Suculent és un restaurant on el nivell de cuina és excel·lent i amb plats que sempre sorprenen. Un lloc totalment recomanable, que si volem trobar-li alguna pega, seria estar ubicat al Raval. Però val la pena anar-hi sense cap mena de dubte.
El primer cop que vaig anar a Suculent, ja deu fer uns tretzes anys, em van quedar dubtes del lloc. No pas en el nivell de la seva cuina, sinó en el sentit que em quedava lluny dels llocs on em movia habitualment.
Però Suculent en aquests anys, ha evolucionat molt en tots els sentits i el tema comoditat de sala, també ha estat un d’ells.
Actualment Suculent, és un dels referents gastronòmics a Barcelona i copiaré la frase que deia un bon amic, ara fa com un any.
«No sé per què sovint volem tastar llocs nous, just acabats d’obrir, quan tenim llocs contrastats, als que espaiem les visites més del compte. Llarga vida a Suculent de Tonet Romero»
I de fet fa temps que el recomano i és sense cap mena de dubte, dels llocs on més gaudeixo. En aquesta ocasió vaig anar amb el meu fill a celebrar el seu aniversari i de fet ell no hi havia estat des dels seus inicis.
Que ofereix la cuina de Suculent
Per definir-ho ras i curt, podem dir que hi trobarem molts plats clàssics reinterpretats. Ofereixen dos menús ben atractius, així com la possibilitat de carta i també alguns suggeriments ben interessants. Ho podeu veure a la seva web.
A més d’una atractiva carta, ofereixen dos menús. El primer, que és el que mostro tot seguit, és el que anomenen clàssic i que és una mostra dels plats més emblemàtics del lloc que han perdurat amb el temps.
Mentre que l’altre, que porta el nom «menú Suculent», ofereix més plats novetat i de temporada i a la seva web, el tenen detallat.
Que vam acabar demanant
Igual que en l’anterior visita, vam optar pel que ofereix una mostra dels seus plats tradicionals i que he mostrat en l’apartat anterior.
I el vam escollir per dos motius. El primer és que al meu fill li feia gràcia tastar els plats més emblemàtics i històrics del lloc. I el segon que a mi ja m’agraden aquests plats i el fet que ja els hagués tastat en la visita anterior, només fa que havent-me agradat, els vulgui tornar a tastar.
I un cop més vull recordar, que no vaig als restaurants a «descobrir» res. Gaudiré del lloc, dels plats i de la companyia i abans d’entrar, ja somio en repetir plats que conec de visites anteriors. I aquí teniu el que va anar arribant, que no deixa de ser el menú tradicional, al que van tenir la gentilesa d’afegir algunes mitges racions, com a mostra de la seva gran cuina.
La festa comença amb el còctel de benvinguda que té per nom Adonis, consistent en un vermut una mica tunejat i un aperitiu a base de tàtar de sèpia.
I ja comencem amb els plats del menú
Amb el seitó marinat amb gelea de taronja i un parell de croquetes d’ànec rostit, que ja et fan adonar de les possibilitats del lloc.
Tot seguit el cebiche de gamba vermella i el maitake a la brasa amb emulsió de pinyons. I jo que soc poc amant dels cebiches és quan m’adono que si són bons com aquest, llavors m’encanten. També destacar, el cas del maitake, com d’un senzill bolet, es pot fer un plat deliciós.
I aquí van aparèixer algunes mitges racions, que vam ben agraïr, amb les que volien mostrar-nos les bondats de la seva cuina, més enllà dels plats del menú. En concret aquest a base de remolatxa, que tot i ser poc fan d’aquesta arrel, ben preparada té la seva gràcia. També aquests carxofes a la brasa amb suquet de galeres que van resultar espectaculars.
I ja passem a un dels plats mítics de Suculent i d’aquells que entro pensant em ells: el seu tartar, damunt de moll de l’os a la brasa, que ha estat imitat per activa i per passiva en múltiples llocs.
I la festa continua a Suculent
Amb la rajada a la mantega negra i aquest lingot de coll de xai amb ras el hanout, quinoa i herbes aromàtiques. I repetint-me un cop més, quines meravelles ofereix el coll de xai, una part desconeguda per a aquells que només coneixen les costelles de pal.
Però en lloc d’arribar-nos les dues racions de lingot de coll de xai, ens va portar una i va substituir la segona per un altre lingot a base de melòs de vedella.
Postres i vins a Suculent Restaurant
Dels seus inicis, sempre han cuidat molt la carta de vins i vam optar per una garnatxa peluda de Vinyes Domènech. que sempre és garantia. L’etiqueta recorda molt la del Furvus, un dels seus vins de referència i aquest Empelts, ens va encantar.
Finalment les postres a Suculent, que anaven amb el menú i que eren dues per cap, els maduixots farcits de xocolata blanca i el pastís de formatge brie, ens les van substituir per aquest assortiment que també són quatre, però més variat.
Les postres, a quin millor i si observeu el flam, no és que ens vagi arribar amb una «esquerda» sinó que vaig fer la foto, un cop marcada la línia de compartició 🤷🏻♂️.
Conclusions i reflexions
En primer lloc, i com a conclusió principal, és que estem en un lloc de gran cuina. Amb això ja ho dic tot. També el servei a Suculent, és impecable globalment.
I com deia al principi, Suculent és un lloc amb el qual no vaig començar massa bé amb el meu post del 2012, però les cròniques han estat ascendents, fins que aquesta i també algunes de recents, passen a la categoria d’«exciteds».
També cal destacar la personalitat de qui ho porta, que a més del seu savoir faire a la cuina, té una personalitat discreta, amable i allunyada dels shows que veiem actualment i massa freqüentment en el món de la gastronomia.
Resum de Suculent
- Cuina de primer nivell
- Sala actualment confortable
- Molt bon nivell de servei
- Un dels millors llocs de BCN
- En conseqüència molt recomanable
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Si voleu veure els altres restaurants que tinc publicats de la zona Raval-Gotic, feu clic a
Un gran restaurant en el que gaudir d’una bona cuina.
Poc més que afegir.
Pepa
Sí… dels indiscutibles!
Salut!