Windsor és un restaurant sofisticat, que ofereix bona cuina catalana actualitzada, en un espai d’estil modernista i amb un servei impecable.
Després de pràcticament dos anys ens vam tornar a trobar els components de 3(o+)aTaula, per fer un dinar i elaborar una estratègia per a reactivar el nostre llistat de restaurants recomanats. En principi està previst actualitzar i refer la nostra «Guia» de cara a principis de 2022.
I com per fer la trobada volíem un lloc especial, vam escollir Windsor. Un clàssic a BCN, del que es parla menys del que mereix.
El darrer cop que vaig anar a Windsor, va ser el febrer de 2020, quan les alarmes prepandèmia ja estaven activades. I ja en forma de espòiler, deixava anar que possiblement apareixeria en la propera Guia 3(o+)aTaula, que hagués estat la de primavera 2020 i que no vam publicar per motius obvis.
Windsor és un restaurant espaiós, elegant, amb taules ben vestides i fins i tot amb una terrassa interior enjardinada. Un espai relaxant on gaudir d’un àpat tranquil i on també disposen de sales privades, per trobades d’empresa o familiars.
I al títol dic «que es manté ben viu», perquè un dijous migdia feiner, la sala estava pràcticament al complet.
Que ofereixen a Windsor Restaurant
La carta no és massa llarga, però conté plats molt ben seleccionats. Tenen una secció de coses a compartir, una mica a l’estil appetizers i tot seguit els clàssics d’entrants, els plats de carn i els de peix.
També hi ha els suggeriments del dia, que et comenten en veu alta. A la web teniu la seva carta, que podeu veure fent clic a l’enllaç que he posat a la capçalera. Mentre miràvem la carta, ens van arribar un parell d’aperitius.
Que vam demanar
Érem quatre en aquest dinar a Windsor i a causa de les comparticions, la cosa pot semblar una mica desordenada. Hi havia dos tipus de garoines, però d’un d’ells ja ens van avisar que només els quedaven 2 unitats. Jo no en vaig prendre garoines i per això n’havíem demanat 3 de cada. Tot seguit teniu les garoines farcides de la seva crema, algues i sèsam i les altres són al natural.
També van arribar uns bunyols de bacallà i l’amanida de verdures i bolets amb oli d’herbes aromàtiques, que va ser la meva tria i em va encantar per la varietat, així com pels bons punts de cocció de cada verdura.
Ja com a plats principals, els canelons de llamàntol, porro i pastanaga amb suc dels coralls, també la sobre costella de bou Black Angus 22 hs 70 ºC amb verdures Eco i el peu de porc farcit de capipota amb múrgoles.
I per a mi un tàrtar de filet de bou, rösti de patata i torrades, que va resultar molt ben elaborat, tot i que personalment prefereixo la carn més a daus.
Carta de vins i postres
La carta de vins a Windsor, va arribar en un iPad, cosa que m’encanta. No vaig poder valorar el volum total de vins que contenia, però en canvi he d’alabar la bona ergonomia del programa que permet la selecció. Realment molt intuïtiu i no sempre és així en aquests programes de vins.
Vaig anar directament a la secció Negres de Catalunya i vaig trobar un bon assortiment i amb escalat de preus que permet ajustar-se al que cada un vulgui gastar. Vam agafar un DOQ Priorat, l’Artigues de Mas Alta que va resultar prou satisfactori. No vaig fer foto.
La secció de postres resultava atractiva, però com dos del grup som poc fans de la secció, els que en volien es van limitar a dues unitats de cruixents de xocolata, emulant el tradicional “pa amb oli, xocolata i sal”.
En tot cas l’oferta de postres, semblava prou interessant i alguns indicant fins i tot el temps d’elaboració com a mostra que estan elaborats al moment. Per exemple si demanes un coulant de xocolata, ja posa a la carta que cal esperar 20 min.
Tot i que en aquest cas no la vam demanar, és atractiva l’opció dels formatges que llueixen en temptadora taula – vitrina en entrar. I ens va encantar la manera intel·ligent d’oferir els formatges a Windsor. Recupero el full de l’anterior visita i a la carta ja mostren el preu segons en demanem 3, 5 o 7.
