Terraza Martínez, està ubicat en un entorn tranquil a Montjuic, amb molt bones vistes al port de Barcelona. Hi trobem molt bon producte, així com bona cuina. El servei és proper i agradable. No és econòmic, però l’espai i el nivell del producte, fa que la RQP sigui correcta.
Just abans de la pandèmia, en els darrers 12 mesos, havia estat tres cops a Terraza Martínez. És un lloc que m’agrada, per la seva ubicació, però també pel bon servei i per descomptat pel producte.
Tal com vaig dir en anteriors posts, Terraza Martínez ha millorat molt respecte als seus inicis el 2013, en què donava la imatge un lloc de «postureo». I sense haver-se perdut del tot, ara a més de les seves espectaculars vistes, cal afegir una cuina molt acurada i l’excel·lent servei, com ja he comentat.
Que vam demanar aquest cop a Terraza Martínez
L’anterior cop que vam anar a Terraza Martinez, va ser amb motiu d’una celebració i la cosa va anar de festa gran: assortiment d’ostres, pèsols amb garoines i arròs d’espardenyes socarrat i alguna coseta més.
En aquesta ocasió, anàvem més per feina i vam anar allà a primera hora a fer un dinar – xerrada a l’aire lliure, d’aquells que ja abans d’entrar tens decidit que serà un arròs i alguna cosa més. I com ens vam trobar aquesta «fórmula» que coincidia amb el que buscàvem, vam acceptar-la sense pensar-ho.
En la secció «Conclusions i Reflexions», en faré alguns comentaris al respecte. De moment mostro els plats que van arribar. En primer lloc els «entrants per a compartir»
I tot seguit la Paella Valenciana que vam decidir prendre fent honor al nom, menjant-la directament sense plats i amb estris de fusta. Ho vaig fer en part perquè em venia de gust i també per afrontar a qui m’acompanyava, perquè sabia que inicialment l’incomodaria el fet de menjar directament de la paella en un lloc aparentment «refinat» com pot semblar Terraza Martinez ?.
S’ha de dir que vàries taules al voltant nostre, van imitar aquest «atreviment», fent-se retirar els plats i coberts, quan els va arribar la seva respectiva paella. (Es lo que tiene ser influencer ??)
Per fer un comentari del nivell dels plats, tot correcte però tampoc res a destacar.
Les postres anàvem incloses i vam demanar la crema catalana i una mica per morbo, el tall de gelat, que ja imagino que a Terraza Martinez, el posaven com un cluc d’ull a la nostàlgia. I a l’hora de demanar es podia escollir quins «dos gustos» venien de gust. Aquest anava de coco i no recordo que més.
La carta de vins
Un cop acceptada la «fórmula», la idea era demanar un vi de la carta. D’anteriors ocasions cal dir que la selecció de vins de Terraza Martinez, és àmplia i pròpia de restaurant top, amb varietats nacionals i també d’altres països.
Però per l’estil una mica #toma_cabrón de preguntar-nos («tomaràn blanco o negro», ens vam adonar que el vi anava inclòs. Li vaig dir si podia precisar més pel que fa a blancs i els dos que em va dir eren catalans i un d’ells ens va fer prou gràcia. Un DO Costers del Segre a base de Viognier i Macabeu.
En tot cas prou bé l’oferta del vi dins la fórmula. Quan vaig preguntar era més en el sentit de «a veure quin deuen oferir» i esperant trobar un vi de 3 € en botiga (aquest deu costar al voltant dels 7-8 » i d’alguna DO d’aquelles que tinc proscrites . I s’ha de dir que un vi prou correcte.
Conclusions i Reflexions a Terraza Martinez
Terraza Martinez, és sense dubte un bon restaurant i un lloc a recomanar. I potser més si es va amb intenció de gaudir sense preocupar-se gaire del tiquet final.
Mentre escrivia aquest post, em llegia el de la meva anterior visita (ara ja eliminat), en el que vam fer un àpat de luxe que ja he comentat més amunt i que amb un excel·lent Corpinnat, el tiquet per a dues persones, s’apropava als 200 €.
Els preus del lloc, poden semblar una mica elevats i més si ens movem en la gamma baixa. Tot i que com sempre dic, en la RQP, cal valorar més factors que els plats que arriben. Aquí el servei és excel·lent, (excepte en la pregunta de «blanco o tinto?», l’amplitud del lloc dóna confort i les vistes també cal valorar-les.
Potser si mirem la «fórmula menú» que vam escollir, el preu pot semblar elevat pels components que l’integren, perquè cap d’ells té cost considerable. La mateixa paella a base de pollastre i conill, deu tenir un escandall baixíssim.
En canvi els cops que he anat d’ostres, pèsols de temporada i arròs d’espardenyes, el cost m’ha semblat més just. I no em penedeixo pas d’haver escollit aquest cop la «fórmula», que considero pot ser una bona opció en funció del que cada un busca del lloc. Ideal per aquells que tenint por a les sorpreses, volen saber quan els costarà la festa.
I aquest va ser el compte a Terraza Martinez, sense cap sorpresa addicional. Tot anava inclòs: aigües cafès i vi.
RESUM de Martínez Restaurant
- Entorn tranquil amb molt bones vistes
- Molt bon producte i cuina
- Servei proper i molt agradable
- Martínez Restaurant, és un lloc que convida a repetir
- En conseqüència, un lloc ben recomanable
- I imprescindible si voleu impressionar visitants de fora
- Pujant per la carretera del port, teniu aparcament abans de passar el tunel
Finalment, si voleu saber de qui ho escriu…
Un lloc agradable i perfecte per quedar bé amb visites. A la nostra darrera visita no vam fer la fórmula i amb dos entrants i l’arròs el compte va ser més o menys igual.
M’agrada menjar a la paella però vigilant els límits, eh!!!! hahahahaha
Salut!
De fet vam demanar la fórmula per fàcil, perquè sinó amb el «tria tu… no tu… », ens allarguem ?. Però vaig deduir que no era la millor opció, perquè tens el perill de caure en la consideració #toma_cabrón ?. A la pregunta «tinto o blanco», hi vaig caure.
Millor demanar a la carta, que com tu dius, l’ordre de magnitud de preus és equivalent, sempre que no et passis amb plats especials i llavors tot rutlla millor.
Els cops que hem anat allà a «estripar», hem gaudit molt. Aquest cop amb la fórmula, tot correcte, però res a destacar.
Salut!!
Bon dia, em sembla molt car, pel cost que té el producte, entenc que pagues les vistes…
Si, pagues vistes, servei, ambient…. Són dues maneres de veure la RQP. Si és en funció dels plats que arriben en aquest menú, és car i si ho miro a nivell global, em sembla un bon lloc per anar de tant en tant.
Però el que t’arriba a taula, ho podries trobar en un menú d’un lloc no cutre per 20€ per cap, vi a banda… Posem 30 € com a molt agafant un vi de la carta, tipus aquest macabeu que ens van servir.
En positiu, saber el cost abans d’anar i no trobar-te cap sorpresa. Llavors un sap on es posa i decideix si hi vol anar o no. Potser el menys recomanable, és anar precisament a aquest menú tipus fórmula. He sortit més satisfet quan he anat a la carta.
Salutacions i gràcies per passar,