Topik Restaurant, ens aporta sorpreses en cada visita. La seva RQP és destacable i les seves creacions es renoven constantment. Amb producte de primera qualitat i encertades elaboracions, fa temps que s’ha convertit en un referen a BCN.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-interior

Feia aproximadament un any, que no anàvem a Topik. I no és pas per manca de ganes, però actualment vinc només un cop a la setmana a BCN i m’agrada anar publicant coses a la web, la qual cosa em fa anar variant.

Però com sempre dic, si el fet de publicar no fos un dels meus hobbies, faria una ruta limitada repetint sempre els mateixos vuit o deu llocs. Tot i que de tant en tant em permetria alguna aventura, que sempre es pot descobrir algun nou lloc interessant.

Dit això, ja puc mostrar el meu entusiasme pel darrer àpat a Topik Restaurant, que va ser un autèntic festival. I ho dic sense tallar-me i fins i tot amb els condicionants que fan que ja entro allà amb bons ulls i l’Adelf, té un sisè sentit, que fa que en els menús gastronòmics, sàpiga copsar els gustos dels seus clients.

Si no coneixeu la trajectòria de Topik, us recomano seguir-la a les xarxes i en concret a Twitter i veureu com es reinventa dia a dia. I per descomptat, ocupa lloc molt merescut a la nostra llista 3(o+)aTaula, de RESTAURANTS RECOMANATS a BCN, que podeu consultar fent clic a,

Topik 3aTaula

Descripció del que ofereixen a Topik restaurant

L’oferta de Topik ha anat evolucionant amb els més de deu anys que porta obert, i no tan sols en els plats que ofereix, sinó en els menús que ofereixen. Actualment, ha deixat a banda els menús més econòmics, dels que havia ofert autèntics regals, passant a una oferta més top.

Un dia feiner allà, ofereix un menú de 30 €, que ja és una autèntica festa, també la possibilitat de carta i el festival del seu menú gastronòmic que segons expliquen, millor indicar-ho a la reserva i que funciona segons les possibilitats de mercat i donant llibertat al xef. Evidentment, us preguntaran si teniu alguna intolerància i es pot personalitzar.

Els plats que ens van arribar

Vam anar de cara al menú degustació deixant total llibertat a l’Adelf. Perquè com he dit abans, sempre he tingut la sensació de que l’Adelf, sap copsar molt bé els gustos dels clients que coneix.

Vam començar, com entreteniments, amb unes croquetes d’ànec de Pequín i un parell d’ostres arrebossades.

I arriba producte en estat pur 😍

Tot seguit va arribar un dels plats que més ens va agradar, les garoines amb escamarlans. A més de les possibilitats plàstiques del plat, i pregant que em perdoneu els animalistes, els escamarlans van arribar «vius» a la taula, tot i arribar decapitats.

No posaré el vídeo que la Marta va enregistrar, per no ferir sensibilitats. Però si puc afirmar que el plat va resultar espectacular, sense cap cocció i amb el cos dels escamarlans, dins la clova de les garoines.

El nivell va continuar amb unes gambetes, de les que són típiques a Tarragona, però que aquest cop venien de la Costa Brava. Fresquíssimes, amb mínim tractament, només sal, oli i pebre, que vam gaudir de veritat. Com per demanar-ne dues dotzenes 😍.

Topik gamba blanca

I passem als plats de Topik més cuinats

Ja amb més treball de cuina, van arribar els calamarsons amb pèsols i rabassoles. Un altre plat top a Topik i que va quedar a dalt del pòdium, segons la Marta. Per la meva part, al pòdium van anar els dos anteriors, tot i les meves prevencions quan vaig començar la lluita cos a cos amb les potes dels escamarlans.

Tot seguit un shashimi de tonyina amb verduretes encurtides amb un producte espectacular.

Topik tonyina

I acabem amb plats de cuina. Un fricandó de wagyú amb nap negre de la Cerdanya, a l’estil més clàssic. Perquè l’Adelf, a part de la seva creativitat habitual i capacitat de seleccionar els millors productes, és un cuiner amb majúscules.

Topik fricandó

I no podia acabar la cosa, sense un dels seus arrossos, en aquest cas a base de garoines i ortigues de mar, que va ser un excel·lent final de festa.

I vull confessar una cosa: poques vegades, he estat salivant com ara, mentre estic penjant les fotos per maquetar aquest post. Plat a plat, em provoca desig 😍.

Vins i postres a Topik restaurant

El dinar va ser prou abundant i a l’hora d’escollir les postres, vam optar per un assortiment de formatges. Molt ben escollit i amb la majoria de formatges de proximitat. També aquí es va notar la capacitat d’escollir el producte que fan a Topik.

Topik formatges

I amb el tema vins, és ben conegut la bona oferta de vins que tenen allà. Però seguint amb les meves restriccions en aquest àmbit degut a la meva dieta, que prou que ja faig algun excés amb la part sòlida.

Ens va oferir aquest vi a copes, que va resultar prou sorprenent.

Topik vi

Important remarcar, que a més del bon assortiments de vins, Topik destaca per la seva oferta de sakes, tema que l’Adelf domina molt.

Reflexions / Conclusions

Com ja he dit abans, tots els plats em generen desig i em generen el somni humit d’imaginar un àpat, amb molts dels plats que heu vist, però amb ració king size. I evidentment és un somni que no es pot portar a la realitat, perquè amb aquestes mides, ja vam sortir prou tips.

Alguns dels plats a Topik restaurant, no desentonarien en absolut en menús en què el preu duplicaria o triplicaria el que costa aquí. I, per tant, és lògic que alguna cosa pugui desajustar-se, tot i que en aquesta ocasió tot va anar sobre rodes. I com sempre repeteixo, qui vulgui exigir determinats perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el misèries, queixant-se del que no es pot queixar.

I dic això perquè Topik igual que té fans convençuts com jo i molta altra gent, també té alguns haters. Segurament degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, es creix i s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria. I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe: demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

També cal tenir present que Topik restaurant, fa més de deu anys que està obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com resulten d’efímers molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.

I aquí teniu el tiquet, que no té gaire misteri al ser un menú degustació (pel que fa als vins, ens vam limitar a copes)

Topik tiquet

RESUM de Topik Restaurant

  • Un dels llocs que gaudeixo més a BCN per la gran qualitat del producte
  • Amb gran nivell en els plats cuinats
  • I la RQP, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • El menú degustació, una oportunitat per gaudir de Topik restaurant
  • En conseqüència un lloc que recomano si us apeteix la seva oferta

Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a

Sense Pressa barri