VÍTRIC Taverna Gastronòmica, és un restaurant a Reus que resulta ben recomanable per la seva cuina i tracte. Ubicat al rovell de l’ou, en un local ampli i còmode.

VÍTRIC Taverna Gastronòmica

Santa Anna, 24 (Reus)

Web del restaurant

TEL.: 977 43 36 73

Vitric entrada

Vítric és un dels restaurants què Reus pot lluir actualment. Vivim temps en els que a més de bon nivell de cuina i servei, som molts els que també demanem sala confortable amb taules prou espaiades. A la segona imatge, podeu comprovar l’espai interior.

I en aquesta lliga veig actualment tres llocs en aquesta ciutat, que estan a l’altura: a banda del que publico avui, tenim Ferran Cerro i també Sanromà, que tot i que tècnicament no pertany a Reus, està a un tir de pedra del seu centre neuràlgic.

I encara tinc més llocs recomanats en aquesta ciutat, que podeu veure fent clic a l’enllaç «Restaurants sud de Catalunya, ruta interior».

Ens va agradar molt Vitric i per posar-hi un «però» caldria buscar-lo en temes molt perifèrics com pot ser el tractament de reserves a la seva web. Però és un tema marginal i el tractaré a la secció «Conclusions i Reflexions», al final del post.

Pels que fa temps que no esteu a Reus, dir-vos que està al mateix local on hi havia Color d’olor a Poma. Aquell restaurant que fa uns anys va obrir aquell jardiner de Reus que després va arribar a ser President del Parlament 😉.

Que ofereix la carta de Vítric Taverna Gastronòmica

La podeu veure a la seva web i pot semblar molt curta, amb una secció d’uns 8 plats per a compartir, que mostro tot seguit, una opció d’arròs, dos de peix i marisc i tres de carn. I a partir d’aquesta oferta, hi ha la possibilitat d’un menú degustació amb 4 entrants i 3 plats principals a més d’unes postres, a escollir dels plats de la carta.

I a banda d’això en migdies feiners i vespres de dimarts a dijous, podem trobar un interessant menú a 25 € que es renova setmanalment  i té molt bona pinta. Pot ser un punt d’entrada per conèixer les bondats del lloc.

Que vam escollir de la carta 

Vam voler demanar plats que ens semblessin més representatius de la cuina de Vítric i a més dels de la secció específica «per a compartir», vam voler fer-ho amb els plats principals.

Després d’oferir-nos un aperitiu consistent en una simulació d’ostra, que estava ben encertat, van arribar les carxofes a la brasa, farcides de brandada de bacallà i pil-pil. És temps de carxofes i el plat va resultar especialment plaent.

Vitric carxofes

Tot seguit van arribar els «molletes» de cap i pota i poma envinagrada. Molt bona elaboració del cap i pota i, en canvi no em va convèncer la textura de l’anomenat «mollete».  I un cop més reitero en la subjectivitat d’aquests temes que algun escrividor confon amb objectivitat 😂.

I a partir d’aquest punt, els dos plats que van arribar, ja ens els van servir dividits. Per tant, les imatges que veureu, correspondrien a mitges racions. En primer lloc, teniu les vieires amb cansalada del coll a la brasa i crema suau de favetes. Un encert la crema, amb les faves començades a la brasa i amb un agradable toc suau de fumat.

I tot seguit la mitja ració del plat que al nostre criteri, va resultar guanyador 😍: la terrina d’aletes de pollastre, porc i escamarlans. #Si_no_fos per la dieta, demanàvem repetició.

Vitric terrina

Postres i vins a Vítric 

La carta de vins, de les que puc qualificar d’excel·lent en funció de les meves expectatives. Majoria de vins catalans de proximitat, ben escollits  i a preu molt raonable. La podeu veure a la seva web.

Com continuo amb la meva dieta, que he de dir li h’he agafat estimació, ens vam limitar a vins a copes i  en concret ens van servir El Pics de Mas Alta. Donava gust, veure les taules properes, totes amb bons vins de proximitat. M’afecta el nivell d’adrenalina, trobar-me aquí a Catalunya, amb taules properes d’aquelles que demanen «un riojita» 😅.

L’oferta de postres semblava atractiva. Jo en vaig prescindir i la Marta va demanar u Twist de maduixes i menjar blanc, que veieu tot seguit i del que va fer força elogis.

Vitric postres

Conclusions i Reflexions de Vítric

Vítric ens va agradar molt.  La cuina amb molt bon nivell, l’atenció impecable i la comoditat de l’espai, molt notable també. Fins i tot l’estil de públic, que tot i ser un factor aleatori, que en principi  pot semblar no dependre del restaurant, sempre ajuda a sentir-te millor.

Vítric està ubicat en una zona de carrers amb molta animació i infinitat de llocs per fer un mos o prendre una copa. I va ser molt agradable, veure l’ambient dels carrers amb un nivell d’activitat digne de temps prepandèmia. A poques ciutats, trobaries actualment, zones amb tanta vitalitat.

I els que em llegiu, sabeu que sempre he de dir també el que no m’agrada 😇. Tenia un mal record de Vítric, quan a principis de 2021 vaig fer una reserva, crec a través de mail o formulari i mai se’m va respondre. Vaig trucar deixant missatge i no contestaven. Algú em va dir que havien tancat uns dies, però tampoc costava tant respondre, encara que sigui a posteriori.

I vaig eliminar Vítric de la meva llista de desitjos. Aquest cop vaig intentar reservar pel formulari (no imagineu com m’emprenya trucar quan estan treballant!) i zero resposta. Vaig trucar i llavors sí. I ara descobreixo en buscar dades pel post, que accepten reserves en línia, però a l’apartat «Reserves» de la seva web, no ho indiquen.

Només ho escric com a oportunitat de millora. Ho entendria d’un lloc d’aquells de «tota la vida», però m’estranya quan l’equip que ho porta és jove i dinàmic.

Però tret d’aquest petit detall, reitero que Vítric és un molt bon lloc. I aquí teniu el tiquet que recordeu és sense ampolla de vi i amb unes soles postres i per això pot semblar més econòmic. Amb ampolla de vi, compteu 10 € més.

Vitric tiquet

RESUM

  • Ubicat al centre de Reus
  • En una zona amb gran vitalitat de restauració
  • Bona cuina i molt bona atenció
  • Preus molt raonables
  • En conseqüència, molt recomanable