Windsor, és un restaurant sofisticat, que ofereix bona cuina catalana actualitzada, en un espai d’estil modernista i amb un servei impecable.  

Windsor

Còrsega, 286

restaurantwindsor.com/

Tel.: 932 37 75 88

 

Windsor està com sempre a bon nivell. I just sortint em vaig avergonyir de no haver-hi anat en tant de temps. El darrer cop devia ser cap a finals dels 90’s quan jo treballava en la mateixa illa a Balmes, en els inicis de la UPF, a l’edifici que havia ocupat el Fòrum Vergés.

I no sé per què no hi he tornat. I ara fa uns dies, un dels perfils que segueixo per Instagram, en va fer una de les seves típiques descripcions i em va fer agafar ganes.

Parlo del compte @narcismundet, una persona de bon gust, que publica a Instagram llocs que visita i també totalment aliè al món dels publi reportatges. Llàstima que molts dels llocs que publica, em queden lluny, però en tot cas, és totalment de fiar. I això avui en dia és rara avis.

Windsor, és un restaurant espaiós, elegant, amb taules ben vestides i fins i tot amb una terrassa interior enjardinada. Un espai relaxant on gaudir d’un sopar tranquil i on també vam observar sales privades, per trobades d’empresa o familiars si l’economia ho permet 😏.

Que ofereixen a Windsor Restaurant

La carta no és massa llarga, però conté plats molt ben seleccionats. Tenen una secció de coses a compartir, una mica a l’estil  appetizers i tot seguit els clàssics d’entrants, els plats de carn i els de peix.

També hi ha els suggeriments del dia, que et comenten en veu alta. A la web teniu la seva carta, que podeu veure fent clic a l’enllaç que he posat a la capçalera.

Mentre miràvem la carta, ens van arribar unes olives, uns xips de moniato i aquest aperitiu ja més prèmium, que destaco perquè en parlaré a les reflexions finals.

Windsor aperitiu

Que vam demanar

Com primers i pensant en compartir un carpaccio de carxofes del Prat amb fondant de parmesà i vinagreta de tòfona i pinyons, que va resultar espectacular i uns fesolets de l’ull ros, saltats amb calamarsons, ceba caramel·litzada i oli d’all i julivert. Aquest darrer plat ja va arribat dividit i la foto, ja mostra la mitja ració.

Windsor carxofes

Windsor fesolets

Només dir que el carpaccio, passa a la secció de plats que queden a la memòria. Com ja he dit, va resultar espectacular.

Com plats principals el turbot a la graella amb albergínia confitada  i per mi uns peus de porc sense feina farcits de botifarra de perol, bolets i peres infusionades amb gingebre, que passen també a la llista de plats a la que ja he posat el carpaccio. I té mèrit dit per mi, que no soc massa fan dels plats desossats 😅.

Windsor turbot

Windsor peus de porc

Carta de vins i postres

La carta de vins va arribar en un IPad, cosa que m’encanta. No vaig poder valorar el total de vins que contenia, però en canvi he d’alabar la bona ergonomia del programa que permet la  selecció. Realment molt intuïtiu i no sempre és així en aquests programes de vins.

Vaig anar directament a la secció Negres de  Catalunya i vaig trobar un bon assortiment i amb escalat de preus que permet ajustar-se al que cada un vulgui gastar. Vam agafar un DO Empordà, el Terra Remota Camino que va resultar prou satisfactori.

La secció de postres, també resultava atractiva, però al trobar l’opció de formatges i haver vist la temptadora taula de producte en entrar, vam anar en aquesta direcció. I em va encantar la manera intel·ligent d’oferir els formatges a Windsor. Et donen aquest full,

Llavors tu tries els que vols (hi ha opcions de 3, 5 i 7) i t’arriben a taula. Confesso que la primera marca va anar pel shropshire, després el Compte de 36 mesos i els altres tres ja vaig dubtar una mica. A més dels meus dos desitjats, va brillar especialment el Carrat del Berguedà.

En tot cas l’oferta de postres, semblava prou interessant i alguns indicant fins i tot el temps d’elaboració com a mostra que estan elaborats al moment. Per exemple si demanes un coulant de xocolata, ja posa a la carta que cal esperar 20 min.

Conclusions reflexions al voltant de Windsor

Windsor com podeu veure al tiquet, no és pas un lloc econòmic. Però si valores globalment la sala i l’excel·lent servei arribes a la conclusió que la RQP global és correcta. I veritablement no té color el confort que perceps, comparat amb alguns llocs dels quals renego de tant en tant, per la seva incomoditat i taules a tocar.

El servei és l’excel·lent. Professional, planer i dominant molt el producte que ofereixen. A anys llum dels «hola chicos» o els «voy a preguntar a cocina que lleva el plató». Fent una valoració del tàndem «professionalitat + proximitat», m’atreviria a apostar que el millor de BCN.

Només un petit punt negatiu a Windsor i que no deixa de ser una menudesa: ens van cobrar l’aperitiu que no els havíem demanat pas. Representa el 2,9% del tiquet i ni m’hi vaig fixar. Ho he vist ara maquetant la foto del tiquet.

Però toquem de peus a terra i en cap cas vull que sigui aquest el tema de debat, ni el seguiré en cas d’hipotètics comentaris. El sopar va ser un “10” i no ho embrutarem per aquest 2,9%, que a més és inferior a la propina que vaig deixar. Però ja sabeu que jo ho comento tot i no em quedo res al pap.

Apareixerà en la propera Guia 3(o+)aTaula?

Doncs és possible 😇. Els altres components del grup ja el coneixen en positiu. I si en la pròxima reunió arribem a consens o potser hi fem una visita conjunta, penso que allà estarà i quasi em fa vergonya que no hi sigui actualment. De  si voleu baixar la Guia, versió Hivern_2020, feu clic a,

RESUM

  • Un restaurant del qual BCN hauria d’estar orgullosa
  • Servei admirablement professional i a l’hora planer
  • Plats impecables i amb cuina catalana actualitzada
  • Instal·lacions elegants i confortables
  • En conseqüència Windsor és recomanable per a qualsevol celebració

Si voleu veure altres llocs que tinc publicats de la mateixa zona, podeu fer clic a Eixample Dret, tot i que algú pot pensar que és Eixample Esquerra.