Taverna Oniric
Taverna Oniric, ocupa el lloc en que havia estat fa uns anys Alkimia. Ens va sorprendre als seu inicis i ho continua fent. Amb plats ben interessant i a preus ajustats. Ara ja és una realitat a tenir en compte..
NOTA: Aquest post conté també els comentaris, de l’anterior publicació de març-2019, ara ja eliminat.
Taverna Oníric, és un lloc de recent apertura a BCN. I quan la vam publicar per primer cop a principis de 2019, no havia passat per allà cap dels «inauguradors» oficials.
Fins i tot vaig escriure que la seva presència a les xarxes era pràcticament nul·la i això no era bo. I puc dir que ara ja han millorat també en aquest aspecte, doncs ara ja tenen web, face, Instagram…
En el moment actual és imprescindible estar visible a les xarxes. No cal caure en exageracions, però tampoc en la negació que fan alguns restauradors (ja aposentats), que pregonen que no cal.
Aquests que pregonen que «no cal» i que curiosament si tenen presència, ja m’explicaran com es fa quan s’obre un local nou i no es tenen masses mitjans. En tot cas mai discuteixo amb ells quan ho diuen. Ells saben de cuinar (o servir) i jo sé de xarxes. I cada un al que sap, que a més es posen gallitos i corporatius. Potser el problema d’avui en dia, és que són molts els que sense cap base tècnica, postulen sobre de xarxes 😇.
I és el que sempre dic: sense anar a l’extrem de convidar la tribu chic@s_anuncio, cal fer accions per arribar al públic. I ara al 2019, estar a les xarxes és important. I ho dic jo, que no visc d’aquest tema, no faig «col·laboracions», ni tant sols accepto invitacions.
Estructura del local Taverna Oniric
El local no és massa gran i està dividit en tres zones. La primera a l’entrada, una barra «de cara a la pared» pensada suposo per menjar ràpid. Una part central, amb les taules separades per mampares, com si fossin reservats i per tant, la millor zona. En les dues ocasions que he estat allà, hem gaudit d’aquesta zona.
I al final de tot una zona amb tauletes, estil restaurant senzill. I tot i que quasi mai parlo dels lavabos, aquí cal destacar que tenen el «luju» d’haver estat banys d’un estrellat.
Que es menja a Taverna Oniric
La carta és curta, però amb moltes coses que venen de gust. I dividia en tres seccions. Primerament la de picar, com per exemple les croquetes que vam demanar. Una segona amb plats per a «obrir boca» i finalment la tercera denominada «per acabar d’omplir la panxa». Us mostro un fragment de la carta, així podeu veure l’estil i els preus…
En aquesta ocasió vam demanar com és habitual, dos plats per a compartir. Un parell de les seves extraordinàries croquetes de pollastre rostit amb formatge el Pilós i una truita de rossinyols i botifarra de perol. A les croquetes ja anàvem a pinyó fix, pel record de l’anterior visita i la truita impecable.
Aprofito per fer una reflexió al voltant de la truita. La van presentar «bavosa en el seu punt just», utilitzant vocabulari dels «foodies». Jo no soc massa fan dels ous i per tant, les truites bavoses, no estan en les meves preferències. Però com no tinc la veritat (a diferència d’altres 😂😂) puc dir que la truita era de «10», tot i no coincidir del tot amb els meus gustos.
Com plats principals vam optar per un peu de porc farcit amb botifarra de perol amb endívies i avellanes i un pop amb patata a la forquilla i tomàquet a l’all cremat. Els dos plats molt ben elaborats.
Vins i postres…
La carta de vins oferia varietat i anava a triar un vi vermell de les meves zones de referència. Però l’amable cambrer que ens servia, en va suggerir un blanc de Pascona, d’aquests que tenen nom «gracioset». I com ja li havíem rebutjat algun altre suggeriment, vaig decidir acceptar el vi, per no donar la sensació de #noatodo 😅
I ens va arribar aquest blanc de noirs fet a partir de merlot, que he de reconèixer que no estava gens malament.
En quant a les postres a Taverna Oníric, quan ens van presentar la carta, també ens van suggerir un recuit de drap acompanyat de mel de romaní. I ja vam acceptar al ser unes postres que ens agraden molt. No era el recuit de la Fonteta, que enyoro de quan el podia adquirir per BCN, però era prou bo. I el de la Fonteta, que jo sàpiga, aquí pel sud on ara visc, no arriba.
Conclusions de Taverna Oniric
Realment el lloc sorprèn pel seu bon nivell i amb uns preus continguts. I de la mateixa manera que vaig suggerir en la primera publicació (ara ja retirada), que calia obri-se a les xarxes, ara ja ho han fet i a més amb cervell i prudència.
