Topik Restaurant, és un dels llocs que en cada visita m’aporta sorpreses. La seva RQP és molt destacable i les seves creacions amb cluc d’ulls cap a les cuines japoneses i asiàtiques, li donen personalitat pròpia.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-interior

Amb els companys de 3(o+)aTaula, dediquem actualment, alguna de les nostres trobades a revisar llocs que tenim recomanats a la Guia, per veure la seva evolució.

De fet i de manera individual, ja ho anàvem fent, tot i que sense publicar al bloc conjunt. I en aquesta ocasió en que el Jordi va fer la tria, va dir textualment «a part de revisar, assegurem la primera trobada de l’any» 😋

Topik és un dels meus llocs de referència, on ja vaig amb especial predisposició. I seria injust no parlar de tant en tant dels meus restaurants preferits, mentre setmana darrera setmana, vaig publicant diferents llocs i molts d’ells, sense massa pena ni glòria.

Per mi Topik restaurant, és un lloc de referència amb una RQP impressionant. I per això al·lucino, quan de tant en tant, llegeixo crítiques a nivell de si el menú degustació, li manca equilibri o de si el «tercer plat» no està prou al nivell.

Evidentment tenen el seu dret a escriu-ho, però, que no s’oblidin que estan parlant d’un menú de menys de 50€  amb múltiples serveis  i per tant és lògic que hi puguin haver petits desequilibris, que no serien acceptables en un menú de 90€, però que aquí i si es donen, cal assumir i aplaudir el nivell global.

En tot cas ja us avanço que el resultat de la visita va ser més que satisfactori i que seguirà a la nostra Guia, que de moment podeu baixar la versió de tardor 2019, fent clic a la següent imatge. Però ja us avancem que en una setmana, publiquem la versió Hivern 2020.

Un restaurant amb trolls? 😅

Fent una analogia a les xarxes socials, diríem que que és un restaurant amb trolls. Potser degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe… demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

També he observat que a Topik restaurant, a aquest tipus de client, no li acaben ballant l’aigüeta, de la mateixa manera que jo tampoc ho faria. I això pot animar algun troll.  Jo també he tingut una empresa de serveis i el meu lema sempre ha estat #torracollonsalaputacalle 😅

Descripció del que podem trobar a Topik restaurant

El menú degustació de Topik, és un autèntic plaer. I a ben segur que com tot, podria millorar, però torno a repetir que el preu actual és de 40€, i ofereixen plats molt ben resolts. També en tenen l’anomenat gastronòmic a 50€. I el de migdies, més que recomanable a 20, amb beguda inclosa.

En aquesta ocasió vam dir-li que ens portessin el que els semblés més adequat i van anar arribant plats, imagino que la majoria del menú. Ens va cobrar un preu aproximat al del menú gastronòmic i amb el seu sentit de l’humor, ens el va batejar en el tiquet, com menú influencer 😂. Ho podreu veure al post conjunt.

Els plats que van anar arribant, els trobareu al post conjunt, al que teniu enllaç més avall. Però us poso imatges dels que més em van encantar. I no són pas els únics que es converteixen en objecte de desig.

Topik Restaurant ostres

Topik Restaurant escamarlà

Topik Restaurant dim sum

Topik Restaurant espardenya

La carta de vins i sakes

La carta de vins i sakes, és de les que podem destacar de BCN. Fins i tot la de vins ha rebut algunes distincions. També vull comentar que és dels llocs, on deixo que em proposin els vins, que tal com deia no fa masses posts, a pocs llocs ho faig.

Reflexions / Conclusions

Alguns dels plats a Topik restaurant, no desentonarien en absolut en menús en que el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I per tant és lògic que alguna cosa pugui fallar o algun emplatat pugui perdre una mica, en la ruta de la cuina a la taula. Però qui vulgui exigir aquests perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.

També cal tenir present que Topik restaurant, porta 10 anys obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com d’efímers resulten molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.

Vam anar el migdia i vam observar el bon aspecte del menú estàndard que ofereixen a 20€. Un menú a tenir en compte en aquest horari. I no ens oblidem de que tenen carta, per si voleu sortir de la disciplina dels menús.

A part del que vam prendre en aquest menú, cal remarcar altres productes que destaquen a Topik i que he tastat en altres ocasions: Les ostres, la tonyina en la que són verdaders especialistes, així com l’assortiment de sakes.

RESUM de Topik Restaurant

  • Puc afirmar sense embuts, que és un dels llocs que menjo més a gust de BCN
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú de migdia, que ofereix  opcions amb suplement, és un dels menús top de BCN
  • I el menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik restaurant
  • En conseqüència un lloc que recomano si us apeteix la seva oferta

Si voleu veure tots els plats, el tiquet i el punt de vista global, feu clic a,

Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a

Sense Pressa barri