VÍTRIC Taverna Gastronòmica, és un restaurant a Reus que resulta ben recomanable per la seva cuina i tracte. Ubicat al rovell de l’ou, en un local ampli i molt còmode i amb servei professional, proper i amable.
Vítric és un dels restaurants què Reus pot lluir actualment. Amb molt bon nivell de cuina, sala confortable amb taules prou espaiades i una atenció destacable.
Com ja he comentat més d’un cop, Reus ofereix, una envejable oferta gastronòmica. Hi podria fer vida fent ruta de restaurants per aquesta ciutat.
Teníem ganes de tornar a Vítric i de fet ho teníem previst per aquestes dates, però el fet que anunciessin tot un llistat de maridatges, ens va acabar de decidir.
Mireu quin bé de Déu tenen previst organitzar en els mesos vinents i han començat forts amb els vins d’un dels cellers que més estimem de la zona: parlo de Mas Alta.
I segurament els propers mesos i mirant aquesta llista, farem més visites a Vítric que la nostra habitual un cop l’any. Perquè molts de la llista em criden l’atenció, tot i que algunes de les dates són incompatibles amb les nostres sortides HomeExchange previstes.
Si voleu saber detalls i les cròniques dels restaurants que m’agraden de Reus, els podeu veure fent clic a l’enllaç «Restaurants sud de Catalunya, ruta interior».
Que ofereix la carta de Vítric
La podeu veure a la seva web amb una secció d’uns vuit plats per a compartir, així com els de carn o peix. I també hi ha la possibilitat d’un menú degustació a partir dels plats de la carta.
I a banda d’això en migdies feiners podem trobar un interessant menú a 30 € que es renova setmanalment i té molt bona pinta. Pot ser un punt d’entrada per conèixer les bondats del lloc.
Però el que publico avui, era el sopar tancat que oferien amb el maridatge i que de fet estava configurat per molts dels plats que podeu veure a la seva carta.
Quins plats van anar arribant
Us poso la llista de plats tal com la van anunciar al seu Instagram i el que va capturar el meu iPhone. Vam començar amb:
Que correspon a les següents imatges, on les dues primeres pertanyen als pèsols amb calamarsets i en la segona els podeu veure sense la «tapa».
Tot seguit van arribar
Que corresponen les següents imatges. Fins al moment tots els plats molt ben trobats, però aquest mena de caneló on l’embolcall era de vaca rossa gallega amb un toc fumat, era com per aixecar-se i aplaudir. I el turbot, no és que es quedés gaire endarrere.
I finalment el darrer servei i les postres tot seguit
I aquest cap i pota, va ser un altre dels plats triomfadors. Però faré una reflexió i és que al meu gust, no li cal la viera, tot i que entec que en el món gastronòmic actual, sembla que un cap i pota sigui un plat pobre i si li afegim la viera, ja sembla que tingui més nivell.
I per si algú volia aprofitar al màxim algunes de les salses, que crec tothom ho va fer, ens va arribar el seu pa habitual, que no vaig pensar a fotografiar, però conservo la foto de l’anterior visita.
Postres i vins a Vítric
Aquest cop amb els vins anàvem a pinyó fix, però la seva carta de vins, és de les que puc qualificar d’excel·lent en funció de les meves expectatives. Majoria de vins catalans de proximitat, ben escollits i a preu molt raonable. La podeu veure a la seva web.
I aquest cop va ser un festival de vins del celler Mas Alta a la Vilella Alta que el Manel Subirà Pociello va anar presentant. Tenim molta estima al Manel, que coneixem de fa anys quan era el sommelier de Can Bosch i sap explicar els vins i la seva història, sense caure en rotllos infinits que sovint arruïnen algun maridatge.
Dels vins que vam tastar en aquest sopar, destacar els blancs, potser menys coneguts al Priorat, però dels que Mas Alta en pot fer un bon lluïment.