Tal com dic sovint, una prova del cotó, és mirar la localització Instagram d’un lloc (no confondre amb l’Instagram del lloc!!). Ho podreu veure fent clic aquí. Zero presència de la tribu chic@a_anuncio. Bona senyal..!!.
I motivat perquè en la visita anterior, ja vam sortir-ne contents, el tenim com un dels 50 recomanats, a la Guia 3(o+)aTaula. Podeu baixar la versió d’ESTIU 2019, fent clic a
Per tant us recomano fer una visita a Taverna Oniric. Gaudireu, no pagareu massa i crec que en sortireu contents.
Visió conjunta de 3(o+)aTaula (març 2019)
Si feu clic, veureu les fotos dels plats i el tiquet amb el cost, feu CLIC a: Taverna Oniric 3(o+)aTaula
Finalment, si voleu veure altres restaurants de la zona que tinc publicats, feu clic a
I us heu llençat així, sense referències i a lo desconegut! Sembleu “la taula dels valents” :-DDD
Vaig al 3 o més 🙂
Salut!
Ja em feia por ja….. Perquè després de que el Jordi ens portés a l’Elche, li vam perdre la confiança.
Però sorpresa, sorpresa…..
Crec que té futur…
Salut!!
Ho veus Pepa… Aquesta gent no pasen ni una… Quatre anys junts (quasi) i només recorden la única mala experiència que vaig proposar. Millor callo i no rajo de les que han passat ells… :-)))
Aquest lloc te’l recomano a ulls clucs. Crec parlar amb nom dels tres si et dic que és dels millors d’aquest 2019.
Salut!!
Si…. ha estat de les sorpreses positives.
Però pels likes que he rebut i que us he comentat aquest matí, tinc la sensació que el xef o qui ho dirigeix, deu ser prou conegut en el món gastronòmic.
Nosaltres mai ens assabentem d’aquestes coses i ja vam fer un bonus plus, dient al de la sala «tu cara me suena», que sinó, ni lo del Vivanda sabíem.
Caldrà esperar a que hi vagi en Sorrós o el cuiner amb xofer, per esbrinar la traçabilitat del cuiner… 😂
Abraçada!!
Hola Ricard.
En primer lugar , a parte de saludarte , es decirte que te sigo hace años en tus blogs y me encantan tu visión y crítica de los restaurantes, pues me parecen muy auténticas y con un criterio serio y con el cual estoy casi siempre de acuerdo…
Y digo casi siempre porque en referencia de los que dices en este post, que normalmente huis de los sitios con menú mediodía…
El otro día estuve por segunda vez en TOPIK (que si hace un menú mediodia) y salí bastante desencantado por segunda y última vez.
El servicio fue atropellado, nada empático, los platos del menú muy pero muy flojos (recuerdo un arroz de erizos increiblemente malo). No te lo tomes a mal, pero en concreto en Topik creo que a tí te tratan de una manera especial y que es un restaurante de altibajos y en el cual tratan a los clientes de menú mediodia de manera inferior que a los de la carta.
Te mando un saludo cordial
Domi
En primer lloc gràcies per les teves paraules dedicades al meu bloc.
El tema de fugir de menús de migdia, només ho deia en el sentit de que quan anem amb els de 3aTaula i volem fer crònica de la carta, preferim llocs més tranquils. El menú de migdies si que l’utilitzo molt quan vaig sol.
No em tinc que prendre pas malament el que dius :). Jo no tinc altre interès en Topik, que no sigui un lloc que m’agrada.
I tu tens tot el dret a dir que no et va anar bé.
Pel que dius que em tracten de manera «especial», no et puc dir ni si, ni no. És un dels 5 o 6 llocs que si em coneixen i suposo que en aquests llocs, deuen procurar no fer errades…..
Però segons aquest criteri, les cròniques dels que tu i jo sabem, no tindrien cap credibilitat, dons els coneixen i a més es presenten…
Sempre he dic que la crònica ideal, és l’anònima…. però els llocs que em coneixen, no em puc camuflar 🙂
En tot cas, reitero l’agraïment pel que em dius de la meva web i encantat de que passis per aquí.
Salutacions,
Gracias por tu respuesta Ricard!!
Que sepas que cuando voy a comer al Cambrils siempre sigo tus recomendaciones.
Por cierto el viernes pasado estuve en Bisavis Taverna y me gustó mucho!
La semana que viene probaré el Oniric! Ya te contaré!!
Mi Instagram es Domin72.
Ara t’identifico amb el nom Instagram, on ja ens seguim.
I ja em dius que tal Oniric.
Salutacions!!
Subscric les bones crítiques. Si continuen així ens hi farem addictes! :=)
Ostres… casualment hi tinc reserva per aquest vespre…
Espero gaudir com l’anterior ocasió.
