WAKASA, Tasca Japonesa és un lloc singular, amb molt d’encant que us sorprendrà. I amb un tracte modèlic i unes ganes d’explicar cada plat i els seus components, que enamora. En resum, d’aquells llocs que en sortir, dius «aquí cal tornar».
Fa anys que li tenia ganes a aquest lloc, que és ben veterà a Barcelona. Va tenir els seus orígens aquí al carrer Nàpols, va passar una època al carrer Laforja i va tornar de nou al carrer original.
Però em desanimava el fet d’assabentar-me que era complicat obtenir reserva. El local és molt petit i diuen que és difícil que agafin el telèfon. I jo que soc poc lluitador en aquestes «lluites», sempre pensava «ja s’ho faran».
Però algú que me’l recomanava, em va facilitar el correu electrònic i vaig pensar que per provar no passava res. I efectivament, amb dies d’antelació vam obtenir resposta afirmativa. Teníem reserva!.
No trobareu gaire informació per internet i la que trobareu o és obsoleta o no és de fiar. I dic poc de fiar, perquè són d’aquests autors de cròniques, que lloc que van lloc que perden el cul 😂.
Mira que n’és de difícil trobar informació fiable per les xarxes. Entre la manada de chicos_anuncio i els que, tot i que de bona fe, es posen catxondos a tot arreu que van, la cosa està negra.
Però ja us avanço, que el lloc ens va encantar i va passar a la llista de llocs a tornar. I que consti que no ho dic pas sempre això 😉.
Que ofereixen a Wakasa
La carta de Wakasa, arriba en una pissarra de la qual us mostro alguns fragments. Ja us avanço que els productes són prèmium i que molts plats sorprenen.
La carta consisteix en una pissarra imantada que vam deduir, que en funció del dia, ofereix diferents opcions que van fixades amb uns imants. Us mostro un parell de fragments.
Que vam triar
Aquesta va ser la part més difícil del sopar 😂. Per començar una de les dues persones que configuren el servei, arriba amb una safata amb 6 possibles tapes. T’explica amb tota mena de detalls que és cada tapa, fins i tot com està tallat cada producte, el perquè de cada nom, etc.
Per la gent com jo, que no estem introduïts en la cultura japonesa, et quedes una mica en blanc. Llavors et diuen que si et serveixen les sis o si alguna d’elles no vols. En el nostre cas, vam dir que cap problema, ni intoleràncies i ja podien portar les 6.
Soc incapaç de recordar noms i components. Hi havia molt component vegetal i confitats en vinagre. Però us puc dir que més de la meitat d’elles ens van semblar espectaculars de sabors. I les dues a partir de diferents talls de «flor de loto», com per aplaudir.
Després ens feia gràcia un plat de fideus i l’explicació de cada un dels de la carta, va ser extensa. I la decisió final va ser els curri udon amb una salsa tan ben treballada i especiada, que ja ens van guanyar del tot. Però com no podia ser tot perfecte, ens vam oblidar de fer la foto.
Després vam demanar dos plats més «populars» per aquells que no som massa iniciats.
Els primers makis bons, però la safata de niguiris, espectacular i que es correspon amb el nom «Aburi tsukushi» que mostro a la segona captura de menús.
Postres i vins a Wakasa
Si no fos perquè aquesta secció ja la tinc a la plantilla, avui podria obviar-la. Pel que fa a les postres, no en vam demanar. Estàvem plens i vam passar als cafès directament.
La carta de vins era curta i vam demanar copes. Crec que d’un blanc de Castell del Remei. I com que el plat de fideus requeria més acompanyament de vins, vam repetir copes.
Conclusions i reflexions
El lloc ens va enamorar. Sabors sorprenents en alguns plats, servei d’un afable que jo ni recordava un lloc igual i una sensació de relax a la sala, que tot i allargar-se el sopar, ni es notava.
Dir però que el ritme de servei és lent i no ho dic com a crítica, sinó com a comentari. El local té només 7 o 8 taules, però el nivell d’explicacions de cada plat, en cada taula provoca alentiment, tot i ser dues persones a la sala.
Quan hi torni, que els dels llocs que penso tornar, potser exploraré més la primera secció de la carta, amb plats més enllà dels típics sushis. I ho dic, perquè els niguris eren per aplaudir, però en la BCN actual, hi ha llocs especialitzats en el tema no tenen l’exotisme que podem trobar en altres plats.
I, en canvi, cada cop que recordo algunes tapes, així com els udon, no puc evitar salivar.
En resum, un lloc que us recomano sense dubtar.
Els dos conceptes que marco en la columna «a mitges» i en color verd, cal interpretar-los pel que fa al tema reserves, que permeten fer-ho en línia per correu electrònic (tascawakasa@gmail.com) , però com que disposa wakasa de web, pot ser dificultós de trobar.
I quant al tema «m’han atès en català», vol dir que hi ha qui el parla i qui només deixa anar alguna paraula, però val a dir que mostrant empatia màxima.
Resum de wakasa tasca japonesa
- Plats originals i molt bons
- Servei d’una amabilitat espectacular
- Molt bon producte
- En conseqüència, molt recomanable
Finalment, si voleu rebre un e-mail d’avís a cada nova publicació?
Al facilitar el meu correu, consento el tractament de les meves dades. Restaurantscat.cat tractarà les seves dades amb la finalitat gestionar la seva inscripció al bloc, per mantenir-lo informat sobre les nostres notícies i novetats. Pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició, tal i com informem a la nostra Política de Privacitat i Avís Legal, que podeu consultar al botó inferior.
Bon dia sr. Sampere
A la foto de la carta veig un ingredient anomenat catalá-yu…
Em provoca curiositat. Recorda què era?
Gràcies
Em sap greu, però no ho sé. Les explicacions eren molt extenses amb tota mena de detalls de quin era cada component, com s’anomenava en japonès i fins i tot anècdotes del perquè.
He de reconèixer que em vaig perdre amb tants conceptes.
Salutacions.
Catala-yu és la barreja que posen damunt dels curry udon que no recordo el detall del que porta però és ceba, ametlles torrades i algunes coses més que ara fa massa temps que no hi vaig i no recordo.
Gràcies per l’aclariment!
Salutacions
Bon dia tingueu, Ricard!
Nosaltres vam anar fa uns anys i vam sopar d’alló més bé. Això sí, vam passar-nos prop de tres hores allà per què els plats arrivaben a taula a velocitat de cargol. Em sembla que ho porta/portava un matrimoni (ella a la sala i ell a la cuina), així que el reforç actual a la sala era gairebé imprescindible. Però més enllà d’això, una opció japonesa totalment recomanable. Abraçada!
Perdona el retard en la resposta, però no em va arribar l’avís (un petit problema d’actualització a la meva web)
Crec que són els mateixos i precisament aquesta lentitud, que més d’un m’havia comentat, em tirava endarrere. Aquest cop el servei va ser lent, però en dues hores estàvem. Potser el fet d’haver-hi un cambrer també a la sala, ajuda.
Salutacions,
6 tapetes d’encurtits. 1 udon amb curry possiblement de marca (no casolà). 1 uramaki i 4 niguiris total 76€
Preu de cost del producte ofert aproximat 5,2€
Jo m’ho pensaria abans de tornar-hi
Doncs ja saps on no anar 😂😂
Veus com és útil la meva web?
Veig que hi ha llums i foscors als comentaris.
Per la meva filla, un japo és un japo, pot ser fem un tomb per allà.
Salut!
Més que llums i foscors, hi ha algú (amb una adreça de correu poc creïble) que sense haver-hi estat mai, vol rajar… Ni cas 😂😂.
Salut!