Topik Restaurant, ens aporta sorpreses en cada visita. La seva RQP és destacable i les seves creacions es renoven constantment. Amb producte de primera qualitat i acurades elaboracions, fa temps que s’ha convertit en una referència important a BCN.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-interior

Feia més d’un any que no anava a dinar a BCN, llevat d’alguna excepció, amb motiu de desplaçaments autoritzats.

Si continua el desconfinament comarcal, la meva idea és retornar als meus llocs preferits. Ara no tinc ganes d’anar a explorar «nous projectes». Pago els meus tiquets i vull anar sobre segur. En conseqüència i mentre no em confinin, aquesta seguirà sent la meva ruta de llocs a BCN, que de fet és la que vaig publicar fa uns 15 mesos.

I Topik Restaurant, és un d’aquests llocs i també un en els que m’hi sento més a gust, fins al punt que deixo que em serveixin el que vulguin. Ofereix modernitat i innovació, però amb plats que tenen sentit. Al menys els que m’arriben a la taula, compleixen aquests requisits.

Us recomano seguir Topik Restaurant a les xarxes i en concret a Twitter i veureu com es reinventa dia a dia. En aquesta ocasió, en fer la reserva, vaig demanar el menú degustació que ofereix a 49 € i que ja avanço que em va semblar totalment recomanable. I quan el demano, també dono la llibertat, per tal de que el puguin ajustar plats al seu aire.

Un restaurant amb trolls? 😅

Sempre al·lucino quan algú fa comentaris parlant de desequilibris en el menú o que el plat número x li faltava no sé què, perquè estem parlant d’un menú de menys de 50 €  amb múltiples serveis  i per tant és lògic que hi puguin haver petits desequilibris, que no serien acceptables en un menú de 100 €, però que aquí i si es donen, cal assumir i aplaudir el nivell global.

Fent una analogia a les xarxes socials, diríem que és un restaurant amb trolls. Potser degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, es creix i s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe: demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

Descripció del que podem trobar a Topik restaurant

El menú degustació de Topik, que cal encarregar al reservar, és un autèntic plaer. I ben segur que com tot, podria millorar, però torno a repetir que el preu actual és de 49 €, i ofereixen plats molt ben resolts.

També tenen carta amb molts suggeriments diaris i el menú de migdies, ha evolucionat a un menú de més nivell, en què ofereixen 4 tapes per començar i tot seguit un plat principal a escollir entre cinc o sis opcions, així com postres. El seu preu és de 30 €, però no el mireu com menú de migdia de diari, sinó com una autèntica festa.

Els plats que ens van arribar

En aquesta ocasió vam anar de cara al menú degustació, però amb els canvis o substitucions, que l’Adelf considerés oportuns. Perquè de sempre he tingut la sensació de que l’Adelf, sap copsar molt bé els gustos dels clients habituals. Aquests són els plats que van anar arribant. La majoria del menú degustació, però algun petit canvi van fer,

Tàrtar de gamba blanca de Tarragona, amb crema ametlles

Carxofa DEL PRAT confitada, farcida amb rillettes de perdiu.

Paté en croûte d’ànec i foie

Topik Restaurant paté croûte

Bonítol amb pèsols i dashi de pernil

Ventresca de tonyina glassejada amb ceba tendra escalivada

Farcellet de senglar amb favetes

Topik Restaurant farcellet

Arròs cremós de de garoines i ortigilles

Múrgoles farcides de llebre a la royale amb el seu llom

Topik Restaurant llebre royale

Postre de xocolata amb gelat de iogurt

Dels tres que érem a la taula a Topik, i un cop acabades les postres, cada un va comentar les seves preferències. El meu pòdium van ser el Tàrtar de gamba  i les Múrgoles farcides de llebre a la royale , però altres components van optar pel Farcellet de senglar i l’Arròs cremós. En resum,  que satisfacció total, tot i que sense acord amb el pòdium  😂😂

La carta de vins i sakes a Topik 

La carta de vins i sakes a Topik, és de les que podem destacar. Fins i tot la de vins ha rebut algunes distincions. També vull comentar que és dels llocs, on deixo que em proposin els vins, que tal com deia no fa masses posts, a pocs llocs ho faig. I sense el risc de que m’arribi un vi que em trenqui el pressupost, que a la seva carta en té de nivell alt.

En aquesta ocasió, va arribar aquest DO Montsant, que vam ben gaudir.

Topik Restaurant Montsant

Reflexions / Conclusions

Alguns dels plats a Topik restaurant, no desentonarien en absolut en menús en que el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I per tant és lògic que alguna cosa pugui fallar o algun emplatat pugui perdre una mica, en la ruta de la cuina a la taula. Però qui vulgui exigir aquests perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.

També cal tenir present que Topik restaurant, porta més de 10 anys obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com d’efímers resulten molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.

A part del que vam prendre en aquest menú, cal remarcar altres productes que destaquen a Topik i que he tastat en altres ocasions: Les ostres, la tonyina en la que són verdaders especialistes, així com l’assortiment de sakes.

I aquí teniu el tiquet. Vam dinar tres (3×49) 😊

Topik Restaurant tiquet

RESUM de Topik Restaurant

  • Puc afirmar sense embuts, que és un dels llocs que menjo més a gust de BCN
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik restaurant
  • En conseqüència un lloc que recomano si us apeteix la seva oferta

Si voleu veure la crònica del darrer cop que hi vam anar amb els companys de 3(o+)aTaula, feu clic a,

Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a

Sense Pressa barri