Somiatruites a Igualada, està ubicat en un espai molt atractiu i es tracta d’un projecte interessant tant en l’àmbit gastronòmic, com el arquitectònic. Amb servei amable i professional, però amb la greu errada de no avisar que els migdies no tenen la carta disponible.

Somiatruites

carrer del Sol 19, Igualada

Web de Somiatruites

Tel.: 938 03 66 26

Somiatruites entrada
Venint de la Fira de Sant Ermengol a la Seu d’Urgell, cap a Cambrils, vam veure que desviant-nos una mica de la ruta preferent, podíem anar a dinar a Somiatruites.
És un restaurant que tenia pendent de fa temps i que ha generat força literatura en positiu. Ja sigui perquè un dels propietaris és xef de Via Veneto o per tota la reforma arquitectònica que ha permès aquest lloc. Però com jo no faig «reportatges», ja trobareu aquesta informació per la xarxa 😉.
Avanço que vam dinar bé, però fer kilòmetres per anar a fer un menú de 15 € a Igualada, com diuen alguns moderns #vaaserqueno. I a l’arribar, vam preguntar explícitament si seria problema demanar el menú.

Que ofereixen a Somiatruites

En principi a la web, trobareu informació de la carta i també del menú de feiners. La carta com us he dit, «descansa» els migdies feiners i el menú és el que fan totes les taules. En tot cas us mostro el menú que van variant setmanalment i a la seva web, podreu veure la carta.
Els preus, podreu comprovar a la web, que són molt assequibles i aquest deu ser un altre dels punts positius del lloc.

Que vam escollir del menú

Com primers, l‘amanida de patata, mongeta tendra i cap de senglar i també la brandada de bacallà amb figues i torrades.
Somiatruites brandada
Els dos primers ben resolts i amb bastant component patata els dos. Però s’ha de dir que patata de bona qualitat.
Coma plats principals el pollastre rostit amb romescada de cigrons i el burguer de vedella amb crema de formatge i per a variar més patata 😅.
Somiatruites pollastre
En positiu el pollastre molt ben fet i amb un curiós toc cruixent, però la romescada no em va convèncer, fins al punt que la vaig deixar. En descàrrec d’ells, també he de dir que els cigrons en suc, no són el meu plat preferit. La burguer i la crema de formatge, va rebre bona nota.

Vins i postres a Somiatruites

De l’apartat vins i pel debat que feien una taula propera que volien una ampolla per acompanyar el menú, he de dir que em va semblar amb força oferta de proximitat, almenys en la gamma de preus assequibles. En el nostre cas, vam optar per cervesa i jo per aigua amb gas, a causa de la dieta que «progressa adequadament» 😇.
Les postres del menú vam optar per la mousse de vainilla i quan vaig dir que no prenia postres, també de manera amable em van suggerir fruita i va arribar això. Les postres dolces i segons la Marta, van ser de molt bon nivell, segons va dir ella.
Somiatruites postres

Observacions i reflexions a Somiatruites

Poc a afegir al que ja he dit. Però de la mateixa manera que molts restaurants, quan anuncien el menú, deixen clar que «només migdies feiners»,  deixar clar igualment que la carta «només vespres i festius». I encara és més fàcil en un lloc on tenen implementades les reserves online, que de fet és el que vam utilitzar.
En molts llocs en dia feiner, ja no m’atreveixo a proposar carta, perquè sé l’enrenou que suposa a la cuina compaginar-la amb el menú de diari. Però en un lloc amb l’anomenada d’aquest, em va deixar sorprès. I encara més en un lloc distingit com BibGourmand.
Cal comentar que Somiatruites oferix unes magnífiques instal·lacions que inclouen també un hotel amb encant, que surt a totes les cròniques. Potser per anar a fer un cap de setmana gastronòmic i si pot ser romàntic 😊😊. Perquè i ja em perdonareu la gent d’Igualada, però al meu criteri, la zona no ofereix especial interès turístic.
El tiquet té poc misteri: 15+15+ cafès.

RESUM

  • Quasi que per veure el local i l’edifici, ja val la pena anar-hi
  • Servei molt amable i professional
  • Preus ajustats i amb el menú que he descrit, teniu una mostra.
  • Potser l’únic però, és el que ja he comentat. Absència de carta en migdies

Si voleu saber d’altres restaurants que tinc publicats, fora de les meves zones de confort (BCN i sud de Catalunya), només cal que feu clic a «altres comarques».