Vítric Taverna Gastronòmica, és un restaurant a Reus molt recomanable per la seva cuina i tracte. Ubicat al rovell de l’ou, en un local ampli i molt còmode i amb servei professional, proper i amable. I aquests darrers mesos, estan organitzant uns sopars amb tast de vins, molt recomanables.

VÍTRIC Taverna Gastronòmica

Santa Anna, 24 (Reus)

Web del restaurant

TEL.: 977 43 36 73

Vitric entrada

Vítric és un dels restaurants què Reus pot lluir actualment. Amb molt bon nivell de cuina, sala confortable amb taules prou espaiades i una atenció destacable.

Com ja he comentat més d’un cop, Reus ofereix, una envejable oferta gastronòmica. Hi podria fer vida fent ruta de restaurants per aquesta ciutat.

Rarament, publico un restaurant dues vegades amb pocs mesos de diferència, però amb el seu seguit de maridatges, tenien curiositat per aquest celler.

Mireu quin bé de Déu estan organitzant i encara en queden tres pels mesos vinents. Van començar forts amb els vins d’un dels cellers que més estimem de la zona: parlo de Mas Alta i ara ens ha fet gràcia el del celler Viader, al que us poso enllaç, una de les darreres incorporacions a Corpinnat.

El tast de Viader, m’interessava perquè soc un gran defensor de la filosofia Corpinnat.  De fet, pel que fa al nostre consum d’escumosos catalans, pràcticament ens limitem a aquesta agrupació. Som clients de Recaredo, Gramona, Júlia Vernet, Llopart i ens feia gràcia tastar aquesta nova incorporació que prometia.

I com mostra, de la nostra fidelitat pels cellers Corpinnat, encara que en aquest cas una mica esbiaixada, el festival que ens vam muntar a Cal Mal Carat, just el dia anterior, amb  dos bons representants.

El Celler Viader, és molt petit i molt per sota de producció del que poden ser alguns dels que he esmentat. Per aquest motiu, encara té més mèrit, assolir els nivells per a poder entrar en aquesta agrupació de 15 cellers, amb requisits de producció molt estrictes.

Que ofereix la carta de Vítric

La podeu veure a la seva web amb una secció d’uns vuit plats per a compartir, així com els de carn o peix. I també hi ha la possibilitat d’un menú degustació a partir dels plats de la carta.

I a banda d’això en migdies feiners podem trobar un interessant menú a 30 € que es renova setmanalment i té molt bona pinta. Pot ser un punt d’entrada per conèixer les bondats del lloc.

Però el que publico avui, era el sopar tancat que oferien amb el maridatge i que de fet estava configurat per molts dels plats que podeu veure a la seva carta.

Que ens van servir a Vítric

El sopar de maridatge, estava configurat per cinc serveis i unes postres, que van arribar en aquest ordre, començant pel tàrtar de gamba vermella, amb crema d’espàrrecs blancs.

Vítric gamba

Tot seguit la croqueta d’escamarlans a la brasa, com a previ als ous en dues coccions, amb parmentier i foie-gras a la brasa.

Vítric ous

I ja passant a la secció de plats més potents, el carpaccio de cap i pota amb anguila fumada i cigrons cruixents, acabant amb el turbot amb múrgoles a la crema.

Vítric capipota

Vítric turbot

Tots els plats destacables i alguns ja els coneixíem d’anteriors estades.

Amb quins vins es va maridar

Mostro aquí els vins en l’ordre de maridatge. Tal com deia al principi, el celler Viader és molt petit i dels 5 vins, només tres eren escumosos i en conseqüència de la denominació Corpinnat. Els altres dos eren vins tranquils.

Viader corpinats

Pel que fa als escumosos, dels quals cap té licor d’expedició, ens van encantar el primer i el tercer. El La Llena, amb 80% de xarel·lo i 20% de macabeu, ens va encantar fins al punt que volem fer-ne una comanda.

També l’Anhel, un blanc de noirs de parcel·la única, va ser del nostre gust. A la seva web, que més amunt us he posat un enllaç, trobareu els detalls, així com les finques de procedència de cada un.

Viader vins

Pel que fa als vins tranquils que mostro, tots dos van resultar prou destacables. Tant el Serra del Bosc, a base de garnatxa, com el Davant del Corral, a base de xarel·lo, van ser prou elogiats.

Però des d’un punt de vista personal, no concorden amb els meus estils preferents. Potser perquè estic massa habituat a les garnatxes del Priorat i Montsant i pel que fa als blancs catalans, em costa sortir de les garnatxes blanques.

Postres i vins a Vítric 

En aquesta visita, els vins anàvem a pinyó fix, però la seva carta de vins, és de les que puc qualificar d’excel·lent en funció de les meves expectatives. Majoria de vins catalans de proximitat, ben escollits i a preu molt raonable. La podeu veure a la seva web.

Pel que fa a les postres, l’oferta de postres a Vítric, és atractiva i aquest cop ens va arribar el pastisset de llima i té matxa, amb cítrics confitats, que inclou el maridatge, que va resultar un gran final d’àpat.

Vítric postres

Conclusions i Reflexions de Vítric

Vítric sempre ens agrada molt.  La cuina té molt bon nivell i l’atenció és impecable. També la comoditat de l’espai, molt notable i fins i tot l’estil de públic, que tot i ser un factor aleatori que en principi pot semblar no dependre del restaurant, sempre ajuda a sentir-se millor.

Tot seguit dos detalls de la sala: els dies normals, que reprodueixo la foto d’una visita anterior, mentre que pel maridatge van muntar una taula única.

Vitric

Però voldria insistir amb el bon tracte. Perquè la normalitat, senzillesa i sentit comú dels propietaris, és una rara avis avui en dia. El Xavier De Juan com a xef, amb la seva discreció habitual i el Gerard Tortajada a la sala, formen un tàndem excepcional i s’han sabut envoltar d’un gran equip.

I voldria destacar un fet que és la seva generositat, i no parlo del concepte «generositat» que alguns entenen com que els regalin alguna cosa o els fotin un rollo repetitiu. La generositat aquí, fins i tot va en el sentit que t’arriben a recomanar altres restaurants.

Vítric és dels pocs restaurants que publico, que «ens coneixem» i de tant en tant ens comuniquem en privat per les xarxes. Però és l’únic que de tant en tant, m’escriu en privat per a recomanar-me llocs que per ubicació podrien ser competència d’ells (¡!). I això, és molta generositat.

Finalment, voldria recordar que està ubicat en una zona de carrers amb molta animació i infinitat de llocs per fer un mos o prendre una copa. La zona, i Reus en general, als vespres mostra una vitalitat que a poques ciutats trobarem actualment.

El cost d’aquest sopar maridatge, va ser de 59 € per persona i aquest cop, xerrant amb la gent, no vaig recollir el tiquet.

Recordatori del recent tast amb Mas Alta

Com a recordatori, poso els vins que van servir a l’anterior maridatge.

 

Vítric avaluacio

Altres llocs que m’agraden de la zona sud

Si voleu saber detalls i les cròniques dels restaurants que m’agraden de Reus, els  podeu veure fent clic a l’enllaç «Restaurants sud de Catalunya, ruta interior».

RESUM

  • Ubicat al centre de Reus
  • En una zona amb gran vitalitat de restauració
  • Bona cuina i amb una atenció de 10
  • Preus raonables atès la qualitat gobal
  • En conseqüència, Vítric és molt recomanable

Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?

Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.