Topik, aporta sorpreses a cada visita, i amb el seu local remodelat van fer un pas endavant. La seva cuina com sempre, amb producte de primera qualitat i encertades elaboracions. Fa temps que Topik és un referent a BCN.
Topik
València 199
www.topikrestaurant.es/
TEL.: 934 51 09 23

Com sempre dic i repeteixo, Topik és segurament el lloc on nosaltres més gaudim de Barcelona i ara amb un local remodelat, està més a l’altura de la seva cuina.
Però de la mateixa manera que jo soc fan total de la seva cuina, també és un lloc que s’ha guanyat un munt de #haters i per a diversos motius. I un d’ells, i no dic que sigui l’únic, ha estat la seva conya a les xarxes al voltant de la fauna de chicos_anuncio.
Els chico_anuncio, són una de les xacres de la restauració actual. I no em vingueu que és la forma moderna de fer publicitat, perquè la publicitat s’ha de saber que ho és. I aquesta gent fan veure que és un criteri personal, quan una bona part d’ells, tenen un paladar més dur que una totxana.
La majoria de chico_anuncio, són uns matats, que es mouen en un ambient corporativista. Una mica allò de «si tocas a uno, nos tocas a todos», que dit en castellà, és més realista. I fotre’t tota aquesta xusma en contra, no ajuda. I ho puc dir per experiència, ja que he rebut amenaces referents a protecció de dades, de les que ara ja estic protegit.
Però clar, jo he jugat a burlar-me dels que conec sense conseqüències. Perquè no tinc cap negoci obert, ni cap interès en el sector que no sigui sortir de restaurants un parell de cops per setmana. I el càstig més gran que em podrien fer, seria boicotejar-me a les inauguracions i festes de canapès.
Però, seria una mica com si em prohibissin anar a veure un concert del David Bisbal, lloc al qual no aniria ni cobrant. Perquè sempre he defugit dels saraus i inauguracions.
Que ofereix Topik
Realment ni vam mirar la carta, perquè és dels llocs que dic porteu-me al vostre aire, cosa que faig a molt pocs restaurants.
Però ja conec les seves preparacions a través del que va publicant per les xarxes i, per tant, ja sé quina és l’oferta.
Té els migdies un menú molt atractiu, que persones relacionades amb mi, gaudeixen sovint. El que mostro no és l’actual, però he agafat aquest que he trobat del seu Twitter, que crec que és de fa un mes i pot haver variat, tot i que l’estructura es manté.
També, i seguin les seves xarxes, va oferint menús temàtics. Aquest darrer maig, n’he vist dos d’anunciats a Twitter. I per descomptat que ofereix una àmplia carta.
L’oferta de Topik, és més fàcil veure-la per Twitter o Instagram, que no pas per la web.
Que ens va anar arribant a la taula
Tal com ja he comentat, vam dir que ens portés al seu aire i l’únic suggeriment que vam fer, va ser acabar amb un arròs. I tot aquest bé de Déu va anar arribant.
Vam començar amb la seva típica croqueta d’ànec de Pequín, de les que et menjaries mitja dotzena i tot seguit una flor de carabassó farcida de llagosta.
I no podia faltar un plat «provocació». Amb aquest sashimi de sorell marinat, vam riure pensant en la reacció que aquesta presentació podia provocar en segons quin públic 😂.
Sorpresa va ser l’arribada d’un plat amb aspecte roca de sal, que amagava aquest parell d’escamarlans, òbviament fets a la sal. I sorprenents també pel seu sabor, fins al punt que ja maquinavem com copiar aquesta preparació a casa. Que a Cambrils tenim bona peixateria on fins i tot tenen peces com aquesta que parlen anglès.
I un dels plats top del dinar, va ser aquest «morrillo» de tonyina en escabetx. Una passada de bo!. I sabent que no és Balfegó, encara el vam trobar més bo!
I ja com penúltim plat de la festa, aquestes cloïsses que ja van donar pas a l’arròs sec de gambes, que feia de cloenda.
Tots els plats de gran nivell i seria llarg parlar de un en un. En el meu top queden: el morrillo, la flor de carabassó i evidentment l’arròs 😍.
Vins i postres a Topik restaurant
Pel que fa a les postres, la Marta ve demanar el semi-fred de canyella amb salsa de xocolata i crema. En vaig provar i em va encantar.
I amb el tema vins, és ben conegut la bona oferta que tenen allà, amb una carta de nivell. És dels llocs que deixo que em triïn el vi, sense por a trobar-me una sorpresa al tiquet. Ens va arribar un DO Penedès a base de carinyena blanca del que no vaig recordar fer foto
Important remarcar, que a més del bon assortiment de vins, Topik destaca per la seva oferta de sakes, tema que dominen molt.
Reflexions / Conclusions
Més d’un dels plats tastats a Topik, supera en nivell els que m’han servit en algun estrellat en els que he estat i on el cost és com a mínim el doble. I, per tant, és lògic que alguna cosa pugui desajustar-se, tot i que en aquesta ocasió tot va anar sobre rodes.
