Topik Restaurant, ens aporta sorpreses en cada visita. I en aquesta darrera, ha estat l’excel·lent menú de caça, amb producte de primera qualitat i encertades elaboracions. Fa temps que Topik, s’ha convertit en un referen a BCN.
Topik
València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23
Feia aproximadament mig any, que no anàvem a Topik. Un dels llocs que si no fos perquè m’agrada anar publicant diferents restaurants cada setmana, hi aniria molt més sovint.
Dit això, ja puc mostrar el meu entusiasme pel darrer àpat a Topik Restaurant, que va ser un autèntic festival.
Curiosament, Topik és un lloc que de la mateixa manera que té fans acèrrims, també té detractors.
Cada cop que publico el lloc, tinc algú que en obert o en privat em qüestiona els meus gustos. I si ho fan amb poca gràcia, es guanyen alguna de les meves «amabilitats». Perquè cada un té els seus gustos i només faltaria que a tots ens agradés el mateix.
Si no coneixeu la trajectòria de Topik, us recomano seguir-la a les xarxes i en concret a Twitter i veureu com es reinventa dia a dia. I per descomptat, ocupa lloc molt merescut a la nostra llista 3(o+)aTaula, de RESTAURANTS RECOMANATS, que podeu consultar fent clic a,
Descripció del que ofereixen a Topik restaurant
L’oferta de Topik ha anat evolucionant amb els més de deu anys que porta obert, i no tan sols en els plats que ofereix, sinó en els menús. Actualment, ha deixat a banda els més econòmics, dels que havia ofert autèntics regals, passant a una oferta més top.
I curiosament personatges que en el temps dels menús econòmics, remenàvem la cua per allà, ara s’han convertit en actius detractors. I a la que l’Adelf publica alguna cosa de les seves per la xarxa, que s’ha de dir que no sempre l’encerta 😏, allà estan amb les urpes ben esmolades i fent «manada».
Tornant a l’oferta, en dies feiners, tenen un menú de 30 €, que ja és una autèntica festa, també la possibilitat de carta i el festival del seu menú gastronòmic que segons expliquen, millor indicar-ho a la reserva i que funciona segons les possibilitats de mercat i donant llibertat al xef. Evidentment, us preguntaran si teniu alguna intolerància i es pot personalitzar.
L’oferta de Topik, és més fàcil veure-la per Twitter o Instagram, que no pas per la web, que com ja indico al quadre d’avaluació final, no està actualitzada fins aquest punt.
Els plats que ens van arribar
Però aquest cop, anàvem al menú de caça que havia anunciat i que calia reservar i mireu quin bé de Déu, va anar arribant.
Topik sempre té varietat d’ostres i aquest cop el menú va començar amb el tàrtar d’ostra amb filet de llebre. Una d’aquelles combinacions «made in Adelf», que d’entrada dius «a veure» i que quan l’has tastat, ja demanaries una dotzena.
Continuant amb la secció més «refrescant» del menú, la amanida de perdiu en escabetx de mirin i takemono de col.
Com a tercer servei, el (o la 🫢) Tsukune o mandonguilla japonesa de cabirol. Realment una autèntica delícia 😍
I a continuació, la terrina de pularda i colomí amb trompetes de la mort i foie. Molt bona i donant peu a riure’ns de nosaltres mateixos, comparant amb els nostres assajos de terrina fets a Cal Malcarat.
L’esperada llebre a la royal amb garoina, va ser per aplaudir. I confesso que no soc fan d’aquesta mítica preparació, però la vaig gaudir de valent. I no és pas cap problema amb aquest animaló, sinó amb les carns trinxades.
Tot seguit un plat al votant d’aquesta llegum que m’encanta: llenties amb morro, papada i llengua de senglar. Només us diré que hagués repetit aquest plat sense problema, encara que només fossin les llenties soles!.
I ja com a final de festa, el colomí guisat amb llagosta, pel que em manquen qualificatius.
Vins i postres a Topik restaurant
El dinar va ser prou abundant i a l’hora d’escollir les postres, vam optar per un assortiment de formatges. També aquí es va notar la capacitat d’escollir el producte que fan a Topik. No vam recordar fer foto i posem la de la visita anterior 🫢.
I amb el tema vins, és ben conegut la bona oferta que tenen allà, amb una carta de nivell. És dels llocs que deixò que em triïn el vi, sense por a trobar-me una sorpresa al tiquet i va arribar aquest vi i ens va sorprendre en positiu.
Important remarcar, que a més del bon assortiments de vins, Topik destaca per la seva oferta de sakes, tema que dominen molt.
