Topik Restaurant, ens aporta sorpreses en cada visita. I en aquesta darrera, ha estat l’excel·lent menú de caça, amb producte de primera qualitat i encertades elaboracions. Fa temps que Topik, s’ha convertit en un referen a BCN.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-interior

Feia aproximadament mig any, que no anàvem a Topik. Un dels llocs que si no fos perquè m’agrada anar publicant diferents restaurants cada setmana, hi aniria molt més sovint.

Dit això, ja puc mostrar el meu entusiasme pel darrer àpat a Topik Restaurant, que va ser un autèntic festival.

Curiosament, Topik és un lloc que de la mateixa manera que té fans acèrrims, també té detractors.

Cada cop que publico el lloc, tinc algú que en obert o en privat em qüestiona els meus gustos. I si ho fan amb poca gràcia, es guanyen alguna de les meves «amabilitats». Perquè cada un té els seus gustos i només faltaria que a tots ens agradés el mateix.

Si no coneixeu la trajectòria de Topik, us recomano seguir-la a les xarxes i en concret a Twitter i veureu com es reinventa dia a dia. I per descomptat, ocupa lloc molt merescut a la nostra llista 3(o+)aTaula, de RESTAURANTS RECOMANATS, que podeu consultar fent clic a,

Descripció del que ofereixen a Topik restaurant

L’oferta de Topik ha anat evolucionant amb els més de deu anys que porta obert, i no tan sols en els plats que ofereix, sinó en els menús. Actualment, ha deixat a banda els més econòmics, dels que havia ofert autèntics regals, passant a una oferta més top.

I curiosament personatges que en el temps dels menús econòmics, remenàvem la cua per allà, ara s’han convertit en actius detractors. I a la que l’Adelf publica alguna cosa de les seves per la xarxa, que s’ha de dir que no sempre l’encerta 😏, allà estan amb les urpes ben esmolades i fent «manada».

Tornant a l’oferta, en dies feiners, tenen un menú de 30 €, que ja és una autèntica festa, també la possibilitat de carta i el festival del seu menú gastronòmic que segons expliquen, millor indicar-ho a la reserva i que funciona segons les possibilitats de mercat i donant llibertat al xef. Evidentment, us preguntaran si teniu alguna intolerància i es pot personalitzar.

L’oferta de Topik, és més fàcil veure-la per Twitter o Instagram, que no pas per la web, que com ja indico al quadre d’avaluació final, no està actualitzada fins aquest punt.

Els plats que ens van arribar

Però aquest cop, anàvem al menú de caça que havia anunciat i que calia reservar i mireu quin bé de Déu, va anar arribant.

Topik sempre té varietat d’ostres i aquest cop el menú va començar amb el tàrtar d’ostra amb filet de llebre. Una d’aquelles combinacions «made in Adelf», que d’entrada dius «a veure» i que quan l’has tastat, ja demanaries una dotzena.

Continuant amb la secció més «refrescant» del menú, la amanida de perdiu en escabetx de mirin i takemono de col.

Com a tercer servei, el (o la 🫢) Tsukune o mandonguilla japonesa de cabirol. Realment una autèntica delícia 😍

Topik Tsukube

I a continuació, la terrina de pularda i colomí amb trompetes de la mort i foie. Molt bona i donant peu a riure’ns de nosaltres mateixos, comparant amb els nostres assajos de terrina fets a Cal Malcarat.

Topik tertina

L’esperada llebre a la royal amb garoina, va ser per aplaudir. I confesso que no soc fan d’aquesta mítica preparació, però la vaig gaudir de valent. I no és pas cap problema amb aquest animaló, sinó amb les carns trinxades.

Topik llebre royal

Tot seguit  un plat al votant d’aquesta llegum que m’encanta: llenties amb morro, papada i llengua de senglar. Només us diré que hagués repetit aquest plat sense problema, encara que només fossin les llenties soles!.

I ja com a final de festa, el colomí guisat amb llagosta, pel que em manquen qualificatius.

Topik colomi

Vins i postres a Topik restaurant

El dinar va ser prou abundant i a l’hora d’escollir les postres, vam optar per un assortiment de formatges. També aquí es va notar la capacitat d’escollir el producte que fan a Topik. No vam recordar fer foto i posem la de la visita anterior 🫢.

I amb el tema vins, és ben conegut la bona oferta que tenen allà, amb una carta de nivell. És dels llocs que deixò que em triïn el vi, sense por a trobar-me una sorpresa al tiquet i va arribar aquest vi i ens va sorprendre en positiu.

Topik vi

Important remarcar, que a més del bon assortiments de vins, Topik destaca per la seva oferta de sakes, tema que dominen molt.

Reflexions / Conclusions

Més d’un dels plats a Topik restaurant, no desentonarien en absolut en menús en què el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I, per tant, és lògic que alguna cosa pugui desajustar-se, tot i que en aquesta ocasió tot va anar sobre rodes. I com sempre repeteixo, qui vulgui exigir determinats perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.

I dic això perquè Topik igual que té fans convençuts com jo i molta altra gent, també té alguns detractors. Segurament degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, es creix i s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe: demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

També cal tenir present que Topik restaurant, fa més de deu anys que està obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com resulten d’efímers molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.

I aquí teniu el tiquet, que no té gaire misteri al ser un menú degustació.

Topik tiquet

RESUM de Topik Restaurant

  • Un dels llocs que gaudeixo més a BCN per la gran qualitat del producte
  • Amb gran nivell en els plats cuinats
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik restaurant
  • En conseqüència un lloc que recomano si us apeteix la seva oferta

topik avaluació

Voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.


 

Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a

Sense Pressa barri