Tunateca Balfegó, és un restaurant especialitzat en tonyina i en concret de la marca Balfegó, que és sinònim de qualitat. 

Tunateca Balfegó

Avinguda Diagonal, 439

http://www.tunatecabalfego.com/

TEL.: 937 97 64 60

Tunateca Balfegó entrada

Tunateca Balfegó

Una nova visita de 3(o+)aTaula, a un dels llocs “cools” de BCN, amb la tria del lloc a càrrec del Jordi i com sempre que tria ell, el post conjunt, em toca escriure’l a mi.

Ja l’Esther, havia anat a Tunateca Balfegó, feia uns dies, sortint-ne satisfeta, però no excited. I  va ser amb aquesta mateixa sensació, amb la que vam sortir-ne els tres”.

El projecte Tunateca Balfegó, és bo -tot i la discussió de l’oportunitat o no, dels llocs mono temàtics- però no tant bo com ens el volen vendre o ens l’han venut, la majoria de colla gastrocanapera, que va anar els primers dies.

Que aporta Tunateca Balfegó ….

Els tres estem una mica rodats en anar a restaurants i llavors vas a un d’aquests llocs que s’han sobrevalorat, i en un exercici tan senzill com comparar plat a plat, acabes dient… “aquest l’he tastat millor a….“, i “aquest altre a…“. I acabes dient, que és un bon lloc, però en cap cas ocuparia un top gastronòmic.

Molt de public que “va a lluir” a Tunateca Balfegó.  El que en castellà es diu “lugares para ver y ser visto“, personatges fantasmagòrics d’aquells que personalment em donen un morbo especial, tot i que d’això, el local no en té la culpa i això és l’essència del lloc.

Per la resta, tonyina bona a tuti plenti, servei ensinistrat, però impersonal i preus més baixos del que podria esperar-se de la “majestuositat” del lloc…

Però atès que ara ja hi han diversos restaurants que treballen amb Balfegó i llueixen aquest distintiu, la pregunta, podria ser, quina avantatja comporta anar a la “casa mare” Tunateca Balfegó?

Tunateca Balfegó certificat

I ho puc fins i tot documentar amb dues imatges:

Tunateca Balfegó sashimi
La ració que et serveixen a la Tunateca: 11€

 

Tunateca Balfegó sashimi Borriana
La ració que et serveixen al 9 de la Borriana (18€) que tinc publicat al post previ a aquest

I seria curiós veure i comparar, respecte a altres llocs que també gaudeixen del certificat Balfegó. Jo tampoc em faig la ruta de la tonyina i només conec el 9 de la Borriana amb aquests distintiu… En tot cas, he menjat tonyina superior en algun dels  ronqueos de Topik, però no era bestiar de granja, com és el cas Tunateca Balfegó. I reitero que no critico res, sinó que publico realitats, que sembla que sigui pecat dir..

Vaja, que tot bé, però tampoc cal fer reverències….:) 🙂 . I molt content d’haver-hi anat, per poder parlar-ne amb propietat…

Conclusions del grup a Tunateca Balfegó …

Si voleu veure les fotos dels plats, el tiquet i el punt de vista, global, feu clic a