Somodó és un restaurant situat al barri de Gràcia, amb cuina basada en producte local fresc i receptari mediterrani, però amb clares influències de cuina japonesa.

Somodó

Ros de Olano, 11

www.somodo.es

Tel.: 934 15 65 48

Somodó entrada

Nova sortida de  3(o+)aTaula, però amb una baixa degut a viatges de vacances. En aquesta ocasió, la tria va ser a càrrec meu i la redacció del post conjunt està feta pel Jordi.

Feia temps que tenia ganes de tornar a Somodó. Feia temps que no anava, l’havia tingut publicat, però de fa uns mesos eliminat per crònica obsoleta.

Si he tardat tant en tornar-hi, és bàsicament pel tema que funcionen amb menús i he de confessar que tinc grans amics, però més d’un «no menja de tot» i el tema menús tancats sol ser feixuc, per aquesta gent.

Però com jo guardava bon record del lloc, vaig aprofitar que em tocava triar, per escollir-lo.

Que ofereixen a Somodó

Si mireu la seva web, ja veureu que ofereixen diferents menús, que resulten prou atractius. Però amb la meva mala costum de llegir en diagonal, no em vaig adonar de que els més atractius, només els ofereixen de nit. I com ja érem allà , ens va tocar el menú de migdies «si o si».

Somodó menú

Es tracta, com podeu veure d’un menú «calaix de sastre», que deu anar variant segons mercat. Però ja avanço que el menú a Somodó , estava prou bé i algun plat, podria haver estat en una carta, costant el mateix que que la suma de tots. Com per  exemple la guatlla a dues coccions, que vaig demanar-me.

Somodó guatlla

Conclusions / Reflexions del lloc

Globalment ens va agradar i penso que ens agradaria més amb un dels altres menús més complerts i/o selectes, que reserven pels vespres. Però per 18,80€, pots dinar molt bé.

Bona cuina a Somodó, local tranquil, amb sostres alts i taules prou separades. Ofereix per tant, els requisits que a mi m’agraden i el deixo a la llista de llocs amb ganes de tornar, tot i que vull comentar un tema que no ens va agradar.

Com per fer picaresca, pots perdre un client..

Una cosa no ens va agradar i la comento tal com faig sempre. No té més importància, però fa que surtis una mica dient «puta picaresca». El menú, tal com mostro més amunt,  inclou cafè i una beguda. És lamentable que al tiquet, ens cobrin l’aigua i la cervesa, quan podrien haver estat les begudes.

Però al demanar un vi de la carta, es deuen pensar que, llavors ja perds els drets a la beguda i t’ho compten tot. Potser la «Saporo» a Somodó, la consideren de «luju», però el vichy també?. Són coses, que a l’hora de decidir si tornar o no, poden arribar a afectar. No serà pas el cas, però val la pena cuidar aquests detalls. I no pel valor intrínsec, sinó perquè la picaresca, sempre resulta poc agradable.

Fent clic a la següent imatge, veureu l’opinió global de Somodó, escrita pel Jordi a 3(o+)aTaula.

Si voleu saber d’altres restaurants que tinc publicats per Gràcia, feu clic a,