Soluna, és un restaurant japonès a BCN, dels que podem qualificar com top, sense por a equivocar-nos. Molt bon producte i amb servei ben amable i atent, que quan surts ja penses, que cal tornar.

Soluna

Carrer de Casanova, 157

Web del restaurant

Tel.: 930 10 01 39

Soluna entrada

Nova trobada del grup 3(o+)aTaula i aquest cop amb tria del restaurant a càrrec de l’Esther, que ja hi havia estat un parell de vegades en els tres anys que porta obert. I, per tant, anàvem sobre segur. Tan sobre segur, que un per l’altre, ens vam oblidar de fer la foto del carrer i he agafat aquesta de la seva web.

Soluna està ubicat en una sala ben agradable i amb una barra just entrant, lloc ideal per a tots aquells que els agrada veure les elaboracions i també, donar-se a conèixer 😉. I al fons del local, més taules de les que imaginava abans d’entrar. I en una d’aquestes taules ens vam instal·lar.

Ja avanço que el lloc ens va agradar molt i vam tornar a comentar, la casualitat de tenir tants restaurants top a BCN amb el nom començant en «S».  Així sense esforçar-me gaire, em venen al cap Sensato, Sato i Tanaka, aquest que publico avui, també Suto a Sants i sense oblidar Shunka.

De Soluna em va agradar molt la variació del seu menú. No va ser una seqüència de niguiris a tort i a dret, com passa en algun dels esmentats abans,  sinó que hi havia més variació. I ens va agradar fins al punt que possiblement l’incorporem a la nostra llista de llocs recomanats a BCN, que procurarem actualitzar,  abans de Nadal.

Podeu veure la versió actual, setembre 2022, en la que també per primera vegada hem inclòs restaurants de fora BCN, però amb prefix telefònic «93», fent clic a la següent imatge.

Soluna Llista

Que oferix la carta de Soluna

Més que carta, hi ha l’oferta de dos menús i un d’ells amb possible suplement. A la seva web ho podeu veure i tot seguit teniu el que vam escollir.

Soluna carta

Quins plats van anar arribant

D’acord amb l’ordre de la carta anterior, van anar arribant, en primer lloc el bonítol amb tomàquet i pinya i els fideus japonesos somen. Bon començament!.

Soluna fideus

Tot seguit la navalla marinada enoki i la pizza japonesa de kokotxes de bacallà. Dos plats a Soluna, que van fer exclamar lleugers gemecs de plaer als meus companys de taula. Jo, tot i gaudir-los molt, sempre he estat molt mesurat en mostrar emocions 🫢.

Soluna pizza japonesa

A continuació un sashimi variat, que només tastar el primer bocí, t’adonaves de la qualitat del producte i el temaki de tàrtar de gamba, que va ser un dels plats guanyadors del dinar.

temaki gamba

Finalment el plat anomenat Chirashi zushi d’anguila, que va ser una bona cloenda d’àpat.

soluna anguila

Vins i postres a Soluna

Vam estar observant la carta de vins i estava prou bé i amb alguna cosa de nivell. Per la meva part, i així em vaig acostumar amb la dieta, em limito a una copa als restaurants, deixant les mitges ampolles, per ocasions especials i en general a casa.

Aquest cop es van apuntar al carro, l’Esther i el Jordi. La primera perquè tenia feina just acabat el dinar i el Jordi per mimetisme suposo. Van servir copes del Pardas Rupestris.

Les postres a Soluna, van ser les que venien al menú.

Soluna postres

Conclusions i reflexions

A partir de les visites anteriors de l’Esther i d’aquesta amb els companys, tenim clar que Soluna és un dels Tops a BCN en aquest tipus de cuina. Tot va ser molt cuidat a Soluna i amb un servei immillorable, a càrrec d’una sola persona, que va haver de patir una de les meves bromes:

Soc esquerrà, però escric amb la dreta perquè en aquells temps, així obligaven, tot i que mai he aconseguit agafar correctament un llapis. Qualsevol esport l’he fet amb l’esquerra, però curiosament quan vaig començar amb els bastonets de menjar, no sé per què, ho vaig fer amb la dreta.

Em desenvolupo força bé, però agafo els bastonets al meu aire. I això sol fer patir als cambrers de restaurants orientals 😂, que segons com em porten una forquilla (que jo començo a mirar com si no n’hagués vist mai cap), o com aquest que prudentment em pregunten si necessito forquilla i jo responc tot seriós «perquè l’he de menester?».

I explico l’anècdota a Soluna, perquè poca cosa més tinc a dir en aquesta secció i no m’agrada deixar-la buida 😂. Tot va anar molt bé, els plats i el servei. I aquí teniu el tiquet que recordeu és per a tres serveis.

Soluna tiquet

I ja tal com faig a les darreres publicacions, aquesta nova secció als meus posts 😂.

Soluna quadre

Resum a Soluna

  • Molt bon nivell de cuina japonesa
  • Un top a BCN
  • Servei impecable
  • Local còmode i cèntric
  • En conseqüència molt recomanable