Tangana és un lloc obert fa no massa temps, del que s’ha parlat bastant. Bons plats, servei amable. Està prou bé, tot i no complir les elevades expectatives que prometia la premsa especialitzada que fa d’altaveu de determinades obertures, però en tot cas el lloc és prou correcte i s’hi pot anar.

Tangana Restaurant

Riera de Sant Miquel, 19,

Web del lloc

Tel.: 937 14 06 21

Tangana-entrada

Feia dies que volia anar a Tangana i de fet tot va començar quan vaig veure que era un projecte en el qual participava Josep Maria Masó, del que a través d’un bon amic, conec de quan estava de xef executiu a Terraza Martínez.

Just fa uns 18 mesos, vaig llegir que obria on havia estat el Sr. Parellada, ara del grup Isabella’s i vam anar. Però just entrar ja vam veure que ens havíem ficat a la gola del llop i que allà de la creativitat i estil de treball del Josep Maria, res de res. Suposo que ni va començar el projecte.

I a finals de 2023, vaig assabentar-me de Tangana com un projecte nou d’ell. I tot i donant per suposat, que no està al peu del canó, vam reservar a veure què.

Ja avanço que el lloc està prou bé i fins i tot ha aconseguit convertir-se en un lloc de moda. Molta afluència de públic, bones preparacions de cuina i un servei prou amable, però que en un sistema de puntuació imaginari, quedaria per sota del nivell de cuina. A l’apartat «Conclusions i reflexions», ampliaré una mica.

Que ofereix la carta de Tangana

Un dels punts que m’ha fet tardar a anar-hi, era la seva web a mig fer, on no pots veure que ofereixen. M’emprenya molt entrar a llocs on no sé què m’oferiran. Però al final ho vam provar.

La carta té dos apartats: el típic de suggeriments del dia i el que ofereixen de manera fixa. El primer apartat ben curiós, però crec que és més per mostrar «paquet» i per «épater» juntament amb la seva vitrina de peixos, mentre que la que podríem anomenar fixa, era el que vam veure servir a la gran majoria de les taules.

No és que féssim estadístiques, però ens va tocar seure a la barra, just enfront de la cuina i al costat del passadís per on sortien els plats, tema del qual també parlaré a l’apartat «reflexions» ??‍♂️. Aquí teniu una vista de les cartes de suggeriments i de la fixa.

Tangana carta

Quins plats vam acabar demanant

Vam decidir compartir plats de la carta que anomeno fixa. Tot venia de gust, però tampoc cap plat que provoques especial desig. I en aquestes situacions vas a les típiques croquetes i l’ensaladilla. Les croquetes eren de fricandó i realment molt bones.

Tangana croqquetes

Tot seguit les flors de carxofa amb romesco i el peixet fregit a l’andalusa. Els dos plats ben correctes i el fregit del peixet, impecable.

Tangana carxofes

Tangana peixet fregit

I ja com darrer servei del sopar a Tangana, aquesta peculiar presentació del trinxat amb rosta. S’ha de dir, que ben aconseguit.

Tangana trinxat

Vins i Postres

La carta de vins era prou variada, però l’apartat dedicat als que s’ofereixen per copes, era poc atractiu i amb vins en general, de poca proximitat ?.

Sense que hi tingui res a veure, no sé per què em va venir al cap aquella anècdota que em va passar al desaparegut Alvart del carrer d’Aribau on la sommelier, en preguntar-li per vins a copes em va respondre «hoy tenemos poca cosa, porqué no ha pasado ningun comercial a dejar muestras ??‍♂️» i encara la cosa es va complicar més, però ja és aigua passada.

Total, que a Tangana vam acabar demanant dues copes d’Acústic rosat.

I pel que fa a les postres, tenen una carta dedicada al tema, però cap ens va fer especial gràcia i vam optar per una taula de formatges que estava a la carta de plats.

En va arribar això sense detallar noms, ni la més petita explicació. Una mica a l’estil de #come_queso_cabrón ??.

Tangana formatges

Conclusions i reflexions a Tangana

Ja dic d’entrada que el lloc està prou bé i els plats que arriben a la taula, són tots destacables. Pel que fa al servei, és amable i voluntariós, però no està a l’alçada que mereixeria un lloc comandat per uns cuiners que vistos en directe, mostren un altre nivell i parlo fins i tot de nivell personal.

Suposo que amb formació el servei podria millorar, perquè mostraven maneres. Però no pot ser que el voluntariós cambrer em digui quatre vegades «caballero». Que estem a tocar els jardinets de Gràcia, no en un polígon ??‍♂️.

Tampoc em va agradar, que amb una reserva feta de la setmana anterior, m’enviïn a la puta barra, perquè segons el que ens va rebre, «esto hay que reservar con tiempo». I quan li vaig dir que ja feia dies, em deixa anar «pero es que hizo la reserva por internet y mejor llamar» ?.

Vaja, lluïment total de manca de ma esquerra. La primera intenció va ser marxar, però al no anar sol vaig pensar «uffff, ens quedem, però quina cutrada»

Força públic, una mica sensació de lloc de moda i més d’un a la barra, fent més soroll que menjar. Però com a tants d’altres llocs. El que passa, és que no són el meu habitat els llocs amb soroll i amb gent bellugant-se. Una mica, tot i que light, estil «ver y ser visto»

Per no acabar amb mal gust de boca, insistir en que els plats eren tots ben encertats i que si no us molesta que us diguin «caballero», ni que us posin a la barra, llavors us el puc recomanar.

 

Tangana tiquet

Tangana avaluació

 

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.