Toc al Mar, és un restaurant ubicat en una de les cales més boniques de la costa gironina, amb producte de gran nivell i un servei impecable. La seva oferta gira al voltant de peixos a la brasa, arrossos i altres productes del mar.

Toc al Mar

Carrer Platja d’Aiguablava, 8, Begur,

Web del lloc

Tel.: 972 11 32 32

Toc al Mar

Em bellugo poc per la zona de Girona – Costa Brava, bàsicament per la mandra de conduir fins allà, atès que visc al sud i els 250 km per l’AP-7, són poc agradables de fer.

Tot i això, alguna escapada fem, i aquesta era amb motiu d’un regal, encara de Nadal, que ens va fer el meu fill d’una estada a Palamós.

Quan les meves amistats s’assabenten que vaig per la zona de Girona, em cauen recomanacions a tort i a dret, motiu pel qual ho oculto fins al darrer moment.

[responsivevoice_button voice=”Catalan Male” buttontext=”Prem per escoltar el Post”]

I no és que no vulgui complaure les recomanacions, que ara que no ens llegeix ningú, us puc dir que n’hi ha alguna que voreja l’insult ??, sinó que ja tinc llocs concrets als quals tinc moltes ganes d’anar.

I amb tanta oferta de nivell per la zona, em vaig limitar a fer dos llocs als quals feia massa temps no anava, de la Llista de recomanats per 3(o+)aTaula, que d’aquesta zona, en què l’Esther i el Jordi, han portat la veu cantant, en estar molt més arrelats a aquest territori.

La llista la podeu veure aquí, fent clic a la imatge i conté també un enllaç a la de BCN que molts coneixeu.

Que ofereix la carta de Toc al Mar

L’especialitat, tal com indiquen a la seva web, és el peix i marisc a les brases d’alzina i també els arrossos mariners, dels que podreu trobar força variació,  acabats molts d’ells al forn de llenya que els dona el toc fumat especial.

Mereixen especial atenció els peixos sencers per fer a la brasa, que mostren en una safata als clients juntament amb la carta. El dia que vam anar, aquesta safata era tot un espectacle amb peixos de primer nivell.

Però a banda de les bondats que coneixem de Toc al Mar, cal destacar l’honestedat. Comenten el preu, kg del peix, que podeu veure també al fragment de la carta que mostro i que és prou raonable, pels que coneixem els preus de mercat. I un cop feta la tria i abans d’anar al foc, confirmen el pes al client, perquè pugui calcular el preu.

Toc al mar carta

I res a veure amb «anècdotes» que he patit, de peixos sencers demanats a BCN, on no t’assabentes del pes fins que arriba el tiquet i aquest pes arriba engreixat. Ho he patit en dos llocs de BCN, un d’ells ja desaparegut de les «alçades» ?.

No vam demanar cap peix sencer, perquè vivint a Cambrils, és un tema que fem sovint a casa al kamado, però vaig observar taules properes i quan els van confirmar el pes, era aproximadament el que havia suposat en veure la safata. I tinc bon ull per endevinar pesos ?.

Que vam demanar

Vam negociar amb la responsable de sala, quins plats demanàvem com primers. Als llocs que em generen confiança, m’agrada rebre suggeriments, cosa que detesto en aquells on veus que l’únic interès és engreixar el tiquet i vam demanar els següents plats, a compartir.

Van anar arribant, les garoines, les ortigues de mar, les escopinyes i els escamarlans i acompanyats d’una coca de vidre de llàgrima ?. Dels dos darrers, van arribar mitges racions. I a destacar la qualitat del producte i els agradables tocs de fum de la brasa.

Toc al mar garoines

Toc al mar escopinyes

Toc al mar escamarlans

Ja com plat principal a Toc al Mar i descartant el tema peixos sencers pel que he dit abans, la idea era un arròs. Després d’escoltar els suggeriments, vam optar per l’arròs fosc de l’Empordà.

Toc al mar arros fosc

L’arròs va ser realment espectacular. I els que em llegiu, sabeu que rarament demanem arrossos pel risc de decepció, perquè a #Cal_Malcarat els treballem a fons, amb fumets i sofregits commme il faut. Però el nivell d’aquest arròs a Toc al Mar, estava dos esglaons pel damunt dels habituals.

Vins i postres a Toc al Mar

Carta de vins variada i amb molt producte de proximitat, decantant-nos per aquesta carinyena blanca de la DO Empordà que ens va encantar.

Toc al mar vi

La carta de postres temptadora pels amants d’aquest apartat i vaig tastar els bunyols amb xocolata que va demanar la Marta i eren realment excel·lents.

Conclusions i reflexions

Feia com sis anys que no anava a Toc de Mar i al meu punt de vista, he trobat el lloc en gran forma. La vegada anterior, no el vaig publicar en anar amb amics i no trobar adient començar a fer les fotografies per a poder fer un post.

Segurament un diumenge d’agost, no m’atreviria ni a apropar-me, però en dies no punta, és un verdader paradís.

El seu sistema de reserves en línia, em va encantar ?. Permeten escollir la taula, segons les zones amb un munt de possibilitats. I no tan sols el dins o fora que imagineu, sinó que fins i tot primera línia, segones línies, amb el mar a la dreta, amb el mar a l’esquerra ?. De veritat que em va enamorar aquesta precisió.

I també ens va enamorar l’aire d’honestedat amb el tema preus i pes REAL dels peixos. És possible que alguns dels que mai trepitgen peixateries, puguin trobar cars els preus. Però els que estem al dia, sabem que a Toc de Mar, estan ajustats tenint en compte que hi ha una elaboració i algun acompanyament.

En resum, un lloc que puc recomanar al 100×100, per producte, honestedat, servei i qualitat humana.

Per acabar, vam tenir oportunitat de parlar breument amb en Santi Colomines, propietari i cuiner del lloc i vam quedar impressionats pel seu nivell personal. Molt de sentit comú i tocant de peus a terra, en contrast dels «fer volar coloms», massa habitual en aquest sector.

Toc al mar tiquet

Toc al Mar avaluacio

RESUM a Toc al Mar

  • Producte de primer nivell
  • Servei de sala de 10
  • Entorn de somni
  • Els peixos sencers i els arrossos, són espectaculars.
  • Bona relació qualitat-preu
  • En conseqüència, molt recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats.

Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.