Suculent és un restaurant on el nivell de cuina és excel·lent i amb plats que sempre sorprenen. Un lloc molt recomanable, que si volem trobar-li alguna pega, seria estar ubicat al Raval. En tot cas, val la pena anar-hi sense cap mena de dubte.

Suculent

Rambla del Raval, 45

web de Suculent

TEL.: 934 43 65 79

Suculent Restaurant interior

He estat a Suculent en diverses ocasions. Algunes amb reserva al meu nom i d’altres a partir de dinars com el que vam anar abans de la pandèmia amb els companys de 3(o+)aTaula.

El primer cop que el vaig publicar, va ser el 2012, als seus inicis, i amb un post que va portar certa polèmica i en part pel seu títol que era: «Val la pena baixar al Raval?». No era en cap cas un títol per a provocar, sinó que reflectia un contrapunt, enfront de la forta campanya mediàtica que hi havia en aquell moment.

Deixant a banda el procés d’evolució de Suculent restaurant, perquè aquí no escric massa història, el meu punt de vista actual, és afirmatiu pel que fa al dubte que abans plantejava. Actualment, afirmo ben convençut, que val la pena baixar al Raval, per anar a Suculent.

I de fet fa temps que el recomano i una mostra és que el tenim amb total mereixement, en la Llista de restaurants, recomanats per 3(o+)aTaula, que podeu veure fent clic a la següent imatge.

Només recordar que la llista, està feta amb ànim de recomanar llocs que ens agraden i que la majoria de restaurants que hi apareixen, si s’han assabentat, deu ser per pur atzar. Per la nostra part, mai ho comuniquem a cap restaurant.

Que ofereix la cuina de Suculent

Per definir-ho ras i curt, podem dir que hi trobarem molts plats clàssics reinterpretats. Aquí us mostro un parell de fragments per tal que us feu idea de l’oferta.

També fora de carta, sempre tenen suggeriments ben interessants.

Que vam acabar demanant

Com a aperitiu o entreteniment, va arribar aquest a base de remolatxa, amb suficient creativitat perquè m’agradés i tot. I té mèrit perquè soc poc de remolatxa.

Suculent aperitiu

Passant una mica del que ens recomanava qui  feia de cap de sala, després hi dedicaré un paràgraf, vam anar a la nostra tria.

Vam començar amb l’albergínia escalivada amb escabetx de pollastre i cansalada ibèrica. No era un plat que ens cridés, però atès el que veureu vam demanar, calia alguna cosa vegetal per a despistar 😂.

Un entrant lleuger i fresc que ens va agradar i que intentarem emular a la cuina de Cal_Malcarat 😅, quan sigui plena temporada i ens arribin les blanques.

Tot seguit el seu reconegut tàrtar damunt de moll de l’os, que ha estat imitat per activa i per passiva en múltiples llocs, donant fins i tot tema a aquell cuiner que ja no cuina, a obrir debats al voltant del tema copiar plats, sense fer referencies a l’original.

Suculent tartar

La rajada a la mantega negra i puré de patata cítric, va ser una concessió al món del mar. Curiós el bon resultat que obtenen d’aquest peix a Suculent, que pertany a la secció de peixos humils.

Suculent rajada

El coll de xai amb Ras el Hanout, el seu suc, mostassa, quinoa i herbes aromàtiques. Un plat que realment ens va encantar i un cop més lloaré aquesta part del xai, desconeguda per aquells que només coneixen les costelles de pal.

Suculent xai

També va arribar, sense haver-ho demanat, aquestes rabassoles (o múrgoles com està més de moda dir-ne ara) farcides d’ànec amb crema de foie gras a l’armagnac, que van resultar un gran plat. De fet les rabassoles sempre són objecte de desig.

I finalment un altre dels seus plats estrella

Les mandonguilles de vaca madurada amb puré de coliflor. Sensacionals com sempre i amb el valor afegit de bona carn, que encara destaca més quan les comparem amb les mandonguilles habituals de batalla, fetes amb barreges de carns.

Suculent mandonguilles

Postres i vins a Suculent Restaurant

Dels seus inicis, sempre han cuidat molt la carta de vins. La idea era anar a copes, per temes de dieta i perquè el vespre abans ja havíem «estripat» una mica🫢. Però l’oferta a copes era amb vins «llunyans» i ja vam optar per una ampolla d’un DOQ Priorat de la gamma senzilla.

Finalment, les postres a Suculent, que ens van comentar sense carta. Com és habitual en mi, vaig passar del tema i la Marta va optar pel cheese cake de brie i vainilla, del qual vaig tastar una punta i molt ben encertat.

Suculent postres

Conclusions i reflexions 

En primer lloc, i com a conclusió principal, és que estem en un lloc de gran cuina. Amb això ja ho dic tot. Ho dic per prevenir-me que aparegui qualsevol #hater i que s’entesti en altres punts més secundaris. Insisteixo: gran cuina 😉.

També el servei a Suculent, és impecable globalment. Potser vam tenir la mala sort que el nostre cambrer principal, era d’un estil difícil per a nosaltres. Aquells afalagaments postissos tan propis de països del continent sud-americà, se’ns fan llunyans i feixucs.

Res a dir dels seus coneixements i professionalitat. Però quan veus la zero empatia a adaptar-se a la nostra llengua, que nosaltres no vam abandonar en cap moment, dius «no anem bé». I per a més inri, la resta de servei, era molt més proper. Quasi abraço a un cambrer jove, quan en explicar-nos un plat va dir «porta un xic de julivert» 😂. Poca gent jove utilitza «xic» o «julivert».

Tornant a opinió global, dir que el lloc és recomanable al 100×100 i el detall que comento del servei, de la mateixa manera que a mi no m’agrada, segur que trobaríem qui ho veu en positiu.

El tracte global a Suculent, va ser molt satisfactori i aquesta crònica és positiva. De fet, la meva «relació» amb Suculent, no va començar massa bé amb el post del 2012. Però les cròniques han estat ascendents, fins que aquesta passa a la categoria d’«exciteds».

Resum de Suculent

  • Cuina de primer nivell
  • Sala actualment confortable
  • Molt bon nivell de servei
  • En conseqüència molt recomanable

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 


Si voleu veure els altres restaurants que tinc publicats de la zona Raval-Gotic, feu clic a