Taberna Noroeste, és un lloc ben sorprenent pel gran nivell dels seus plats. Tot funciona com un rellotge, amb un servei amable i professional. Un altre dels llocs a tenir en compte a BCN.

Taberna Noroeste

Carrer de Radas, 67

Lloc Web/

Tel.: 931 15 09 11

Taberna Noroeste entrada

Feia dies que teníem ganes d’anar a Taberna Noroeste amb els companys de 3(o+)aTaula, però com sempre quedem algun migdia de dimarts a dijous, coincidíem amb els seus dies de tancament. S’ha de dir que tenen un calendari poc habitual, però res a dir.

Al final vaig anar un dijous vespre i d’aquí surt la crònica. I de fet un altre dels components del grup, ja coneix el lloc també.

El local és senzill, però està ben decorat i és d’aquells llocs que et sents a gust, amb les taules correctament separades i un  tracte amable, que hi ajuda.

A la web de Taberna Noroeste, trobareu detalls al voltant del currículum dels seus dos xefs, que us permetran intuir el bon nivell del lloc.

Que ofereixen a Taberna Noroeste

És molt senzill d’explicar. Es limiten a un menú amb cost 70 €,  en que ofereixen vuit serveis i dues postres. Per tant poc a comentar en aquest apartat, tret dels plats que el configuren i que veureu tot seguit.

Imagino, tot i que no ho vam preguntar, que enfront d’intoleràncies, alguna alternativa deuen tenir.  Per tant, a l’hora de reservar, deu ser el moment d’indicar-ho.

Quins plats van anar arribant

Vam començar amb el que anomenen tomàquet marí i ja va ser un bon inici.

Tot seguit un bunyol de «cocido gallego»  que va ser un dels plats sorprenents del sopar i que semblava sortir de la línia del que després va anar arribant a Taberna Noroeste. Un bunyol amb sabor molt potent i que d’estar en una carta, en podríem demanar un plat sencer 😏.

Taberna noroeste bunyol

A continuació l’ostra fumada amb pesto de ruca i caputxina. Un plat que a part de gaudir-lo per la seva bona preparació, el vaig gaudir doble, perquè qui m’acompanyava no pren ostres 😂.

I ara un dels plats triomfadors del vespre. La musclada gallega amb panacota d’algues.

Taberna noroeste musclada

Sense baixar el nivell, va arribar la flor de carbassó amb tàrtar d’escamarlans i
crema d’escamarlà. Un altre plat que va rebre tota mena d’elogis.

Taberna noroeste escamarla

Continuem amb el pebrot rostit al sarment amb la seva gelea i pil-pil de lluç.

Els rovellons amb suc de pollastre escabetxat i aleta de pollastre.

La rajada amb amb salsa de vi blanc, mantega i fonoll marí adobat.

Taberna noroeste raajada

Finalment i com a darrer plat de la secció salats a Taberna Noroeste, la caldeirada amb llagostins, patata i maionesa de safrà.

Taberna noroeste caldeirada

I no voldria deixar de mencionar el seu servei excel·lent de pa, que arriba al principi amb aquest tub d’assaig amb oli i que vam observar que totes les taules del voltant demanaven repetició, perquè els fons dels plats ho «reclamaven». No va ser el nostre cas, perquè estem marcats per la dieta 🥲.

Taberna Noroeste pa i oli

Vins i postres 

La carta de vins a Taberna Noroeste, sense ser massa llarga, oferia varietat. Us mostro un detall de la secció de vins negres.

Vam escollir el DO Montsant, Costers de Cornudella. Un cupatge típic de la zona amb garnatxa i carinyena, que va acompanyar bé el sopar.

I les postres, també van arribar amb el menú. Van ser el bombó líquid de formatge amb tòfona, que ens va encantar i una interpretació pròpia de la  casa del pastís de Santiago, que també ens va deixar bon gust de boca.

Taberna noroeste santiago

Conclusions i reflexions a Taberna Noroeste

Feia temps que no trepitjava el barri i de fet els darrers cops, va ser en horari de migdia, en anades al malaguanyat La Perla o al desitjat Xemei. I ens va sorprendre la vitalitat de la zona amb bastants llocs oberts i que feien bona pinta.

Pel que fa a la Taberna Noroeste, dir que tot i que ja en teníem bones referències, cada un dels plats que ens va arribar, tenia sentit i era destacable. Molts d’ells continuarien sent destacables en un lloc amb estrella i amb això ja ho dic tot.

També els que em coneixeu, sabeu que no soc gaire fan dels menús degustació, tot i que a voltes els demano per mandra d’escollir. Aquest no era excessivament llarg, ni tampoc es feien pesats en explicacions infinites ni l’exigència del «com ha anat?». Ho preguntaven, però d’una manera light i sense exigir «epifanies» 😂.

Personalment, i no sé si dic com elogi o com defecte, a Taberna Noroeste, vaig trobar que tots els plats tenien un estil molt propi i molt marcat. Vull dir que en un «tast a cegues», diries «uisss… aquest és de la Taberna Noroeste». Però reitero que no sé si ho dic com elogi o com defecte 🤷🏻‍♂️.

Per això en la descripció de plats, comentava que el bunyol de «Codido gallego», que ens va encantar, semblava sortir de l’estil del lloc.

A part d’això, ja he dit que el local és acollidor i amb una cuina oberta que permet veure la pulcritud de les operacions i com van acabant cada un dels plats que arriba als pocs segons.

Taberna noroeste tiquet

RESUM Taberna Noroeste

  • Un lloc acollidor i amb plats molt destacables
  • Ofereixen un únic menú amb 8 plats i dues postres
  • El servei és molt amable i professional
  • En conseqüència un lloc ben recomanable