Salutacions,
Com ja vaig comentar anteriorment, estic del tot d’acord amb la vostra valoració. Vam menjar molt bé, amb racions contingudes, justes,
L’únic “però” l’excessiva amabilitat del chef, massa obsequiós pel nostre gust.
Ostres… no el vam ni veure a chef, ni sé quina cara fa. Ens van atendre dos cambrers diferents i un d’ells, va ser el dels suggeriments. Però en tot cas el del vi, va ser positiu, doncs és un vi que sense recomanació, no l’hagués demanat.
Merci per passar!!
Segurament no era el chef, però era el que ens va rebre, va fer els suggeriments i va prendre nota… :=)
Avui hem anat a “Alkostat” -he escrit un comentari- i penso que no hi ha color, l’Oníric guanya, per mi i la meva parella!
En el meu cas, no sabria que dir-te. Per mi, Alkostat guanya en quant a sala, ambientació i també en tema vins. Ja he vist que vosaltres no sou de vi, però Alkostat, és dels llocs que pots emportar-te sorpreses.
Potser l’oferta de plats és desigual, en el sentit de que a Alkostat, pots trobar coses molt bàsiques, junt amb plats de molt nivell.
En el meu cas, una setmana a cada lloc 😂
M’alegra saber que es segueix menjant molt bé i a un preu contingut. Nosaltres vam anar i ens va agradar força, els callos són memorables.
Un lloc a tenir en compte a Barcelona.
Salut!
Em vaig quedar amb ganes de callos, però el peu de porc em venia molt de gust.
De moment la cosa segueix bé i esperem que duri.
Salut!!
Lloc fantàstic! fa dies intento anar amb l’Edu, perquè el tasti. i jo, ganes de repetir! 😉 #noselodecimosatodos
I tant..!!
I tot i que la zona, no està en les meves rutes habituals per BCN, val la pena allargar-se…..
I naltros sense tastar els callos…
Que dèiem l’altre dia de repetir??? Potser aquest seria una opció i ens traiem el ventre de penes…
Vaig intentar anar fa unes setmanes però ho vaig haver d’anular (sembla que és el meu destí últimament…).
Abraçada!!
És un lloc per anar sovint, però un plat que tinc fixat a la memòria, és la coca de llengua que vam compartir el dia de 3(o+)aTaula. Aquest cop no recordo si la tenien, però vaig intentar demanar plats que no copsessin a qui m’acompanyava 😅.
Del que déiem de repetir llocs, penso que caldria començar pels primers que vam fer, en que féiem un format antiquat. L’altre dia mirant Xemei, vaig veure i recordar com publicàvem al principi.
Abraçada!.
A les meves notes i tenia apuntat això: Alta qualitat però local poc agradable.
Crec que defineix a la perfecció el què em vaig trobar i encara sort que els vam demanar de canviar de taula i anar a una taula al fons del local (sense res de llum) per poder estar una mica més còmodes. En la taula que ens van posar, els meus genolls tocaven els genolls del meu amic de davant.
Si ens cenyim al menjar, és un dels llocs que més bon record en tinc i sobretot d’un arròs que ens van recomanar ells mateixos. Estava espectacularment bo. Tot el menjar era boníssim, ben presentat i d’una qualitat excepecional. Possiblament hi tornaré però si canvien de local, hi aniria molt sovint.
Només he estat un cop i recordo que ens va agradar. És d’aquells llocs que si tens al barri, et faries client.
Però no em té la tirada com per el dia que vins ce Cambrils, anar allà.
El dia que vam anar, vam estar a la terrassa i va ser agradable.
ahir 20-2-2021, visita a Taverna Oniric, gran sorpresa, el lical tot i coneixel per la visita als principis del Alkimia, ja fa molts anys, amb va semblar que no s’ha tocat gaire des aleshores, es veu avui dia molt sencillet, gran sorpresa per aixó amb la cuina, espectaculars les croquetes, molt meloses i sense rastre de bechamel, acollonant una truieta de carxofes i cecina de vaca, aquesta no la varem notar pero la carxofa espectacular de textura, i després un steack, molt bona la carn i un bacallá amb una sanfaina molt bona que combinava el dente del carbassó i l’alberginia amb el gran gustet del pebrot i tomaquet, bon ápat, dorpresa amb la carta de vins, molts noms i raím no vistos amb moltes altres cartes de molts llocs, bon descobriment amb un caldo de El Pego ZAMORA de rufete i Juan Garcia dos raims poc sentits, preus de la mateixa sense pasarse, en fi bons estona i disfrutona acompanyats de un servei a sala molt agradable i correcte, aaahhhh…..RQP…força interessant
Content que continuï en bona línia.
Amb els confinaments fa temps que no puc tornar a BCN i em va molt bé rebre feed back de llocs que m’agradaven.
Gràcies per passar!
Salutacions!