I pel que fa als negres, amb la cloenda del Cirerets, que sempre és una festa. També com a sorpresa i curiositat, el vi que va acompanyar les postres, provinent d’un experiment que tant de bo comercialitzessin.
L’oferta de postres a Vítric, és atractiva i aquest cop ens va arribar el crocant de xocolata que incloïa el maridatge, que va resultar un gran final d’àpat.
Conclusions i Reflexions de Vítric
Vítric sempre ens agrada molt. La cuina té molt bon nivell i l’atenció és impecable. També la comoditat de l’espai, molt notable i fins i tot l’estil de públic, que tot i ser un factor aleatori que en principi pot semblar no dependre del restaurant, sempre ajuda a sentir-se millor.
Tot seguit dos detalls de la sala: els dies normals, que reprodueixo la foto d’una visita anterior, mentre que pel maridatge van muntar una taula única.
Però voldria insistir amb el bon tracte. Perquè la normalitat, senzillesa i sentit comú dels propietaris, és una rara avis avui en dia. El Xavier De Juan com a xef, amb la seva discreció habitual i el Gerard Tortajada a la sala, formen un tàndem excepcional i s’han sabut envoltar d’un gran equip.
I voldria destacar un fet que és la seva generositat, i no parlo del concepte «generositat» que alguns entenen com que els regalin alguna cosa o els fotin un rollo repetitiu. La generositat aquí, fins i tot va en el sentit que t’arriben a recomanar altres restaurants.
Vítric és dels pocs restaurants que publico, que «ens coneixem» i de tant en tant ens comuniquem en privat per les xarxes. Però és l’únic que de tant en tant, m’escriu en privat per a recomanar-me llocs que per ubicació podrien ser competència d’ells (¡!). I això, és molta generositat.
Finalment, voldria recordar que està ubicat en una zona de carrers amb molta animació i infinitat de llocs per fer un mos o prendre una copa. La zona, i Reus en general, als vespres mostra una vitalitat que a poques ciutats trobarem actualment.
I aquí teniu el tiquet per a 4 pax (anàvem amb uns grans amics), que no té altre complicació que 4×65=260 €.
RESUM
- Ubicat al centre de Reus
- En una zona amb gran vitalitat de restauració
- Bona cuina i amb una atenció de 10
- Preus raonables atès la qualitat gobal
- En conseqüència, Vítric és molt recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Uns dels millors de Reus. Desde que es va inaugurar hi he anat unes quantes vegades però cada cop és més dificil trovar taula si no reserves -això ja passa a tot arreu- però els que a vegades hem d’improvitzar, ens perjudica molt i a vegades acabes en llocs mediocres.
Mai he pogut fer el menú d’entre setmana, un dia a veure si ho puc programar però està molt bé que si no vols pensar, amb el que ens agrada tot, és bo deixar-se portar i que et “monti” el que els hi vingui en gana, són honestos. Bona cuina i com dius, un servei proper i entès. Són de fora però coneixen tot de la zona a la perefecció i ara amb aquests vins i maridatges -molt bo l’Artigas-, acabn de completar el que és això, un restaurant gastronòmic amb alta cuina senzilla.
Una abraçada!!
I a banda d’una de les millors cuines, el seu tracte proper i natural, els dona encara més punts.
Nosaltres segurament ens apuntarem a algun altre tast, però he de mirar agenda perquè a partir d’ara tenim bastants viatges programades amb els HomeExchange.
Un cop més, estem d’acord amb la percepció dels restaurants.
Una abraçada!
El connec d’una sortida per aquellas contrades i tinc molt bon record.
Con no freqüento gaire la zona en costarà tornar, perque vull probar altres llocs, però segur que trobaré l’oportunitat de fet-ho.
Jo ho tinc més fàcil vivint a Cambrils que en tenir-ho a prop freqüento molt Reus.
I de fet, Reus té actualment una oferta gastronòmica notable.
Salutacions!
L’altre dia vam haver de passar per la porta anant cap a Le Bistrot i la meva filla ja sap on vol que anem a la propera escapada mare-filla.
Salut!
