Xemei és un dels restaurants italians de referència a BCN. No és gens cèntric, però els seus plats i servei, el fan molt recomanable i val la pena anar-hi.

Xemei

Passeig de l’Exposició, 85

www.xemei.es/

Tel.: 935 53 51 40

Xemei ha estat el restaurant número 101 de les nostres visites com 3(o+)aTaula i està de manera indiscutible en el top d’italians de BCN.

En aquesta ocasió la tria del lloc, va ser a càrrec meu i el post conjunt està escrit pel Jordi. Hem decidit canviar l’escriure el post conjunt per torns, per donar homogeneïtat als nostres escrits. I a partir d’ara,  la tria continuarà sent rotatòria, però els escrits de conjunt els farà tots el Jordi amb consens amb el grup.

Xemei va ser un de les primeres publicacions conjuntes a 3(o+)aTaula i vam decidir que seria bo, tornar a visitar alguns dels que vam fer als principis i especialment aquells que apareixen a la Guia.

De fet fem revisions de manera individual, però aquesta és la primera que fem els 3 conjuntament i  per tant, tornem a publicar. I en tenim més de previstes, per anar mantenint un control de qualitat de la Guia. Recordeu que la podeu baixar lliurement i que la versió actual és la de Tardor 2019. Si feu clic la teniu al vostre abast.

Xemei Guia

Xemei és un lloc que el seu principal «defecte», és estar una mica a desamà. I dir això d’un lloc, cal prendre-ho com un elogi, doncs vol dir que de la resta poc a criticar.

També podria queixar-me de cert públic del que anomenem pijo_tonto, que sol pul·lular per allà   😂. De  cada estada recent, en tinc una frase record. Però la més top va ser el dia que va entrar un paio dirigint-se a algú de la sala, al crit de «teneis un Barolo que esté bueno?».

Que ofereix la carta de Xemei

La carta de Xemei no és massa llarga, però és d’aquelles en que trobes molts plats que venen de gust. Uns pocs entrants, que us mostro a la foto. Mitja dotzena de pastes i quatre plats principals. I els suggeriments, que en aquesta visita, giraven al voltant de la tòfona blanca.

Per cert, a destacar els suggeriments de tòfona blanca: de manera discreta però clara, indiquen els grams i el cost que comporta. Un molt bon detall.

Que vam demanar a Xemei

Els plats que vam demanar, els podreu veure al post conjunt, al que teniu enllaç més avall. Però avanço les imatges d’un parell de plats que em van fer especial gràcia. Un dels que vam compartir i el que em vaig demanar jo com plat principal.

Xemei plat peix

Xemei fetge

Per mi és imprescindible demanar com a primer, el plat de peix, que conté bacallà, verat marinat, seitó i sardina en saor. Amb això i torrades ja faria el dinar . I com segon, m’encanta demanar el fegato alla Veneziana , es a dir fetge. Un plat que aquí valorem poc i que a la que el trobo, aprofito l’ocasió.

I avui em ve de gust fer una mica de Regol 😅i comentaré una cosa: Les sardines en saor, estaven una mica seques. Com si el saor (ceba confitada i amb toc de vinagre), l’haguessin posat al damunt sense deixar que fessin l’efecte de passar uns dies.

Conec bé aquest plat i l’he anat perfeccionant molt. I és d’aquells plats que com més dies passa, millora. Però tot i això, que està en plan de semi conya, les sardines de Xemei, són recomanables. Aprofito per fer auto-bombo i us poso com les faig jo: Sardines en Saor by Ricard

Vins i postres a Xemei

La carta de vins és una barreja entre vins italians i altres de proximitat, però tendint a la lliga «vins naturals». Lo dels vins naturals té la seva lògica si seguim la cadena de relacions a Bar Brutal-Can Sisa i si continuem la cadena amb Cuve3000.

Nosaltres ens vam curar en salut i vam demanar un Sangiovese que podeu veure al post conjunt. Un vi realment bo.

L’oferta de postres conté els típics i tòpics que s’esperen del lloc, però amb elaboració top.

Conclusions / Reflexions del lloc

Com comentava al principi, Xemei és un dels italians top a BCN. I molta gent el considera el número 1. No diré que si, ni que no, però Xemei gaudeix d’una aureola addicional, degut a les habilitats en relacions socials,  dels seus fundadors els germans Colombo.

I avui en dia això és important. I quan s’aconsegueix, tens garantit un cor de gent,  que a la que fas un rot aplaudeixi   😊. I ja em perdonareu per la transgressió. I amb això no vull dir pas, que no ofereixin plats envejablement elaborats, però disposen d’un altaveu, que altres llocs no tenen.

Dit això, reiterar que el lloc m’encanta i que per mi és un lloc de referència a BCN. Però m’agrada explicar com ho veig i defugir d’adoracions i del «tot una meravella», que posa catxondos al sector de la gent que escriu i opina.

Com darrera reflexió, aquesta és una de les avantatges d’anar d’esquerp i relacionar-me poc amb els restaurants (dins el possible). Si et presentes i vas d’amiguet, no pots escriure aquests punts «negatius», com els que detallo aquí, mig en serio, mig en broma.

Finalment, si voleu llegir el punt de vista conjunt, on veureu les fotos i el tiquet, feu clic a,

I com sempre, si voleu veure altres restaurants de la zona, us indico l’enllaç. El problema és que Xemei, està ubicat en una zona que no tinc categoritzada a la meva web i per tant va a la categoria de «Altres Barris». Una categoria prèmium, doncs en general, em costa allunyar-me del centre de BCN 😏