Teòric Restaurant és un dels llocs que ens encanta i que procurem anar-hi un cop l’any en la meva ruta de restaurants a BCN. Molt bona cuina i amb servei proper i professional.

Teòric  Restaurant

Bailèn, 117

web del restaurant

TEL.: 930 002 552

Teòric Restaurant entrada

Ben curiós l’èxit de Teòric, amb un funcionament cronometrat en què tot segueix un guió preestablert. Sé que això no agrada a tothom, però jo soc del bàndol del «sí» i pel que es veu, no els falta pas públic.

Pel que fa a les nits, funciona amb dos torns: un a les 20 i l’altre a les 22 hores. Com després de sopar, em cal tornar a Cambrils, m’és imprescindible reservar al primer i us puc assegurar, de fet ho podeu comprovar a la seva web, que no és fàcil trobar taula a primera hora tret que ho feu amb dies d’antelació.

I quan arribes allà, puntual a les 20 h, veus com en un breu espai de temps, s’omple el restaurant amb la gent que ja esperava per la zona.

I tot i aquestes «restriccions» de reserva i horaris, Teòric s’ha convertit en un lloc que brilla amb molta força i que està entre els meus preferits.

Que  ofereixen a Teòric Restaurant

L’oferta és molt simple i es limita actualment a un parell de menús que varien segons temporada. Un de «curt», que és el que vam prendre i un de llarg amb algun platet més. Veureu detallat el curt a la següent secció i també els mostren a la seva web.

Sé que el tema menú, sense opció de carta, pot espantar a més d’un. Però a banda de ser un menú amb plats de gran nivell, és un menú «intel·ligent». I el defineixo així, perquè és un menú fàcil, pensat per agradar a la majoria, llevat de «carregats de romanços» de sector dur.

Quan veig un menú únic, per valorar la seva «accessibilitat», penso sempre amb 3 coneguts meus, una mica conflictius amb determinats plats. I quan veig que el menú tindria el seu vistiplau, em permeto assignar-li  l’etiqueta de menú «intel·ligent». Jo per la meva part, menjo de tot i no tinc dificultats en aquest àmbit.

En tot cas pregunten intoleràncies a  les quals poden adaptar-se i a la web així ho indiquen.

Com es va desenvolupar el menú

En primer lloc, van arribar aquestes olives amb vermut, realment sorprenents i el tast d’olis amb el pa, del que vam necessitar un bis 🫢.

I tot seguit el cinc, que ells anomenen els aperitius: el sorell i pastanaga, la coca de bacallà, tirabec i all negre, la croqueta de sípia, botifarra amb allioli de julivert, els espàrrecs amb pernil i moixernó i el de pollastre i gamba.

Teoric coca bacallà

Teoric croquetes

Teoric gamba

Tots destacables, però si cal donar pòdium, l’ocuparien la coca de bacallà, la croqueta i el cinqué que en realitat era un tàrtar de gamba, damunt de pell de pollastre cruixent, que són els dos «animals» que configuren el logo de Teòric.

I ja tot seguit els 4 plats que configuren la part final i prèvia les postres i que van arribar en aquest ordre.

En primer lloc el  que anomenen de l’Horta: remolatxa i cerfull, després el del Mar: “cim i tomba” de roger, patata i fabetes, el de Mar i Muntanya: arròs de galera, porc i pebre vermell fumat i el de muntanya: espatlla de xai i trinxat.

Teoric cim i tomba

Teòric arros

Teòric xai

Per destacar dos dels quatre, el “Cim i tomba” i l’arròs de galera i peu de porc, van ser els guanyadors.

Vins i postres a Teòric Restaurant

La carta de vins, sembla ben treballada, però al meu gust una mica esbiaixada cap a la tendència de «vins amb poca intervenció». També tenen opcions de vi a copes, que és cap on vam tirar.

Pel que fa a les postres a Teòric, van arribar aquests de maduixa i ametlla, realment impecables i en quantitat més que suficient per mi.

Teòric postres

Conclusions i reflexions 

Aquest sistema de fórmula menú, pot semblar limitat per a alguns, però permet que el servei funcioni com un rellotge. Tot arriba al punt, sense esperes ni errades. I fins i tot al final del servei, reparteixen els comptes a cada taula, cosa que potser a algú no agradi, però a mi m’encanta. La de restaurants que n’he sortit emprenyat perquè el tiquet no arribava!

La Fórmula Teòric inclou el pa, un tast d’oli d’oliva verge extra i aigua filtrada. I com és lògic, la resta de begudes es cobraran a part.

El servei és majoritàriament proper i destacable i en conseqüència, dels llocs que et fan sentir còmode.

En resum, un lloc per a tenir a l’agenda on tastareu alguns plats sorprenents i a un cost ben raonable.

Teòric tiquet

Teòric avaluació

Resum a Teòric Restaurant

  • Plats molt ben elaborats
  • Servei proper i professional
  • Molt bona organització
  • Bona relació qualitat-preu
  • En conseqüència, és un imprescindible a BCN

I si voleu saber d’altres restaurants que tinc publicats d’aquesta zona, feu clic a,

 

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.