Tramendu Encenem Els Fogons, és un restaurant ubicat al límit entre Barcelona i l’Hospitalet, que destaca pel nivell de cuina i per un bon tracte, dels que avui en dia són difícils de trobar.

Tramendu Encenem els Fogons

Passatge d’Andalusia, 10

El seu Instagram

Tel.: 937 30 72 64

Tramendu entrada

Quan fem sortides amb els companys de 3(o+)aTaula, és quan no em fa res arriscar més i surto de la meva roda habitual, de la vintena de llocs de BCN dels que ja en soc client i sé que no em fallaran.

Però em va bé anar a nous llocs, per donar vidilla a aquesta web, que tot i fer la sensació que els blocs estan en fase d’extinció, manté les vostres visites, que són moltes.

Sense tractar-se d’un dinar del grup, difícilment hauria anat a Tramendu, per dos motius: el primer és que la zona és allunyada de la que em bellugo habitualment i l’altre, que no tenen web.

Perquè cada cop em costa més anar a llocs sense web, dels quals no puc veure la carta, ni els preus. Llavors, les úniques informacions, són articles de premsa, que els que hem estat en aquest rotllo, ja sabem de la seva poca credibilitat.

De fet, hi ha un tercer motiu que he descobert a posteriori i és que m’ha assabentat que van participar en el nefast Joc de Cartes ?. I en general, evito aquests llocs…

Però en ser un dinar de 3(o+)aTaula, vaig provar l’aventura i cal destacar els bons plats, així com el tracte modèlic a totes les taules. Aprofito per fer una mica de difusió de la Llista de llocs recomanats que tenim del grup i que podeu veure fent clic a la següent imatge.

Que ofereix la carta de Tramendu

Us mostro un fragment perquè us feu idea del que podeu trobar allà. Tot i no tenir web, havia intentat esbrinar els plats que oferien a través de les xarxes i amb algun article publicat, que he de dir que no coincidien massa. Però pots ser que canviïn de carta sovint.

Tenen la secció «La Vermuteca», la d’«Entrada» que podeu veure tot seguit.

I la de «La Teca» que em va quedar la foto molt bellugada i us comento que ofereix uns 9 o 10 plats de cuina com els que veureu en el següent paràgraf. També hi ha suggeriments fora carta, que expliquen directament.

D’aquesta secció, recordo un bacallà, especialitat de la casa, rajada, llobarro, parpatana, un arròs, pollastre de pagès, cua de vaca i entrecot Agnus a la brasa.

A banda ofereixen possibles acompanyaments per aquests plats (pebrots de piquillo, patates, etc.) i cada un amb el seu corresponent preu com a suplement al plat.

Que vam demanar

Primer mostro els «entreteniments» que van anar portant i que cada un tenia la seva història…

I ens van servir el pa, amb aquest oli …

I pel que fa als plats a escollir, vam començar compartint alguns d’ells i vaig deixar la tria als meus companys. Menjo de tot sense problema i tampoc hi havia cap plat que em fes especial gràcia, tot i que tots em semblaven bé.

Els calamars a l’andalusa, ben correctes atès les dificultats que hi ha per obtenir calamar de bona mida a preus terrenals.

Tramendu calamars

Unes croquetes de pernil realment destacables.

Tramendu croquetes

Un plat fora de carta a base d’espàrrecs, ou i encenalls de formatge, que és el que menys em va convèncer. Però era tria dels companys i jo no soc gaire fan dels espàrrecs cuinats més enllà del vapor, ni tampoc dels ous «crus» ?.

Tramendu espàrrecs

I ja passant als plats principals a Tramendu i cada un amb el seu. l’Esther va demanar la truita «del dia sense acabar» que portava espàrrecs, tirabecs i sobrassada de Cal Rovira, el Jordi el garrinet i per a mi la parpatana de tonyina.

Tramendu truita

Tramendu parpatana

Tots els plats bons i destacar que la meva parpatana estava al punt de cocció que m’agrada. Soc molt primmirat amb el tema coccions de peix i pràcticament sempre me’l porten més cuit del que voldria. Vaig advertir que volia la parpatana poc feta i va arribar al punt que m’agrada. I és que he menjat en altres llocs, parpatanes realment espatllades per coccions excessives.

Vins i postres a Tramendu

La carta de vins força bé i amb varietat tant de proximitat, com amb vins més llunyans. Vaig prescindir de vins, perquè tenia un sopar aquell mateix vespre i els meus companys van escollir aquest Altaroses, que no és pas el primer cop que el demanem.

Tramendu Altaroses

Hi havia bona carta de postres, però aquest cop l’Esther va dir que ja estava plena i el Jordi i jo, prescindim en general d’aquest apartat ?. Tot i això, van arribar uns petits fours amb el cafè.

Conclusions i Reflexions

Com ja he dit, els plats eren tots de notable cap amunt i l’atenció modèlica per naturalitat, professionalitat i alhora proximitat. Una mostra de la bona atenció, és que en la reserva que vaig fer per mail, aconsellen fins i tot, on trobar els pàrquings propers.

Tot i això, un factor aliè a ells, va espatllar el dinar. Una taula amb vuit paios, ja d’una certa edat, amb una cridòria d’aquelles que generen un efecte dominó. Les altres taules els cal aixecar la veu per parlar i vam acabar que no ens enteníem ni entre nosaltres.

Segurament l’«afabilitat» del servei a Tramendu, ajuda a aquest tipus de taules, cosa que per posar un exemple mai passaria a Bardeni, que de fet tampoc admeten taules de més de 4. Una mostra més de les meves prevencions envers els participants en el maleït Joc de Cartes ?.

Però tret d’això, que ho dic per justificar, que el meu post no mostri un excés d’entusiasme. Però la meva capacitat literària no em permet mostrar-lo, quan no l’he sentit. Massa habituat a escriure manuals tècnics, escrits al llarg de la meva vida ??‍♂️.

Tramendu tiquet

 

Tramendu avaluacio

NOTA: Com que no disposa Tramendu de web, indico que no tenen reserva en línia. Tot i això, vaig provar de fer la reserva per mail i van acceptar-la, que en algun italià guai, m’han contestat «només acceptem reserves telefòniques» ?. I a sobre em va tocar baixar-me els pantalons i trucar, ja que m’havia compromès en fer aquella reserva.

Resum a Tramendu

  • Plats molt ben elaborats
  • Servei professional i proper
  • Relació qualitat-preu ben correcte
  • En conseqüència, molt recomanable per la zona

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.