com podeu veure en tenen dos més. Un que seria el que vam prendre amb el suplement de Wagyu i l’altre, l’anomena festival.

A la seva web ho podeu veure i tot seguit teniu el que ens van servir.

Quins plats van anar arribant

En primer lloc, les escopinyes amb tirabecs i el tataki de bonítol amb Tosazu. Molt bon començament!

Soluna escopinyes

Soluna bonitol

Tot seguit la navalla marinada enoki i la pizza japonesa de kokotxes de bacallà. Dos plats realment espectaculars. Voldria comentar que ens van canviar les kokotxes per vieira, a demanda de qui m’acompanyava, que no li agrada la textura de les kocotxes.

Soluna pizza japonesa

A continuació un sashimi, que només tastar el primer bocí, t’adonaves de la qualitat del producte i el temaki de tàrtar de gamba vermella i vieira, que va ser un dels plats guanyadors del dinar a Soluna.

temaki gamba

Finalment el plat anomenat Unagi chirashi zushi d’anguila, que va ser una bona cloenda d’àpat.

Soluna anguila

Vins i postres a Soluna

Vam estar observant la carta de vins i estava prou bé i amb alguna cosa de nivell. Hi vaig trobar faltar un ventall de vins més econòmics i més amb el meu «estil» d’estirar-me poc als restaurants en el tema vins ?.

Per un dia, i en lloc de copes, vam compartir una ampolla de Llopart Integral, que crec recordar, era una de les més econòmiques de la carta.

Les postres a Soluna, van ser les que venien al menú i cal dir que molt encertades, però no recordo el nom ni els detalls.

Soluna postres

Conclusions i reflexions

Soluna ens va encantar a tots nivells i vam sortir d’allà amb intenció de continuat repetint. Tot va ser molt cuidat a Soluna, amb plats molt ben encertats i un servei immillorable, a càrrec d’una sola persona.

Curiosament, fa poques setmanes, un amic em comentava una mica decebut, que els plats eren molt ben encertats, però que el menú era sempre molt semblant.

I això es pot veure en negatiu o en positiu. En el meu cas, vaig estar content de poder repetir alguns dels plats, que em van quedar a la memòria de l’anterior visita. Potser si hi anés cada dos mesos, em cansaria, però amb la meva freqüència de repetició, ja m’agrada repetir plats dels quals en tinc gran record.

De fet, sempre he comentat que no vaig pas als restaurants a què em sorprenguin amb novetats. I que a molts dels meus habituals, ja entro amb la idea de quins plats vull demanar si en tinc bon record de visites anteriors.

Soluna tiquet

Soluna quadre

Resum a Soluna

  • Molt bon nivell de cuina japonesa
  • Un top a BCN
  • Servei impecable
  • Local còmode i cèntric
  • En conseqüència molt recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.