Tamae és un lloc ben curiós. Dissenyat o pensat per a lliurament a domicili, però que ofereix també una barra ben interessant amb plats innovadors que es mouen entre sushi i plats asiàtics tipus street food.

Tamae

Carrer de Casanova, 262
web de Tamae/
TEL.: 932 09 42 53

Tamae-interior

Tamae ens va agradar i això pot sorprendre els que em coneixeu, que sabeu que no soc fan de les barres. De fet, no en soc per tres motius: comoditat, intimitat i interaccions.

La comoditat em sembla clau, per la meva filosofia del significat d’anar a sopar, que no deixa de ser una trobada social amb qui t’acompanya. La de Tamae, no està al top de confort, però supera el llistó.

El concepte intimitat-interacció a les barres, és delicat. Per una banda, la interacció amb qui està a l’altre costat de la barra. Hi ha qui li agrada el diàleg, mentre que a mi em fa molta mandra haver d’interaccionar plat a plat. I ja en llocs tipus menús llarg, se’m fa molt pesat.

I ja no parlem d’aquelles barres en què, per geometria o per què qui la porta fa de «catalitzador de complicitats», es fomenta el diàleg entre desconeguts, que tampoc tenen massa ganes de conèixer-se. Aquest, al meu punt de vista, és un dels pitjors casos.

La barra de Tamae, no tenia cap d’aquests defectes i la comoditat, com ja he dit, era acceptable. I tot el que va arribar per sopar, era de molt bon nivell. D’aquí que pugui fer-ne una crònica positiva.

Per tant Tamae passa a la meva llista personal de llocs recomanats, que com sempre dic, és un conjunt molt poc homogeni i aquest aniria a la categoria de llocs informals.

Que ofereix Tamae

Recordar que en principi, estem en un lloc ideat pel take away, que en cap cas resulta intrusiu, que ofereix com de «a més a més» una barra per menjar allà. I on els plats t’arribaran, en contenidors aptes pel transport. A vegades cal acceptar aquests tocs de postureo, que van amb la history board del lloc.

Aquí teniu una mostra del que podeu escollir i realment, i des del meu punt de vista, amb moltes coses que venen de gust. La carta a la seva web, ofereix més varietat i això és una mostra que trobem a l’entrada.

Que vam escollir

En principi no és d’aquells llocs en què t’expliquen «mirad chicos, aquí todo es para compartir». Et diuen que el normal, és demanar 2 o 3 coses per persona i vam decidir demanar 6 en total i ja ens espavilaríem si volíem compartir.

En primer lloc van arribar els won ton de porc ibèric amb la seva salseta i com la resta de plats amb els recipients d’enviament, que ens van explicar eren totalment reciclables.

Tamae won ton

Tot seguit els panko age de lluç

I a continuació el que més ens va encantar, els niguiris. Vam demanar-ne dues racions (no m’atreveixo a dir-ne plats 😂), per la dificultat de compartir, al ser cada un d’ells, preparat de diferent manera i amb diversos components. I podíem haver demanat 4, perquè els vam gaudir molt.

Tamae niguiris

Tot seguit els spicy tuna, també molt agradables i amb un toc picant al meu gust.

Tamae tuna

I finalment els dos plats més potents: el japo-burger que porta el nom del Dos Palillos i el curry verd de pollastre.

Mostro el curry, abans i després de barrejar amb l’arròs basmati.

Els dos darrers serveis, també van ser del nostre gust i ja vam quedar convençuts que Tamae, era una bona aposta, pels que ens agrada aquest tipus de menjar.

Vins i postres a Tamae

A la seva web, podreu veure l’oferta de vins, que és prou correcte atès que estem en un lloc de cuina «exòtica». Vam demanar vins a copes i el blanc que serveixen com vi de la casa, era el xarel·lo de Can Sumoi. Prou bé, perquè amb el  tema vins a copes a BCN, no està massa ben resolt i sempre tens ell temor, que t’apareguin amb un «verdejo» 😰

La secció postres, tots en línia amb l’estil de la casa. Jo vaig passar del tema i l’altre va demanar un gelat de te matxa, que vaig observar que no es va menjar ni una quarta part.

Conclusions i reflexions a Tamae

La primera cosa que notes, és que estàs en un lloc, que tot i ser fora del meu target, està ben dissenyat per persones amb el cap ben moblat. El fet que darrere aquest lloc hi hagi persones com Albert Raurich i l’Eugeni de Diego, és tota una garantia. I evidentment ells no estan darrere la barra, però es nota la seva signatura.

El menjar que arriba està molt ben preparat i els «plats» estan molt bons. I el servei que amb l’excusa del street food asiàtic, podria ser més guai/exòtic, mostra una professionalitat sorprenent. I això et fa sentir a gust.

No sé si tornaré a Tamae. El fet de viure a 120 km de BCN i venir un cop per setmana, fa que busqui altre tipus de restaurants. Per ben segur i si visqués per la zona, em veurien més d’una vegada.

Realment ens va agradar i si us agrada aquest estil de menjar, us recomano passar per allà. A més tenen reserva en línia que cada cop valoro més i fins i tot en cas de dubte, entre dos llocs, sol guanyar aquell que em permet reservar sense haver de trucar.

Tamae tiquet

Resum

  • Menjar tipus street food asiàtic
  • Servit de manera pulcra i professional
  • El servei de molt nivell
  • I els plats molt ben elaborats
  • En conseqüència, recomanable