Sí, aquell carrer té una riquesa gastronòmica difícil de trobar… Com 4 o 5 llocs que valen la pena.
Val molt la pena Vítric en conjunt… menjar, tracte, sala….
Salut!
Hola! Soc el de riera amunt!
Ja vaig dir-vos de les nostres coincidències respecte dels establiments “del sud” i els àpats que hi serveixen. És més, per això mateix, i vist que us heu guanyat la nostra confiança, amb la Isabel, la meva parella, us tenim com el nostre “influencer de capçalera” 😇 per les poques vegades que anem a Barcelona, i on mai l’hi podrem agrair prou descobriments com el tresor d’en Bardeni, per posar només un exemple.
I del carrer de Santa Anna de Reus, plena coincidència amb què el Vítric és la seva joia, i no només del carrer, sinó de tot Reus, d’on a casa el tenim per ser una de les seves “primeres espases” gastronòmiques. I més ara que dissortadament fa uns mesos que hem perdut l’Atzucac, el qual, juntament amb el d’en Ferran Cerro, constituïen el nostre pòdium a la ciutat. Coincidència també amb la professionalitat i amabilitat del personal a Vítric, amb el menú d’entre setmana i amb el que donen a la carta, la seva contenció de preus, els seus pans… i per la Isabel, també amb els seus postres. Jo no soc massa de postres, per això faig servir de referència a la meva parella; si m’obliga a demanar-ne perquè així en prova (i se’n jala) dos de diferents, vol dir que la cosa és de confiança, com passa a can Vítric!
I del celler Mas Alta, també poc més a dir. Per naltros, probablement és el millor dels prioratins, tot i que recordo als seus inicis en el que els seus propietaris belgues no ens van fer cas (possiblement perquè ja portava un temps al mercat) respecte al nom d’un dels seus vins: el seu segon, l’Artigas. I és que vista la partida de terme on hi ha la finca originària, queda palès que és un terreny artigat, o “arrebassat” com en diem als nostres pobles, i doncs per casar-ho amb la toponímia de “les Vilelles”, li correspondria el plural “artigues”… i no l’Artigas, que em sona i sonava al personatge històric que va capitanejar la independència… de l’Urugai!
I per acabar aquest rotllo, en aquest carrer mateix, també us hem d’agrair la descoberta del “Bistrot” (sí sí, també som molt “afrancesats!”) tot i que és un restaurant amb menys pretensions i més senzill i econòmic, però molt digne; una bona opció pel dia a dia o per no gastar massa i on sovint hi fem cap quan baixem a Reus. I dic descoberta, malgrat que de petit passava alguna part dels estius a la llavors casa d’uns oncles, que hi ha al fons del braç de carrer sense sortida davant mateix del Vítric! Temps on el Bistrot era la Imprempta Catòlica i, potser influenciat perquè a casa no hem estat mai del “gremi del ciri”, a mi em feia yuyu tot aquell santoral “martiritzat” a l’aparador i alleujarava el pas sense badar-hi!
Apa bon dia!
😇 Àngel 😇
Moltes gràcies Àngels per les seves paraules.
Bardeni, és un lloc especial i el nivell de les seves carns és difícil d’igualar.
Coincidim totalment amb el pòdium de Reus i lamentem també la desaparició d’Atzucac.
Del celler Mas Alta en som grans admiradors i encara més de quan el Manel va canviar la seva feina de sommelier a Can Bosch, per anar allà a canvi d’un horari més familiar. Teníem ja bona relació amb ell i Can Bosch va perdre amb la seva marxa.
M’ha agradat l’explicació al voltant de Artigues/Artigas. Ben curiós!
I molt curiós el que el local de le Bistrot fos Impremta Catòlica abans. Alguna cosa a l’ambient hi trobava, perquè a casa tampoc mai hem estat del “gremi del ciri” 😂.
Un plaer llegir la vostra aportació, amb totes aquestes curiositats.
Gràcies per passar per aquí i esperant noves aportacions.