Finalment van arribar els petits fours, amb els cafès.
Conclusions reflexions al voltant de Windsor
Windsor com podeu veure al tiquet, no és un lloc econòmic. El nostre tiquet és per a 4, però només amb una ampolla de vi i postres limitats. En condicions «normals», en lloc dels 56 € per cap, el cost aniria al voltant dels 70.
Però valorant globalment la sala i l’excel·lent servei, arribes a la conclusió que la RQP global és correcta. I veritablement no té color el confort que perceps, comparat amb alguns llocs dels quals renego de tant en tant, per la seva incomoditat i taules a tocar.
El servei com ja he dit, és professional, planer i domina el producte que ofereixen. A anys llum dels «hola chicos» o els «voy a preguntar a cocina que lleva el plato». Fent una valoració del tàndem «professionalitat + proximitat», m’atreviria a apostar que dels millor de BCN compartint pòdium amb Via Veneto.
Resumint Windsor és un lloc molt recomanable per qualsevol àpat que requereixi, calma, confort i comoditat. No us «zorprendrant» amb la darrera«creaZió» del cuiner, però a canvi, no us caldrà patir per una taula miniatura o pel soroll d’una sala cridanera.
RESUM
- Un restaurant del qual BCN hauria d’estar orgullosa
- Servei admirablement professional i alhora planer
- Plats impecables i amb cuina catalana actualitzada
- Instal·lacions elegants i confortables
- En conseqüència Windsor és recomanable per a qualsevol celebració
Si voleu veure altres llocs que tinc publicats de la mateixa zona, podeu fer clic a Eixample Dret, tot i que algú pot pensar que és Eixample Esquerra.
Bons plats i sí, els formatges sempre són un “perill” 🙂
Cada vegada es veuen més tablets/iPads per les cartes, no tan sols per vins i fins i tot, algunes serveixen per fer la comanda.
Com dius, per ocasions especials.
Salut!
Just… per ocasions especials ?
La tablet m’agrada, però la contra partida és que no et permet veure les opcions globals dels vins, a no ser que hi dediquis estona. En canvi les de paper d’aquests llocs, veus el gruix del llibre ?
Salut!
Molt bona recomanació, per ocasions especials. I que puguis triar els formatges, un plus!
Per cert, suposo que al final del primer paràgraf, on dius 2021, vols dir 2022. I, de bon rollo, unes correccions ortogràfiques: complert -> complet; plató -> plato; a l’hora -> alhora.
Bon lloc per tenir en compte, ja en tenia bones referencies
Es van oblidar de cobrar el vi? No apareix a la factura
Tens raó Daniel… ni ens havíem fixat.
Ara ho comento al grup i decidim que fem.
Aquestes coses mai saps com actuar, perquè si són a posteriori, poden provocar alguna bronca entre el personal del restaurant.
Salutacions!
Tens raó Josep Maria!. Serà a principis de 2022
I agraït per les esmenes. Ja veus que he anat una mica ràpid i passa el que passa… Ho vaig a canviar a la que pugui.
Salutacions!!
Si vols fer d’un apat alguna cosa especial, Windsor es una bona opció. Totalment d’acord. Elegant, sense caure en la cursileria. Interessant carta de vins, amb algunes referències dificils de tribar (Deunidó).
Si… en aquest aspecte és un lloc especial.
Tant de bo tinguéssim més d’aquest estil a BCN amb la seva clientela corresponent.
Salutacions!!
Amb retard… pero totalment d’acord amb les teves reflexions.
Crec que es un dels llocs de refrència, ara mateix, a BCN. Molt bona RQP, mes que interessant carta de vins, molt bona cuina (punts de cocció, temperatura, textura, porció, presentació), amb poques concessions a la galeria i molta honestitat.
Totalment recomanable.
???.
Salutacions !!
Totalment d’acord. Hi vaig anar xq vaig llegir el teu post. Va coincidir amb el menú de cacera. Un encert total!!!
Un lloc del que sempre en surts satisfet…. Fa dies que no hi vaig i m’has fet venir ganes !!
Salutacions!