Topik Restaurant, aporta sorpreses en cada visita. I en aquesta darrera, ha estat l’excel·lent menú «festival aniversari», amb producte de primera qualitat i encertades elaboracions. Fa temps que Topik, és un referent a BCN.  

Topik

València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Topik-entrada

Com sempre dic, i em repeteixo, Topik és un dels llocs que si no fos perquè m’agrada anar publicant diferents restaurants cada setmana, hi aniria molt més sovint. Però és que la meva web, és un dels meus hobbies, que a banda del que veieu en obert, comporta tot una sèrie de privats molt divertits.

Dit això, ja puc mostrar el meu entusiasme pel darrer àpat a Topik Restaurant, que va ser un autèntic festival, fent honor al seu títol «menú-festival-aniversari».

Topik és un lloc singular que curiosament, de la mateixa manera que té fans acèrrims, també té detractors.

Cada cop que publico el lloc, tinc algú que en obert o en privat em qüestiona els meus gustos. I si ho fan amb poca gràcia, es guanyen alguna de les meves «amabilitats» o un actual QUBAT ?. Perquè cada un té els seus gustos i només faltaria que a tots ens agradés el mateix.

Si no coneixeu la trajectòria de Topik, us recomano seguir-la a les xarxes i en concret a Twitter i veureu com es reinventa dia a dia. I per descomptat, ocupa lloc molt merescut a la nostra llista 3(o+)aTaula, de RESTAURANTS RECOMANATS, que podeu consultar fent clic a…

Descripció del que ofereixen a Topik restaurant

L’oferta de Topik ha anat evolucionant amb els més de deu anys que porta obert, i no tan sols en els plats que ofereix, sinó en els menús. Actualment, ha deixat a banda els més econòmics, dels que havia ofert autèntics regals, passant a una oferta més top.

I curiosament personatges que en el temps dels menús econòmics, remenàvem la cua per allà, ara s’han convertit en actius detractors. I a la que l’Adelf publica alguna cosa de les seves per la xarxa, que s’ha de dir que no sempre l’encerta ?, allà estan amb les urpes ben esmolades i fent «manada».

Tornant a l’oferta, en dies feiners, tenen un menú de 30 €, que ja és una autèntica festa, també la possibilitat de carta i el festival amb els seus «menús especials» que van oferint de tant en tant, com aquest que avui descriuré i que encara sou a temps de gaudir-lo.

L’oferta de Topik, és més fàcil veure-la per Twitter o Instagram, que no pas per la web, que com ja indico al quadre d’avaluació final, no està actualitzada fins aquest punt.

Els plats que ens van arribar

Com ja he dit, aquest cop, anàvem al menú festival-aniversari  que havia anunciat i que imagino cal reservar i mireu quin bé de Déu, va anar arribant.

Topik sempre té varietat d’ostres i aquest cop el menú va començar amb un parell d’ostres amb salsa verda japonesa. Una d’aquelles combinacions «made in Adelf», que d’entrada dius «a veure» i que quan l’has tastat, ja en demanaries una dotzena.

Tot seguit, un parell de croquetes d’ànec de Pequín, que ja són un clàssic en la seva oferta. I que pel que he vist, han estat imitades reiteradament, sense assolir la textura que trobem aquí.

Continuant amb la secció més «refrescant» del menú, l’ajoblanco amb percebe i foie. Una nova mostra de les combinacions que ofereixen a Topik i que al primer mos, ja penses «quina meravella».

Com a quart servei, la tonyina vermella amb crema de pebrot vermell thai. Una autèntica delícia ?.

Topik tonyina

I a continuació, la recta final de plats calents…

La gotza de perdiu en escabetx amb brou d’ous de reig. Sembla que em repeteixi, però un altre encert.

I tot i que segons el menú era com plat final, ens van canviar l’ordre i ens van presentar aquest espectacular arròs sec  gamba vermella.

Topik arros gamba

El vam menjar a la «valenciana» i va ser tot un èxit. Mentre el gaudíem, amb la Marta vam enriolar-nos, fent conya de si l’havia fet utilitzant l’App aquella del paio expert en arrossos de capa fina  ?.

I com acabament, el plat que estava anunciat com penúltim «Katsu sando de Kobe wagyu beef». No sé si perquè ja estava tip o perquè m’imaginava un altre tipus de plat, és el que vaig gaudir menys del menú.

Però un cop més, recordar el tema subjectivitat en els gustos, perquè la Marta (amb 30 kg menys que jo) el va alabar efusivament. I en teoria, ella hauria d’acabar la gana abans…?

Topik Katsu sando

Vins i postres a Topik restaurant

El dinar va ser prou abundant i tot i que crec es podien escollir les postres, ens van arribar directament i vist el bon aspecte, ja vam acceptar-los de bon grat: crema de llimona, gelat de yuzu i llimona.

Topik postres

I amb el tema vins, és ben conegut la bona oferta que tenen allà, amb una carta de nivell. És dels llocs que deixo que em triïn el vi, sense por a trobar-me una sorpresa al tiquet. Ens va arribar un pinot noir de la zona de la Borgonya que ens va encantar. No vaig recordar de fer foto ?.

Important remarcar, que a més del bon assortiment de vins, Topik destaca per la seva oferta de sakes, tema que dominen molt.

Reflexions / Conclusions

Més d’un dels plats tastats a Topik, supera en nivell els que m’han servit en algun estrellat en els que he estat i on el cost és com a mínim el doble. I, per tant, és lògic que alguna cosa pugui desajustar-se, tot i que en aquesta ocasió tot va anar sobre rodes.

I com sempre repeteixo, qui vulgui exigir determinats perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el «misèries», queixant-se del que no es pot queixar.

I dic això perquè Topik igual que té fans convençuts com jo i molta altra gent, també té alguns detractors. Segurament degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, es creix i s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria.

I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe: demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.

Topik, fa més de deu anys que està obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre». I més veient com resulten d’efímers molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.

I aquí teniu el tiquet, que no té gaire misteri al ser un menú degustació.

RESUM de Topik Restaurant

  • Un dels llocs que gaudeixo més a BCN per la gran qualitat del producte
  • Amb gran nivell en els plats cuinats
  • I la relació qualitat-preu, ajuda en el grau de satisfacció
  • La carta de vins mereix ser destacada
  • En conseqüència un lloc que recomano si us apeteix la seva oferta

topik avaluació

Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a

Sense Pressa barri

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.