Topik, aporta sorpreses a cada visita. I en aquesta darrera, el fet de poder observar el seu local remodelat, que ha fet un pas endavant. La seva cuina com sempre, amb producte de primera qualitat i encertades elaboracions. Fa temps que Topik, és un referent a BCN.
Topik
València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23
Com sempre dic, i em repeteixo, Topik és un dels llocs que més m’agrada de Barcelona i al que aniria molt més sovint, si no fos pel maleït hobby de voler publicar restaurants cada setmana.
I aquest cop, poden observar en directe el seu renovat local, que quedava una mica justet i a ara ja està més a l’altura de la seva cuina.
I un cop més vull recordar, queTopik és un lloc singular que curiosament, de la mateixa manera que té fans acèrrims, també té detractors.
Cada cop que publico el lloc, em trobo algú que en obert o en privat em qüestiona els meus gustos. I si ho fan amb poca gràcia, es guanyen alguna de les meves «amabilitats». Perquè cada un té els seus gustos i només faltaria que a tots ens agradés el mateix.
I s’ha de dir que tinc estima personal per l’Adelf, copropietari de Topik amb la seva dona Eva Melé. I l’estima va més enllà de la meva admiració per la seva capacitat inventiva. M’agrada la seva forma de ser i d’actuar, que em recorda molt la meva en el meu passat laboral. I fins i tot en la meva plàcida vida actual.
Al que li agradi, endavant i al qui no que li donin, que vindria a ser una variant del «que us bombin a tots» del gran Xavier Trias.
Si no coneixeu la trajectòria de Topik, us recomano seguir-la a les xarxes i en concret a Twitter i veureu com es reinventa dia a dia. I ara amb la remodelació del local, el conjunt llueix molt més. He agafat una foto de les seves xarxes, perquè la meva no reflectia bé el canvi.
Descripció del que ofereixen a Topik restaurant
L’oferta de Topik ha anat evolucionant amb els més de deu anys que porta obert, i no tan sols en els plats que ofereix, sinó en els menús. Actualment, ha deixat a banda els més econòmics, dels que havia ofert autèntics regals, passant a una oferta més top.
I curiosament personatges que en el temps dels menús econòmics, remenàvem la cua per allà, ara s’han convertit en actius detractors. I a la que l’Adelf publica alguna cosa de les seves per la xarxa, que s’ha de dir que no sempre l’encerta, allà estan amb les urpes ben esmolades i fent «manada».
Tornant a l’oferta del menú de dies feiners, podeu veure aquest que oferien aquests dies i que he capturat del seu Twitter. Una autèntica festa per 35 € que s’ofereix a més de la carta i els «menús especials» que van oferint de tant en tant.
L’oferta de Topik, és més fàcil veure-la per Twitter o Instagram, que no pas per la web, que com ja indico al quadre d’avaluació final, és molt bàsica i no està actualitzada fins aquest punt.
Els plats que ens van arribar
Li vam preguntar si ens podria servir un menú a l’estil dels especials que ja he comentat. I com crec que en aquest moment, no en té cap d’organitzat, la nostra comanda anava en el sentit de «serveixi’ns el que vulguis». I vam anar com de 3(o+)aTaula i la carta blanca anava per a mi i el Jordi. Mentre que l’Esther, anava per lliure.
I van anar arribant coses i ja em perdonareu les descripcions poc detallades, perquè em resulta impossible recordar els detalls de cada plat. Els tres primers serveis van ser: bonítol en escabetx de camagrocs i cogombre xinès, les croquetes d’ànec de Pequín i el tercer, garoina, ous de salmó i wasabi.
Mentre que a l’Esther, li arribava aquest carpaccio d’ous de reig. Com tots espigolàvem dels altres, puc donar fe del bon nivell del plat.
Tot seguit, el calamar de potera marinat amb cítric, kimchi i verdures confitades, l’escabetx de tonyina vermella i l’escabetx de pularda amb bolets.
I com és habitual, no podia faltar un plat «provocació». Amb aquest sashimi de sorell, vam riure pensant en la reacció que aquesta presentació podia provocar en segons quin públic 😂.
Tot seguit aquests niguirs de lluerna.
I aquest carpaccio de llagostins, que ja vaig fer la foto quan estava començat 🫢
Finalment, no podia faltar l’arròs, que com sempre va ser un gran final de festa.
Tots els plats de gran nivell i seria llarg parlar de un en un. En el meu top queden: el carpaccio, la pularda i evidentment l’arròs 😍.
Vins i postres a Topik restaurant
El dinar va ser prou abundant i tan el Jordi com jo, voliem prescindir de postres. Però no pas l’Esther i va arribar aquest : crema de llimona, gelat de yuzu i crumble de xocolata, del que vam tastar una mica i ens va semblar excel·lent.
I amb el tema vins, és ben conegut la bona oferta que tenen allà, amb una carta de nivell. És dels llocs que deixo que em triïn el vi, sense por a trobar-me una sorpresa al tiquet. Ens va arribar un DO Montsant del que no vaig fer foto i de fet jo no en vaig prendre.
Important remarcar, que a més del bon assortiment de vins, Topik destaca per la seva oferta de sakes, tema que dominen molt.
Reflexions / Conclusions
Més d’un dels plats tastats a Topik, supera en nivell els que m’han servit en algun estrellat en els que he estat i on el cost és com a mínim el doble. I, per tant, és lògic que alguna cosa pugui desajustar-se, tot i que en aquesta ocasió tot va anar sobre rodes.
I com sempre repeteixo, qui vulgui exigir determinats perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el «misèries», queixant-se del que no es pot queixar.
I dic això perquè, com ja he comentat abans, Topik igual que té fans convençuts com jo i molta altra gent, també té alguns detractors. Segurament degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, es creix i s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria.
I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe: demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.
Topik, fa més de deu anys que està obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com resulten d’efímers molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.
I finalment, aquí teniu el tiquet, en que ens van facturar 2 menús dels que allà s’anomenen espacials i que de tant en tant anuncien.
RESUM de Topik Restaurant
- Un dels llocs que gaudeixo més a BCN per la gran qualitat del producte
- Amb gran nivell en els plats cuinats
- I la relació qualitat-preu, ajuda en el grau de satisfacció
- La carta de vins mereix ser destacada
- En conseqüència un lloc que recomano a ulls clucs
Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Execelent critica per honrada i encertada.
Moltes gràcies…
Ho intento sempre
Salutacions,
Excel·lents comentaris.
Molt recomenable la cuina del Topik, l’Adelf et fa sentir que estàs en un dels millors restaurants de Barcelona. Sempre el recomano.
Veig que menys el local, tot segueix com sempre -també els preus- i això és important.
Tinc ganes d’anar al nou local. No tardaré.
Una abraçada!!
Gràcies pel que em dius dels comentaris 😊.
Totalment d’acord en que és dels millors llocs de BCN. I de moment els preus es mantenen.
A banda del local, ara l’Adelf cuina a la barra, estil japo. Fa patxoca tot.
Abraçada!
Que bonica ha quedat la taula-barra.
Doncs el menú migdia té un preu i plats amb molt bona pinta.
Salut!
La veritat és que s’hi està a gust.
I el menú de migdia, és una troballa.
Salut!