Reflexions / Conclusions
Més d’un dels plats a Topik restaurant, no desentonarien en absolut en menús en què el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I, per tant, és lògic que alguna cosa pugui desajustar-se, tot i que en aquesta ocasió tot va anar sobre rodes. I com sempre repeteixo, qui vulgui exigir determinats perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.
I dic això perquè Topik igual que té fans convençuts com jo i molta altra gent, també té alguns detractors. Segurament degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, es creix i s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe: demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.
També cal tenir present que Topik restaurant, fa més de deu anys que està obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com resulten d’efímers molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.
I aquí teniu el tiquet, que no té gaire misteri al ser un menú degustació.
RESUM de Topik Restaurant
- Un dels llocs que gaudeixo més a BCN per la gran qualitat del producte
- Amb gran nivell en els plats cuinats
- I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
- La carta de vins mereix ser destacada
- El menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik restaurant
- En conseqüència un lloc que recomano si us apeteix la seva oferta
Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a
Quina meravella de menú! El Topik és segurament el restaurant de Barcelona on he fet més àpats, des dels excel·lents menús de migdia dels primers anys fins a festivals a la carta. Sempre hi he gaudit com a pocs llocs. Mai, en tot aquest temps, hi he menjat un plat dolent. I sempre amb una RQP immillorable. Agraeixo molt haver-lo descobert gràcies a una ressenya al teu blog ja fa molt de temps. Pel que fa als haters, jo crec que no poden suportar la franquesa i la llibertat de l’Adelf, que són ben inusuals en el mundillo de la gastronomia. A mi, en canvi, m’agrada la gent que diu les coses sense embuts, encara que no sempre hi estigui d’acord. En fi, llarga vida al Topik i perdó per la parrafada, però és que és un lloc del qual sempre surto so excited. Bon diumenge!
Bon dia i content de coincidir en tot ell que dius.
A més, l’Adelf és una persona de contrastos i en general diu les coses tal com les pensa. I això no ho perdona tot un sector que o demana privilegis o vol anar de savi en gastronomia.
En certa manera em recorda a mi, quan en alguna ocasió em tocava donar suport a l’equip comercial de la meva empresa i en front d’un client presumptament conflictiu, l’enviava a la competència 😂.
Bon diumenge i salutacions!
Ricard…. com ho fas perquè et convidin sempre als cafès?
És el que té ser influencer 😂😂
També pot ser per compensar que mai accepto copes ni xupitos.
Però no ho tinc controlat això dels convits a cafè. De fet rarament em miro el tiquet a no ser que em desquadri, respecte al que havia precalculat que costaria.
L’arros és de manual. Unes garoines excel.lents. i un parell de salses (una de foie i una amb les vieres) de cuina de molt nivell.
I ademés els cambres amables, poc soroll. Em passa una mica com a l’alkostat, no entenc que no estiguin mes plens.
Tens tota la raó. És dels llocs on gaudeixo més, però de la mateixa manera que té fans totals com nosaltres, per diferents motius, i un d’ells és la sinceritat, s’ha guanyat haters i això no ajuda.
Però si que mereixeria estar ple sempre.
Salutacions i gràcies per feed back!
Hi vaig anar dissabte passat i va ser un autèntic festival el menú de caça. Coincideixo plenament en el tema de les caracteristiques del local i l’Adelf. És “autèntic” i ja em sembla bé que així sigui. Es menja (i es beu) molt bé amb el toc especial de les seves preparacions i en un ambient no tan formal que se li suposaria al nivell de cuina i que s’agraeix en moltes ocasions…
I si parlem de la RQP doncs això que dius, sense cap “però” destacable…
Com a curiositat i sense tenir cap incidència en l’àpat. L’ordre de les fotografies és l’ordre del menú que us van servir? Si es així, a nosaltres ens va variar l’odre i tampoc coincideix cap dels dos serveis amb l’ordre del menú anunciat inicialment.
Salut!
Bon dia i content de coincidir de gustos.
Pel que fa a l’ordre, si que coincideix amb el que ens van arribar els plats, però crec recordar que al menú que tenien anunciat a Twitter, la terrina anava abans que l’amanida.
Salutacions i gràcies per passar per aquí!
Doncs el plats sí que fan una pinta espectacular però jo em quedo amb les llenties. 😋😋
Salut!
Un gran menú i les llenties per a repetir!!
Salut!!
Magnífic el Topik. No puc afegir res més, sols que no he pogut fer aquest menú de caça, a veure si trovo oportunitat absns no acabi. Sempre, amb el que sigui, inclús a la barra-que m’encata- en surts content.
Forces anys al Topik!!!!
Salut😉
A veure si pots fer-lo. Crec que encara el manté fins final de mes.
Val la pena i tal com dius, llarga vida a Topik!!
Salut!!