I com sempre repeteixo, qui vulgui exigir determinats perfeccionismes, ha d’anar amb la cartera més generosa i no fer el «misèries», queixant-se del que no es pot queixar.
I dic això perquè, com ja he comentat abans, Topik igual que té fans convençuts com jo i molta altra gent, també té alguns detractors. Segurament degut a l’aire planer del restaurant, cert tipus de client, es creix i s’atreveix en comentaris o peticions que en un altre lloc es callaria.
I algunes d’aquestes situacions, les he vist en directe: demanar descomptes, xupitos o qüestionar coses que en un lloc més sofisticat ni s’atrevirien.
Topik, fa més de deu anys que està obert a BCN i ja el podem posar a la categoria dels «de sempre» i més veient com resulten d’efímers molts projectes de restauració, que comencen com un foc d’encenalls i fan la final del cagaelàstics en no gaire temps.
I finalment, aquí teniu el tiquet, en que ens van facturar 2 menús dels que allà s’anomenen espacials i que de tant en tant anuncien.
RESUM de Topik Restaurant
- Un dels llocs que gaudeixo més a BCN per la gran qualitat del producte
- Amb gran nivell en els plats cuinats
- I la relació qualitat-preu, ajuda en el grau de satisfacció
- La carta de vins mereix ser destacada
- En conseqüència un lloc que recomano a ulls clucs
Finalment si voleu veure més llocs que tinc publicats de la zona, feu clic a
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Aquest el tinc pendent, encara que sigui un menú diari.
A veure ara què arriben vacances i estaré més temps per Barcelona faig un pensament!!
Salut!!
De fet, quan hi vaig intento que sigui festa grossa. Però la Marta hi va més sovint per quedar amb la seva germana i sempre van a menú i torna ben satisfeta.
Salut!
Hola, Ricard, només hi he anat un parell de cops (seguint la teva recomanació),i em va agradar molt en ambdues ocasions. M’has fet riure amb lo dels chicos anuncio…però és que coincideixo completament amb el que dius! – aguesta gent que recomana locals d'”hamburgueses premium”. Collons, si ens les fem més bones a casa!
Salut!
Martí
Però és que el tema chico_anuncios, tot i que jo hi foti conya, és més greu del que sembla.
Avui en dia, un restaurant de gran ciutat, no en té prou amb «fer-ho bé». No en té prou servint bon producte, a preu raonable i ben elaborat.
Sense tot el soroll que es fa per les xarxes a canvi de pagament, un restaurant pot quedar com «ocult». I és molt lamentable.
I pel que fa a Topik, content de que siguis un més amb els que coincidim de gustos!
Salut!
La veritat que els plats tenen un aspecte fantàstic i les teves critiques son sempre assenyades. El tornarem a provar, perquè fa temps la norma era que ell era bastant sec per no dir antipàtic. A veure si el temps l’ha arrodonit una mica, com passa amb els vins bons.
Jo normalment interactuo molt poc als restaurants i en general, no «detecto» aquest tema ni en positiu, ni en negatiu.
Més d’un lloc que he publicat més d’una vegada i en positiu, tipus Nairod, Capet, etc no ens hem dit mai més que «bon dia». I estic segur, que si em reconeixen, deuen pensar que l’antipàtic soc jo 😂😂.
Amb Topik, si que hi ha una bona relació i amb ell sempre tinc tracte cordial.
A veure com et va quan tornis.
Apuntat a la llista de pendents! A canvi, te’n recomano dos de la Conca de Barberà, per si us ve de gust voltar per aquestes terres de vinyes tan boniques. Tots dos petits, amb cuiners joves, que cuiden el producte de proximitat i amb bona relació qualitat-preu. Un és el Cúmul de Montblanc, et recomano la costella de vaca eco i el jarret de porc, però tot està molt bo. L’altre és l’Arravaló, una petita joia amagada al poblet de Blancafort que porten uns nois joves del poble. La carretera que t’hi porta des del monestir de Poblet ja val la pena per sí mateixa pel paisatge i la tranquil·litat. I fins aquí les meves recomanacions de la Conca.
Gràcies!
M’encanta rebre recomanacions i més si són de comarques properes on visc.
M’apunto els dos de cara a futur, que segurament serà a la tardor perquè en pocs dies marxem cap a Califòrnia, tot i que encara em queden restaurants pendents de publicar, que aniré repartint els propers diumenges.
Gràcies de nou i salutacions!
Hola !
Una coseta: no trobo el menú a la pàgina web. El poses a la foto és de 35 EUR però el que vau demanar és de 60 EUR. N’hi ha més d’un? Gràcies.
Sí, tenen el menú diari a 35€ que mostren a Twitter i els menús més cars com el que vaig publicar.
I a la foto vaig buscar un de 35 € per la xarxa, que sempre és de l’estil del que vaig publicar.
Si vas a Twitter i vas tirant cap avall, trobes exemples.
Salutacions!